Sladký zeleninový nápoj - Zdravý receptLogo Kyselové a přáteléwww.kyselove.cz

Používáme cookies.

Pro lepší funkčnost našich stránek, analýzu návštěvnosti a personifikaci reklam používáme technologii cookies. Kliknutím na tlačítko rozumím souhlasíte s jejich používáním.

Rozumím

Sladký zeleninový nápoj

Tento recept je volně šířitelný, budeme rádi, když potěší i Vaše přátele
.
.
poslat emailem
vložit na stránky
tisk

Slaďounký nápoj, který léčí žaludek a dodává pocit tepla domova.

Hrachový lusk

SUROVINY

  • 4 šálky nadrobno nakrájené, nebo nastrouhané zeleniny. (Od každého druhu 1 šálek.) Vhodné je použít ty (po uvaření) sladké druhy jako mrkev, cibule, zelí, dýně hokkaido, bílá ředkev daikon, kedlubny, atd.
  • Voda.

Video v kurzuZeleninaTechnika krájení na kostičky Video v kurzuZeleninaTechnika krájení cibule na kostky Video v kurzuZeleninaTechnika krájení na sirky

Dáme Vám vědět, až přidáme další recepty
Hrnec

RECEPT

  1. Zeleninu vložíme do hrnce ve vrstvách od jinu k jangu (na dno dáme zelí, doprostřed cibuli, dýni hokkaido a nahoru mrkev).
  2. Vše zalijeme vodou mírně nad úroveň zeleniny, přivedeme k varu a vaříme 15 - 20 min.
  3. Přecedíme a vymačkáme jemně pomocí vařečky tak, abychom zeleninu nepřepasírovali.
  4. Vyvařenou zeleninu nejčastěji darujeme kompostu, ale případně můžeme použít k zahuštění omáčky či polévky nebo jinak.

Video v kurzuZelenina Zeleninový vývar

ÚČINKY NA ZDRAVÍ

Energie: Nápoj je jemně uvolňující.

Kyseliny a zásady: Obecně platí pravidlo, že zelenina vařená déle než 15 min už není zásadotvorná. Zde se ovšem jedná o vývar ze zeleniny, který se už může chovat jinak. Z našich dlouholetých zkušeností s tímto nápojem se přikláníme, že má mírně zásadotvorný účinek.

Vitalita: Vývarem spoustu vitálních složek ze zeleniny přechází do vody, proto má tento nápoj dobrou úroveň radiovitality.

Nutriční složení: Záleží na kvalitě zeleniny, ale vývar obsahuje velmi dobře vstřebatelné minerály a některé vitamíny (v závislosti na použité zelenině), ale to, co nás v něm zajímá nejvíce, jsou polysacharidy, které plynule zvedají hladinu krevního cukru a přitom má tento nápoj velmi sladkou chuť.

Účinky na zdraví: Jak už někteří z Vás dobře vědí, přirozeně sladká chuť nejvíce ovlivňuje žaludek, slinivku s slezinu. Odstraňuje z těchto orgánů usazeniny a podporuje jejich regeneraci a léčbu. Pokud máte dobrý žaludek, budete si vědět rady v každé situaci a dokážete udělat věci, "na které ostatní nemají žaludek".

Kompletní kurz zdravého vaření

Zaslat dotaz nebo komentář

Odeslat dotaz nebo komentář jako host

0
Omezení rozříšření Povolené koncovky souborů: bmp, csv, doc, gif, ico, jpg, jpeg, odg, odp, ods, odt, pdf, png, ppt, rar, txt, xcf, xls, zip, docx, xlsx, rtf 0 / 3
Komentáře | Přidej vlastní
  • Žádné komentáře nenalezeny
Nahoru