Sladký zeleninový nápoj - Zdravý receptLogo Kyselové a přáteléwww.kyselove.cz

Sladký zeleninový nápoj

Tento recept je volně šířitelný, budeme rádi, když potěší i Vaše přátele
.
.
poslat emailem
vložit na stránky
tisk

Slaďounký nápoj, který léčí žaludek a dodává pocit tepla domova.

Hrachový lusk

SUROVINY

  • 4 šálky nadrobno nakrájené, nebo nastrouhané zeleniny. (Od každého druhu 1 šálek.) Vhodné je použít ty (po uvaření) sladké druhy jako mrkev, cibule, zelí, dýně hokkaido, bílá ředkev daikon, kedlubny, atd.
  • Voda.

Online kurzZeleninaTechnika krájení na kostičky Online kurzZeleninaTechnika krájení cibule na kostky Online kurzZeleninaTechnika krájení na sirky

Dáme Vám vědět, až přidáme další recepty
Hrnec

RECEPT

  1. Zeleninu vložíme do hrnce ve vrstvách od jinu k jangu (na dno dáme zelí, doprostřed cibuli, dýni hokkaido a nahoru mrkev).
  2. Vše zalijeme vodou mírně nad úroveň zeleniny, přivedeme k varu a vaříme 15 - 20 min.
  3. Přecedíme a vymačkáme jemně pomocí vařečky tak, abychom zeleninu nepřepasírovali.
  4. Vyvařenou zeleninu nejčastěji darujeme kompostu, ale případně můžeme použít k zahuštění omáčky či polévky nebo jinak.

Online kurzZelenina Zeleninový vývar

Hrnec

ÚČINKY NA ZDRAVÍ

Energie: Nápoj je jemně uvolňující.

Kyseliny a zásady: Obecně platí pravidlo, že zelenina vařená déle než 15 min už není zásadotvorná. Zde se ovšem jedná o vývar ze zeleniny, který se už může chovat jinak. Z našich dlouholetých zkušeností s tímto nápojem se přikláníme, že má mírně zásadotvorný účinek.

Vitalita: Vývarem spoustu vitálních složek ze zeleniny přechází do vody, proto má tento nápoj dobrou úroveň radiovitality.

Nutriční složení: Záleží na kvalitě zeleniny, ale vývar obsahuje velmi dobře vstřebatelné minerály a některé vitamíny (v závislosti na použité zelenině), ale to, co nás v něm zajímá nejvíce, jsou polysacharidy, které plynule zvedají hladinu krevního cukru a přitom má tento nápoj velmi sladkou chuť.

Účinky na zdraví: Jak už někteří z Vás dobře vědí, přirozeně sladká chuť nejvíce ovlivňuje žaludek, slinivku s slezinu. Odstraňuje z těchto orgánů usazeniny a podporuje jejich regeneraci a léčbu. Pokud máte dobrý žaludek, budete si vědět rady v každé situaci a dokážete udělat věci, "na které ostatní nemají žaludek".

Kurzy zdravého vaření - OnLine

Zaslat komentář

Odeslat komentář jako host

0
Omezení rozříšření Povolené koncovky souborů: bmp, csv, doc, gif, ico, jpg, jpeg, odg, odp, ods, odt, pdf, png, ppt, rar, txt, xcf, xls, zip, docx, xlsx, rtf 0 / 3
Komentáře | Přidej vlastní
  • Žádné komentáře nenalezeny
Nahoru