Živé akce : Den kvašené zeleniny - SKUTEČLogo Kyselové a přáteléwww.kyselove.cz

Používáme cookies.

Pro lepší funkčnost našich stránek, analýzu návštěvnosti a personifikaci reklam používáme technologii cookies. Kliknutím na tlačítko rozumím souhlasíte s jejich používáním.

Rozumím
Živá akce

Den kvašené zeleniny - SKUTEČ

Úroveň: Kategorie:
Základní informace
Termín

Neděle
4. 11. 2018 od 9,00 do 16,00 hod

Místo

Výuková kuchyně SKUTEČ
V. Nováka 5, 539 73 Skuteč (mapa)

Jsme v centru republiky
Příjezd z Prahy za 1 hod 51 min
Příjedz z Brna za 1 hod 44 min
Ukázat jak se k nám dostanete

Platba
Počet osob
kurzovné
1000 Kč

Co vás v tomto kurzu čeká?

 

Teoretická část

  • Východní a západní pohled na kvašenou zeleninu.
  • 5 dobrých důvodů, proč jíst kvašenou zeleninu.
  • 9 kroků k tomu, aby se kvašení dařilo.

Praktická část

  • Rozdíl mezi různými druhy kvašení (v nálevu, ve vlastní šťávě, se solí, bez soli, atd.).
  • Kvašení bleskové, střednědobé a dlouhodobé.
  • Recepty s mnoha variacemi zeleniny i ochucování.

Co vše je součástí kurzu?

  • Kurzovné (přednášky a praktické lekce o kvašené zelenině - viz níže).
  • Přehledné studijní materiály - Obsah a malá ukázka ke stažení.
  • Společně si naložíme 5 sklenic kvašené zeleniny o objemu 0,7, které si odvezete s sebou domů.
  • Lekce zdravého vaření - společná příprava oběda (z rostlinných surovin, bez cukru).
  • Ochutnávky různých druhů kvašené zeleniny.

Na kurzu si vyrobíte 

  • několik různých druhů kvašené zeleniny, které si odnesete s sebou domů,
  • oběd, který si společně sníme.

Proč kvasit zeleninu?

Kvašená zelenina

Pokud chcete mít vitalitu a silnou imunitu, jezte třikrát denně lžíci kvašené zeleniny na závěr jídla. Dodáte tím potřebné množství enzymů, které vám pomohou jídlo strávit, také doplníte důležité vitamíny a minerály. Postupně se také osídlí vaše střeva prospěšnými mikroorganismy a celé trávení bude probíhat snadněji. Tím dáte prostor k tomu, abyste budovali vaši imunitu, pro kterou jsou zdravá střeva základ.

Kvašená zelenina působí zásadotvorně. Pomůže vám uvést vaše tělo do zásady a zbavit ho dnes běžného překyselení. Překyselení mimo jiné ovlivňuje i naši náladu - zkrátka se lidově řečeno cítíme pod psa, většinou jsme pak líní, nic nás nebaví a netěší. Kvašená zelenina a další zásadotvorné potraviny tedy mino jiné přispívají i naší dobré náladě a tím prospívají i lidem v našem okolí!

Kvašená zelenina je tradiční součást talíře různých starých i současných kultur na naší Zemi. Věříme, že má místo v každé domácnosti. Když nemáte čas, stačí vám jako jídlo jen uvařené obilí, trocha luštěnin a kvašená zelenina a máte vše, co nutně potřebujete.

Kvašením můžete uchovávat zeleninu i několik měsíců (nám jednou vydržely kvašené okurky rok a možná by to zvládly i déle, kdybychom je nesnědli). Během této doby můžete uchovat ty druhy zeleniny, které nejsou zrovna v sezóně, což je výhodné především přes zimu. Naopak zavařování zbaví zeleninu všech enzymů a spousty vitamínů a zelenina už nepřináší žádnou vitalitu ani posílení imunity, jde zkrátka jen o chuť a té má kvašená zelenina také více než dost.

Ceny a registrace

Registraci můžete provést vpravo nahoře na této stránce, případně telefonicky na tel. 499 599 524, nebo emailem rodina (zavináč) kyselove.cz

Cena kurzu je 1000 Kč včetně oběda, studijních materiálů, pěti sklenic kvašené zeleniny, kurzovného a ochutnávek. Pro úspěšnou registraci stačí uhradit zálohu 200 Kč.

S sebou

  • Nůž na krájení zeleniny.
  • Psací potřeby.
  • Pokud máte, 5 sklenic třičtvrtělitrovek se šroubovacím víčkem, pokud nemáte, tak dostanete.

Nahoru