Sněhové nabeLogo Kyselové a přáteléwww.kyselove.cz

Sněhové nabe

Co se stane, když se dají dohromady tři jiny?

INGREDIENCE

  • 100 g bílého tofu nakrájeného na kostičky
  • 1,5 šálku jemně nastrouhaného daikonu (případně jiné ředkve, ředkvičky, nebo můžeme přidat trošku nastrouhané mrkve)
  • 1/2 sálku citronové šťávy
  • 1 lžičky citronové kůry
  • 1 špetka mořské soli

POSTUP

Vše smícháme v hrnci, rozprostřeme rovnoměrně po dně a přivedeme k varu. Poté snížíme plamen a vaříme 2 min.

Hrnec

ÚČINKY NA ZDRAVÍ

Energie: Ředkev daikon, tofu i citron jsou všechno uvolňující potraviny, proto celková energie pokrmu je silně uvolňující a ochlazující.

Kyseliny a zásady: Daikon a citron, zejména jeho kůra, jsou silně zásadotvorné potraviny. Tofu se u většiny lidí chová neutrálně. Celkově tedy bude sněhové nabe působit alkalickým efektem, je to přímo vhodný prostředek při překyselení organismu.

Vitalita: Pokud použijeme velmi čerstvé suroviny, budeme mít vrcholnou úroveň vitality. S vadnoucí zeleninou se dostaneme na průměrné hodnoty, ale stále nás tento pokrm pořádně vitalizuje.

Účinky na zdraví: Ředkev daikon odvádí z těla přebytečný tuk a také ho pomáhá trávit. Citron podporuje funkci jater a žlučníku, které trávení tuků také zabezpečují. Tento léčebný pokrm je tedy vhodný, pokud potřebujete vyčistit tukové usazeniny, a to zejména z živočišných produktů včetně sýrů. Slouží také jako výtečný doplněk k tučnějším jídlům, které pomáhá lépe strávit.

V tomto receptu kombinujeme 3 velké jiny (citron, tofu a daikon), které nás budou v každém případě uvolňovat, zjemňovat a také odvádět přebytečné napětí. Hodí se jako prevence PMS, protože před menstruací bývá největším problémem právě jangové napětí. Odvádí stres, vztek a uklidňuje horkou hlavu. V létě nás velmi příjemně ochladí.

Nehodí se příliš často pro muže, protože oslabuje potenci a zjemňuje je. Na druhou stranu, pokud bychom tento pokrm servírovali mužům, kteří jsou agresivní nebo hrubí, za nějaký čas by jejich hrubosti významně ubylo.

Kam dále?

Online kurzLuštěniny Nishime s luštěninou
Online kurzLuštěniny Koprová omáčka
Online kurzLuštěniny Fazolové kuličky
Online kurzLuštěniny Hrachové karbanátky
Online kurzLuštěniny Pučálka s celerem
Online kurzLuštěniny Čočka s vlašskými ořechny
Online kurzLuštěniny Čočka na kyselo
Online kurzLuštěniny Sladká cizrnová omáčka
Online kurzLuštěniny Cizrnová pomazánka s mrkví
Online kurzLuštěniny Černé sojové boby se sladem
Online kurzLuštěniny Hijiky se sušeným daikonem a tofu
Online kurzLuštěniny Letní sabdží s tofu
Online kurzLuštěninyTofu plátky
Online kurzLuštěniny Natto kondiment
Online kurzLuštěniny Tempehová
Online kurzLuštěniny Sladkokyselý tempeh
Online kurzLuštěniny Tempeh na kmíně
Online kurzLuštěniny Adzuki s dýní
Online kurzLuštěniny Seitanová tempura
Online kurzLuštěniny Seitanový guláš
Online kurzLuštěniny Luštěninová omáčka nebo polévka?
Online kurzLuštěniny Soté s luštěninou

Zaslat dotaz nebo komentář

Odeslat dotaz nebo komentář jako host

0
Omezení rozříšření Povolené koncovky souborů: bmp, csv, doc, gif, ico, jpg, jpeg, odg, odp, ods, odt, pdf, png, ppt, rar, txt, xcf, xls, zip, docx, xlsx, rtf 0 / 3
Komentáře | Přidej vlastní
  • Žádné komentáře nenalezeny
Nahoru