Živé akce : Kurz zdravé zážitkové kuchyněLogo Kyselové a přáteléwww.kyselove.cz

Používáme cookies.

Pro lepší funkčnost našich stránek, analýzu návštěvnosti a personifikaci reklam používáme technologii cookies. Kliknutím na tlačítko rozumím souhlasíte s jejich používáním.

Rozumím
Živá akce

Kurz zdravé zážitkové kuchyně

Úroveň: Kategorie:
Základní informace
Termín

Sobota
24. 11. 2018 od 9,00 do 18,00 hod

Místo

Výuková kuchyně SKUTEČ
V. Nováka 5, 539 73 Skuteč (mapa)

Jsme v centru republiky
Příjezd z Prahy za 1 hod 51 min
Příjedz z Brna za 1 hod 44 min

Na tuto akci se již nezle přihlásit

 

Makrobiotická kvalita

Na tomto kurzu se naučíte sestavit, připravit a podat zdravé jídlo tak, aby byl výsledkem zážitek, na který budou strávníci dlouho vzpomínat. Přitom zároveň budeme tvořit taková jídla, která jsou vyvážená a zdravá. Když na jednom talíři propojíme tyto dva aspekty - přitažlivost jak vizuální tak chuťovou na straně jedné a zároveň zdraví na straně druhé, je výsledkem moderní kuchyně, která může potěšit každého strávníka a také ho inspirovat k pozitivním změnám třeba i u něj doma.

Co se na kurzu naučím?

Naučíte se připravit jídlo pro ty nejnáročnější strávníky, kteří očekávají zážitkovou a přitom zdravou kuchyni, plnou rozmanitých chutí, barev a konzistencí.

Techniky dochucování jídel

Zaměříme se především na techniky dochucování a servírování jídel. Jak už nejspíš víte, silné chutě na naše talíře přináší především nejrůznější kondimenty, těm se tedy budeme věnovat podrobněji. Připravíme si několik variací omáček a zálivek. Budeme pracovat s různými chutěmi od slané, sladké, kyselé i pikantní. Tyto malé delikatesy se naučíme zakomponovat do hlavních jídel tak, aby je dobře a zdravě vyvážily.

Silné chutě mají také silný vliv na funkce našich jednotlivých orgánů a tím i naše zdraví. Díky vhodně zvolené surovině a výsledné chuti můžeme podpořit činnost svých střev, ledvin, jater, srdce a dalších orgánů . Například pro posílení funkce ledvin a dobrého vylučování budeme připravovat lehce slané kondimenty především z mořských řas (arame, hijiki, kombu a další), na posílení zažívání to je vývar z kulatých zelenin se zázvorem a podobně projdeme celou řadu dalších způsobů. 

Arame kondiment

Postupy servírování jídel

Jídlo jíme všemi smysly a jednou z důležitých dovedností dobrého kuchaře je umět jídlo vkusně naservírovat, aby byl strávník potěšen ještě před tím, než ochutná. Na tomto kurzu se budeme věnovat i této disciplíně a naučíme se zásady, které je dobré vědět. Možná to bude znít jako nadsázka, ale lákavý vzhled jídla stimuluje celé naše trávení již před tím, než se pustíme do jídla. Pokud se na jídlo budeme těšit a bude se nám líbit, budeme také produkovat více slin a silnějších zažívacích šťáv a budeme schopni lépe trávit. Proto je důležité, aby jídlo chutné, ne "jenom" zdravé!

Lasagne

Připravíme hlavní jídlo a slavnostní raut

Na oběd společně připravíme kompletních menu o čtyřech chodech, které začínají předkrmem, poté následuje polévka, hlavní jídlo a sladká tečka. Večer připravíme slavnostní raut formou švédského stolu.

Pro koho je kurz určen?

Kurz je určen jak pro jednotlivce, tak šéfkuchaře restaurací i lektory zdravého vaření.

Velkou výhodu budou mít všichni, kdo absolvovali základní kurz zdravého vaření, protože už znáte základní techniky, kterým se na tomto kurzu nebudeme věnovat. 

Jak bude kurz probíhat?

Především prakticky. Všechny pokrmy budeme vařit společně, abyste si vše vyzkoušeli a mohli si vše osahat. Bude i pár minut teorie, kde si vysvětlíme základy kompozice talíře a účinky jednotlivých pokrmů.

Budou i studijní materiály?

Ano, dostanete přehledy jednotlivých technik přípravy a jak už jste zvyklí, budete mít i předem připravené recepty a postupy.

PŘIHLÁŠKY A CENY

Cena kurzu je 1200 Kč včetně plné penze a tištěných studijních materiálů.

KDE KURZ PROBÍHÁ?

Kurz se odehraje ve výukové kuchyni SKUTEČ.
Adresa: V. Nováka 5, Skuteč 539 73 (zobrazit na mapě).

PŘEDBĚŽNÝ PROGRAM KURZU

09,00 - 10,00 - Snídaně s teorií
10,00 - 12,30 - Lekce vaření (menu o pěti chodech)
12,30 - 13,30 - Oběd
13,30 - 14,00 - Pauza
14,00 - 16,30 - Lekce vaření II (kondimenty a raut)
16,30 - 17,30 - Raut
17,30 - 18,00 - Společný úklid kuchyně
18,00 - 20,00
- Individuální, nebo skupinové konzultace
Nahoru