Kurz zdravé výživyLogo Kyselové a přáteléwww.kyselove.cz

Používáme cookies.

Pro lepší funkčnost našich stránek, analýzu návštěvnosti a personifikaci reklam používáme technologii cookies. Kliknutím na tlačítko rozumím souhlasíte s jejich používáním.

Rozumím
Živá akce

Základní kurz zdravé kuchyně

Úroveň: Kategorie:
Základní informace
Termín

TERMÍN ZVEŘEJNÍME AŽ SE SITUACE UKLIDNÍ

Místo

Hotel Alexander
Na Břevnovské Pláni 73
Praha 6, 169 00 - Zobrazit mapu

Lektor

Jan Kysela

Na tuto akci se již nezle přihlásit


Intenzivní kurz s ochutnávkou

I přes to, že kurz je pouze jednodenní, projdeme si všechny hlavní témata přípravy snídaní, hlavních chodů a svačin. Kurz se skládá ze 3 části:

  • Živé školení s praktickou ukázkou a bohatou ochutnávkou (6 hodin).
  • Studijní materiály (návrh a skladba zdravého jídelníčku, příprava zeleniny, obiloviny a luštěnin - cca 150 stran)
  • Měsíční přístup k online kurzům Zelenina, Obiloviny, Luštěniny (15 hodin přehledných videolekcí).

Naučíte se tyto tři témata:

1. Téma: Příprava zeleniny

Naučíte se připravovat zeleninu na 24 způsobu a také krájet 20 různými technikami. Projdeme si všechny důležité druhy zeleniny a určíme si, které jsou zdraví prospěšné a které nikoliv.

Témata: Výběr, skladování, techniky krájení, techniky přípravy (blanšírování, napařování, soté na oleji, soté na vodě, kimpira, nishime, lisované saláty, marinování, pražení), ...

Studijní materiály: Brožura průvodce přípravou zeleniny (70 stran) - Obsah ke stažení zde. Přehled zeleniny k vylepení do kuchyně.

Online kurz: Po absolvování kurzu získáte doživotní přístup k online kurzu zelenina (5 hodin 40 min video-lekcí)


2. Téma: Příprava luštěnin

Luštěniny dodávají do jídla sytost a hloubku. Jsou dobrým zdrojem bílkovin a my se je naučíme připravovat tak, abychom je mohli dobře strávit. Ukážeme si postup, kterým zásadně zlepšíme jejich stravitelnost.

Témata: Výběr, skladování, koření, základní příprava, vaření, pečení, pražení, rychlošoková metoda, luštěninové karbanátky, omáčky a polévky, jak dobře strávit luštěniny, ...

Studijní materiály: Tištěná brožura Průvodce přípravou luštěnin (50 stran) - Obsah ke stažení zde. Přehled k vylepení do kuchyně - Stáhnout.

Online kurz: Po absolvování kurzu získáte doživotní přístup k online kurzu luštěniny (5 hodin 6 min video-lekcí)


3. Téma: Příprava obilovin

V dnešní nabídce obchodů se zdravou výživou najdeme desítky různých celozrnných obilovin a jejich produktů, které se v této lekci naučíte připravovat i vybírat pro různé druhy činností i nemocí.

Kulinářské techniky: Máčení (slévání vody), vaření s tlakem, bez tlaku, pražení, pečení, soté, vrstvení se zeleninou, hrnec v hrnci, kombinace, příprava s ořechy a semínky.

Studijní materiály: Tištěná brožura Průvodce přípravou obilovin - Obsah ke stažení zde. Přehled k vylepení do kuchyně - Stáhnout

Online kurz: Po absolvování kurzu získáte doživotní přístup k online kurzu obiloviny (4 hodin 55 min video-lekcí)


Po absolvování těchto lekcí byste měli zvládnout připravit vše, co máme v receptáři a ještě mnohem více.


3 unikátní přístupy v návrhu jídelníčku

Naučíte se navrhovat snídaně, obědy, večeře, svačiny. Každá situace si žádá jiný postup návrhu jednotlivých chodů a proto se na tomto kurzu naučíte celkem 3 přístupy jak je možné konstruovat jídelníček:

 


Kde kurz probíhá?

Kurz probíhá v klidné části Prahy, na Bílé hoře v hotelu Alexander.
Adresa: Na Břevnovské Pláni 73, Praha 6, 169 00 - Zobrazit mapu.

Ceny a registrace

Cena včetně ochutnávky, studijních materiálů a měsíčnímu přístupu k online kurzům je 1 200 Kč.

Registrace

Přihlásit se na tento kurz můžete na této stránce je vpravo nahoře vedle videa je registrační formulář.

Případně můžete napsat na email Tato e-mailová adresa je chráněna před spamboty. Pro její zobrazení musíte mít povolen Javascript., nebo zavolat na 499 599 524, kde Vás také rádi registrujeme a podáme bližší informace. 

 

Nahoru