Živé akce : Den kvašené zeleniny na VelehraděLogo Kyselové a přáteléwww.kyselove.cz

Používáme cookies.

Pro lepší funkčnost našich stránek, analýzu návštěvnosti a personifikaci reklam používáme technologii cookies. Kliknutím na tlačítko rozumím souhlasíte s jejich používáním.

Rozumím
Živá akce

Den kvašené zeleniny na Velehradě

Úroveň: Kategorie:
Základní informace
Termín

První sobota v říjnu
6. 10. 2018 od 9,00 do 16,00 hod

Místo

Biozelenina Velehrad
Buchlovská 101
68706 Velehrad
Zobrazit na mapě

Lektor

Kateřina Kyselová
Jan Kysela
Ing. Petr Weidenthaler

Na tuto akci se již nezle přihlásit

Unikátní spojení dodavatele a kuchaře

Den kvašené zeleniny na Velehradě může proběhnout jen díky navázání vzácné spolupráce s rodinou Weidenthalerových z Velehradu, kteří již více než čtvrt století pěstují s láskou vynikající zeleninu s BIO certifikací. Weidenthalerovi nám poskytují pro Den kvašené zeleniny příjemné zázemí jejich farmy, kde svou zeleninu přímo i prodávají. 

Podívejte se k Weidenthalerům klidně ještě před kurzem

Najdete je na adrese Buchlovská 101 na Velehradě. Prodávají každý pátek od 14 do 18 hodin anebo si předem rezervujte svůj čas předání, pokud si objednáte v e-shopu. Novinky z Biozeleniny Velehrad nyní najdete ve facebookové skupině Biozelenina Velehrad. A také se určitě mrkněte na jejich přehledné stránky.

Kvašená zelenina

Co vše je součástí kurzu?

  • Kurzovné (přednášky a praktické lekce o kvašené zelenině - viz níže).
  • Přehledné studijní materiály - Obsah a malá ukázka ke stažení.
  • Společně si naložíme 5 sklenic kvašené zeleniny o objemu 0,7, které si odvezete s sebou domů.
  • Lekce zdravého vaření - společná příprava oběda (z rostlinných surovin, bez cukru).
  • Ochutnávky různých druhů kvašené zeleniny.

 

Co nás na Dni kvašené zeleniny na Velehradě čeká?

 

Teoretická část

  • 5 dobrých důvodů, proč jíst kvašenou zeleninu.
  • 9 bodů, aby se kvašení dařilo.

Praktická část

  • Rozdíl mezi různými druhy kvašení (v nálevu, ve vlastní šťávě, se solí, bez soli, atd.).
  • Kvašení bleskové, střednědobé a dlouhodobé.
  • Recepty s mnoha variacemi zeleniny i ochucování.

Na kurzu dostanete

  • přehledné studijní materiály se všemi postupy a recepty,
  • vydatný, chutný, veganský oběd,
  • ochutnávku různých druhů kvašené zeleniny.

Na kurzu si vyrobíte 

  • několik různých druhů kvašené zeleniny, které si odnesete s sebou domů,
  • oběd, který si společně sníme.

POKUD BUDE ZÁJEM,

pan Weidenthaler nás provede svými zeleninovými zahradami a rád nám poví o tom, jak pěstuje.

Proč kvasit zeleninu?

Pokud chcete mít vitalitu a silnou imunitu, jezte třikrát denně lžíci kvašené zeleniny na závěr jídla. Dodáte tím potřebné množství enzymů, které vám pomohou jídlo strávit, také doplníte důležité vitamíny a minerály. Postupně se také osídlí vaše střeva prospěšnými mikroorganismy a celé trávení bude probíhat snadněji. Tím dáte prostor k tomu, abyste budovali vaši imunitu, pro kterou jsou zdravá střeva základ.

Kvašená zelenina působí zásadotvorně. Pomůže vám uvést vaše tělo do zásady a zbavit ho dnes běžného překyselení. Překyselení mimo jiné ovlivňuje i naši náladu - zkrátka se lidově řečeno cítíme pod psa, většinou jsme pak líní, nic nás nebaví a netěší. Kvašená zelenina a další zásadotvorné potraviny tedy mino jiné přispívají i naší dobré náladě a tím prospívají i lidem v našem okolí!

Kvašená zelenina je tradiční součást talíře různých starých i současných kultur na naší Zemi. Věříme, že má místo v každé domácnosti. Když nemáte čas, stačí vám jako jídlo jen uvařené obilí, trocha luštěnin a kvašená zelenina a máte vše, co nutně potřebujete.

Kvašením můžete uchovávat zeleninu i několik měsíců (nám jednou vydržely kvašené okurky rok a možná by to zvládly i déle, kdybychom je nesnědli). Během této doby můžete uchovat ty druhy zeleniny, které nejsou zrovna v sezóně, což je výhodné především přes zimu. Naopak zavařování zbaví zeleninu všech enzymů a spousty vitamínů a zelenina už nepřináší žádnou vitalitu ani posílení imunity, jde zkrátka jen o chuť a té má kvašená zelenina také více než dost.

Ceny a registrace

Registraci můžete provést vpravo nahoře na této stránce, případně telefonicky na tel. 499 599 524, nebo emailem rodina (zavináč) kyselove.cz

Cena kurzu je 1200 Kč včetně oběda, studijních materiálů, pěti sklenic kvašené zeleniny, kurzovného a ochutnávek. Pro úspěšnou registraci stačí uhradit zálohu 200 Kč.

S sebou

  • Dobrou náladu!
  • pokud máte, 5 sklenic třičtvrtělitrovek se šroubovacím víčkem, pokud nemáte, darujeme Vám

Potřebujete nakoupit biozeleninu i před kurzem?

Najdete je na adrese Buchlovská 101 na Velehradě. Prodávají každý pátek od 14 do 18 hodin anebo si předem rezervujte svůj čas předání, pokud si objednáte v e-shopu. Novinky z Biozeleniny Velehrad nyní najdete ve facebookové skupině Biozelenina Velehrad.

Od jara do podzimu každou středu a pátek od 8 do 16:45 hodin najdete pana Weidenthalera se svou zeleninou také ve Zlíně na tržišti Pod Kaštany.

Na Velehrad nebo do Zlína můžete přijít nakoupit jak přímo, tak i jen si přijít pro svou objednávku, kterou už budete mít nachystanou zvlášť. Objednávku uděláte snadno na e-shopu Biozeleniny Velehrad.

Biozeleninu z Velehradu navíc můžete vyzkoušet, i když nebydlíte poblíž Velehradu nebo Zlína. Stačí si vybrat z jejich e-shopu a zeleninu si nechat poslat jako balík PPL. Případně můžete využít již tradičních odběrných míst v Uherském Hradišti a Brně.

Nahoru