Kurz zdravého vaření: Italské menu - Kyselové a přáteléLogo Kyselové a přáteléwww.kyselove.cz
Živá akce

Italské menu

Úroveň: Kategorie:
Základní informace
Termín

Třetí čtvrtek v únoru
16. 2. 2017 od 17,00 do 19,30 hod

Místo
Na tuto akci se již nezle přihlásit

Pasta pesto
Baví mě, že pesto může být pokaždé jiné, rozhodně nekončí bazalkou.
Polévka minestrone
V překladu „velká polévka“ – spousta sezónní zeleniny, fazole a můžete přidat i těstoviny či rýži
Hrušky na víně
Tak elegantní a delikátní, že se hodí i na slavnostní stůl a přitom jsou hotové za chvilku a totálně jednoduché. Stačí jen mít dobré hrušky...

Elegantní, jednoduché a zároveň chutné. To je dobrý popis a pravá realita menu inspirovaného Itálií.

Co budeme vařit?

Čeká nás parádní tříchodové menu inspirováno italskou kuchyní. Naučíme se na něm, jak zvládnout v pohodě a klidu připravit i pestřejší talíř.

Polévka

Minestrone
Italsky znamená „velká polévka“. Může být tak velká, jak si kdo přeje - se spoustou sezónní zeleniny, fazolemi a když přidáme i těstoviny či rýži, poslouží jako hlavní chod.

Hlavní chod

Pasta pesto
Přizpůsobili jsme tradiční italské pesto alla genovese našim podmínkám – a povedlo se! Můžete ho dělat ve spoustě variant hlavní ingredience! Plnou chuť má i bez jediné špetky sýra.

Blanšírovaný daikon s mrkví. 
Salát může být i lehce uvařený! Kombinace daikonu či vodnice s mrkví spolu krásně ladí a krátkým oblanšírováním získá více jemnosti a lépe se nám zažije.

Pickles dalle barbabietole
Řepa má tolik vlastní šťávy, že se dá kvasit jako zelí – nakrouhaná, promačkaná a pořádně zatížená. Čekejte kvašenou specialitku!

Dezert

Hrušky na víně
Jemný a lehký dezert provoněný svitkem skořice. Připravit ho můžeme z červeného, bílého nebo dokonce rýžového vína!

Poznámka: Budeme vařit v makrobiotické kvalitě z rostlinných ingrediencí a dezert budeme sladit s použitím vyvážených sladidel jako je slad a obilný sirup.

Průběh kurzu

Na kurzu dostanete

  • Přehledné studijní materiály se všemi recepty.
  • Malou porci jídla na ochutnání: polévka, hlavní chod i dezert.

Program

Přijeďte prosím zhruba o 5-10 minut dříve, ať co nejvíce využijeme společný prostor a čas.
17:00 - 17:30 Zahájení a teorie. Budeme si povídat o tom, proč je vůbec důležité jíst zdravě a jak to člověk může začít praktikovat.
17:30 - 19:15 Praktická ukázka vaření. Kateřina bude vařit, vy se budete dívat a ochutnávat. Tady budeme vyvracet mýty a všichni zjistíme, že zdravé jídlo chutná báječně a navíc nám je po něm dobře!
19:15 - 19:30 Až všechno uvaříme a ochutnáme, naše setkání oficiálně končí. Můžete se mě poté na něco zeptat a ráda také uslyším váš komentář k jídlu a k celému kurzu.

S sebou si prosím vezměte

  • Dobrou náladu a otevřenou mysl.
  • Můžete si vzít psací potřeby a sešit na poznámky, ale asi to nebude úplně nutné, protože dostanete studijní materiály, kde jsem pro vás všechny recepty i postupy sepsala.

Místo konání

Bude upřesněno

Nahoru