Tempeh v bílé krémové omáčce - Zdravý receptLogo Kyselové a přáteléwww.kyselove.cz

Tempeh v bílé krémové omáčce

Tempeh v bílé krémové omáčce
Tento recept je volně šířitelný, budeme rádi, když potěší i Vaše přátele
.
.
poslat emailem
vložit na stránky
tisk

Jemně uvolňující hlavní chod, který chutná během celého roku.

Hrachový lusk

SUROVINY

Marinovaný tempeh:

  • 200 g bílého přírodního tempehu
  • 2 až 3 lžíce přírodní sójové omáčky shoyu
  • 1 až 1,5 lžíce jablečného octa
  • 2 stroužky česneku
  • 2 lžíce olivového oleje

Těstoviny linguine:

  • 350 až 400 g těstovin linguine (skvělá je kombinace bílých a celozrnných)
  • 4 l vody
  • špetka soli
  • pár kapek oleje

Krémová omáčka:

  • 1 šálek rostlinné smetany
  • 3 šálky vody
  • 2 lžíce arrowrootu nebo kuzu
  • 3 jarní cibulky
  • 3 lžíce nasekané petrželky
  • cca 1/4 lžičky soli
  • 2 špetky nastrouhaného muškátového oříšku

K podávání:

  • zelené olivy bez pecek
  • lehce opražené mandlové plátky
  • předem připravený salát dle vlastní chuti, případně doplněný kvašenou zeleninou
Dáme Vám vědět, až přidáme další recepty
captcha 
Hrnec

RECEPT

Marinovaný tempeh

  1. Celý tempeh napaříme 20 min.
  2. Nakrájíme na 1 cm silné proužky.
  3. Na pánvi smícháme nastrouhaný česnek, shoyu, olej a jablečný ocet a tempehové proužky do této marinády vložíme a po chvíli opatrně obrátíme.
  4. Těsně před podáváním jídla krátce prohřejeme a v průběhu můžeme ještě velmi opatrně obracet, aby se marináda dostala všude a proužky tempehu zároveň zůstaly celé.

Online kurzLuštěniny Tempeh Online kurzLuštěniny Sladkokyselý tempeh

Těstoviny linguine

  1. Těstoviny uvaříme v osolené vodě s pár kapkami oleje - cca 15 min.
  2. Po uvaření vodu slijeme a těstoviny okamžitě smícháme s krémovou omáčkou.

Online kurzObilovinyO těstovinách Online kurzObilovinyZákladní příprava těstovin

Krémová omáčka

  1. V hrnci smícháme smetanu, 2 šálky vody, sůl a muškátový oříšek a přivedeme k varu.
  2. Mezitím nasekáme nadrobno cibulky a petrželku.
  3. Ve zbylém šálku vody rozmícháme arrowroot či kuzu a za stálého míchání vlijeme do vroucí omáčky.
  4. Povaříme cca 2 až 3 minuty společně s cibulkou. Poté vypneme plamen a přidáme petrželku.
  5. Omáčku vmícháme do právě uvařených těstovin, část si můžeme nechat bokem do omáčníku ke stolu.

Podávání

Podáváme s nakrájenými olivami, mandlovými plátky a salátem dle svého výběru.

Kurzy zdravého vaření - OnLine

Zaslat dotaz nebo komentář

Odeslat dotaz nebo komentář jako host

0
Omezení rozříšření Povolené koncovky souborů: bmp, csv, doc, gif, ico, jpg, jpeg, odg, odp, ods, odt, pdf, png, ppt, rar, txt, xcf, xls, zip, docx, xlsx, rtf 0 / 3
Komentáře | Přidej vlastní
  • Žádné komentáře nenalezeny
Nahoru