Tempeh v bílé krémové omáčce - Zdravý receptLogo Kyselové a přáteléwww.kyselove.cz

Tempeh v bílé krémové omáčce

Tempeh v bílé krémové omáčce
Tento recept je volně šířitelný, budeme rádi, když potěší i Vaše přátele
.
.
poslat emailem
vložit na stránky
tisk

Jemně uvolňující hlavní chod, který chutná během celého roku.

Hrachový lusk

SUROVINY

Marinovaný tempeh:

  • 200 g bílého přírodního tempehu
  • 2 až 3 lžíce přírodní sójové omáčky shoyu
  • 1 až 1,5 lžíce jablečného octa
  • 2 stroužky česneku
  • 2 lžíce olivového oleje

Těstoviny linguine:

  • 350 až 400 g těstovin linguine (skvělá je kombinace bílých a celozrnných)
  • 4 l vody
  • špetka soli
  • pár kapek oleje

Krémová omáčka:

  • 1 šálek rostlinné smetany
  • 3 šálky vody
  • 2 lžíce arrowrootu nebo kuzu
  • 3 jarní cibulky
  • 3 lžíce nasekané petrželky
  • cca 1/4 lžičky soli
  • 2 špetky nastrouhaného muškátového oříšku

K podávání:

  • zelené olivy bez pecek
  • lehce opražené mandlové plátky
  • předem připravený salát dle vlastní chuti, případně doplněný kvašenou zeleninou
Dáme Vám vědět, až přidáme další recepty
Hrnec

RECEPT

Marinovaný tempeh

  1. Celý tempeh napaříme 20 min.
  2. Nakrájíme na 1 cm silné proužky.
  3. Na pánvi smícháme nastrouhaný česnek, shoyu, olej a jablečný ocet a tempehové proužky do této marinády vložíme a po chvíli opatrně obrátíme.
  4. Těsně před podáváním jídla krátce prohřejeme a v průběhu můžeme ještě velmi opatrně obracet, aby se marináda dostala všude a proužky tempehu zároveň zůstaly celé.

Online kurzLuštěniny Tempeh Online kurzLuštěniny Sladkokyselý tempeh

Těstoviny linguine

  1. Těstoviny uvaříme v osolené vodě s pár kapkami oleje - cca 15 min.
  2. Po uvaření vodu slijeme a těstoviny okamžitě smícháme s krémovou omáčkou.

Online kurzObilovinyO těstovinách Online kurzObilovinyZákladní příprava těstovin

Krémová omáčka

  1. V hrnci smícháme smetanu, 2 šálky vody, sůl a muškátový oříšek a přivedeme k varu.
  2. Mezitím nasekáme nadrobno cibulky a petrželku.
  3. Ve zbylém šálku vody rozmícháme arrowroot či kuzu a za stálého míchání vlijeme do vroucí omáčky.
  4. Povaříme cca 2 až 3 minuty společně s cibulkou. Poté vypneme plamen a přidáme petrželku.
  5. Omáčku vmícháme do právě uvařených těstovin, část si můžeme nechat bokem do omáčníku ke stolu.

Podávání

Podáváme s nakrájenými olivami, mandlovými plátky a salátem dle svého výběru.

Kurzy zdravého vaření - OnLine

Zaslat komentář

Odeslat komentář jako host

0
Omezení rozříšření Povolené koncovky souborů: bmp, csv, doc, gif, ico, jpg, jpeg, odg, odp, ods, odt, pdf, png, ppt, rar, txt, xcf, xls, zip, docx, xlsx, rtf 0 / 3
Komentáře | Přidej vlastní
  • Žádné komentáře nenalezeny
Nahoru