Talíř všech chutí - Zdravý receptLogo Kyselové a přáteléwww.kyselove.cz

Talíř všech chutí

Talíř všech chutí
Tento recept je volně šířitelný, budeme rádi, když potěší i Vaše přátele
.
.
poslat emailem
vložit na stránky
tisk

Tento malovaný talíř nás zasytil a příjemně uspokojil tak, že už nás vůbec nehonily žádné chutě.

Hrachový lusk

SUROVINY

Ingredience uvádíme pro 4-6 osob.

Jáhly s bílou rýží: 1,5 šálku jáhel, 0,5 šálku bílé mléčné rýže, 1-2 lžíce lněného oleje, 3 špetky mořské soli

Azuki: 1 šálek fazolí azuki, kousek řasy kombu, 2 špetky mořské soli, 1 lžíce sladu - rýžového, ječného nebo kukuřičného

Dýňová tempura: 1 díl - pohanková mouka, 1 díl - rýžová mouka voda, sladká dýně hokkaidó, kvalitní olej lisovaný za studena vhodný na pečení a smažení (např. dezodorizovaný slunečnicový)

Namáčecí omáčka: 1 lžíce shoyu, cca 4 lžíce vody, 1 lžíce zázvorové šťávy (šťáva vymačkaná z nastrouhaného zázvoru)

Napařená kapusta: 4 listy kapusty, voda, mořská sůl

Kimpira na vodě: 1-2 petržele, 1-2 mrkve, mořská sůl

Kvašené ředkvičky: ředkvičky, standardní slaný nálev

Dáme Vám vědět, až přidáme další recepty
captcha 
Hrnec

RECEPT

Jáhly s bílou rýží

  1. Jáhly s bílou rýží uvaříme technikou vaření do studené vody.

Online kurzObiloviny Kombinování obilovin Online kurzObilovinyTechnika vaření do studené vody

Azuki

  1. Fazole azuki uvaříme s řasou kombu metodou vaření v normálním hrnci.
  2. Když jsou fazole měkké, přidáme do nich 2 špetky soli a zhruba 1 lžíci obilného sladu dle výběru, ještě 10 minut povaříme a poté podáváme.

Online kurzLuštěniny Vařená v běžném hrnci

Dýňová tempura

  1. Mouky smícháme a doléváme vodu, abychom vytvořili tempurovací těstíčko, hustota je zhruba jako těsta na palačinky.
  2. Dýni si nakrájíme na tenké plátky - podkovičky. Pokud chceme tempurovat v nějakém menším rendlíku, podkovičky ještě přepůlíme.
  3. Dýni smočíme v těstíčku a tempurujeme v rozehřátém oleji.
  4. Necháme okapat na ubrousku a podáváme nejlépe hned za tepla s namáčecí omáčkou.

Online kurzZelenina Tempura Online kurzZelenina Tempura z celeru

Namáčecí omáčka

Ingredience na omáčku pouze smícháme a poté omáčku ochutnáme - případně upravíme poměr ingrediencí a přidáme trochu více shoyu nebo zázvorové šťávy.

Online kurzSushi párty Zázvorová omáčka

Napařená kapusta

Kapustu napaříme.

Online kurzZeleninaTechnika napařování (teorie) Online kurzZelenina Napařený pórek

Kimpira na vodě

Uděláme si jednoduchou kimpiru z oválků mrkve a petržele pouze na vodě se špetkou soli.

Online kurzZeleninaKimpira na vodě

Kvašené ředkvičky

Online kurzZelenina Kvašení v nálevu Online kurzKvašená zeleninaKvašené ředkvičky

Kompletní kurz zdravého vaření

Zaslat dotaz nebo komentář

Odeslat dotaz nebo komentář jako host

0
Omezení rozříšření Povolené koncovky souborů: bmp, csv, doc, gif, ico, jpg, jpeg, odg, odp, ods, odt, pdf, png, ppt, rar, txt, xcf, xls, zip, docx, xlsx, rtf 0 / 3
Komentáře | Přidej vlastní
  • Žádné komentáře nenalezeny
Nahoru