Talíř všech chutí - Zdravý receptLogo Kyselové a přáteléwww.kyselove.cz

Používáme cookies.

Pro lepší funkčnost našich stránek, analýzu návštěvnosti a personifikaci reklam používáme technologii cookies. Kliknutím na tlačítko rozumím souhlasíte s jejich používáním.

Rozumím

Talíř všech chutí

Talíř všech chutí
Tento recept je volně šířitelný, budeme rádi, když potěší i Vaše přátele
.
.
poslat emailem
vložit na stránky
tisk

Tento malovaný talíř nás zasytil a příjemně uspokojil tak, že už nás vůbec nehonily žádné chutě.

Hrachový lusk

SUROVINY

Ingredience uvádíme pro 4-6 osob.

Jáhly s bílou rýží: 1,5 šálku jáhel, 0,5 šálku bílé mléčné rýže, 1-2 lžíce lněného oleje, 3 špetky mořské soli

Azuki: 1 šálek fazolí azuki, kousek řasy kombu, 2 špetky mořské soli, 1 lžíce sladu - rýžového, ječného nebo kukuřičného

Dýňová tempura: 1 díl - pohanková mouka, 1 díl - rýžová mouka voda, sladká dýně hokkaidó, kvalitní olej lisovaný za studena vhodný na pečení a smažení (např. dezodorizovaný slunečnicový)

Namáčecí omáčka: 1 lžíce shoyu, cca 4 lžíce vody, 1 lžíce zázvorové šťávy (šťáva vymačkaná z nastrouhaného zázvoru)

Napařená kapusta: 4 listy kapusty, voda, mořská sůl

Kimpira na vodě: 1-2 petržele, 1-2 mrkve, mořská sůl

Kvašené ředkvičky: ředkvičky, standardní slaný nálev

Dáme Vám vědět, až přidáme další recepty
Hrnec

RECEPT

Jáhly s bílou rýží

  1. Jáhly s bílou rýží uvaříme technikou vaření do studené vody.

Video v kurzuObiloviny Kombinování obilovin Video v kurzuObilovinyTechnika vaření do studené vody

Azuki

  1. Fazole azuki uvaříme s řasou kombu metodou vaření v normálním hrnci.
  2. Když jsou fazole měkké, přidáme do nich 2 špetky soli a zhruba 1 lžíci obilného sladu dle výběru, ještě 10 minut povaříme a poté podáváme.

Video v kurzuLuštěniny Vařená v běžném hrnci

Dýňová tempura

  1. Mouky smícháme a doléváme vodu, abychom vytvořili tempurovací těstíčko, hustota je zhruba jako těsta na palačinky.
  2. Dýni si nakrájíme na tenké plátky - podkovičky. Pokud chceme tempurovat v nějakém menším rendlíku, podkovičky ještě přepůlíme.
  3. Dýni smočíme v těstíčku a tempurujeme v rozehřátém oleji.
  4. Necháme okapat na ubrousku a podáváme nejlépe hned za tepla s namáčecí omáčkou.

Video v kurzuZelenina Tempura Video v kurzuZelenina Tempura z celeru

Namáčecí omáčka

Ingredience na omáčku pouze smícháme a poté omáčku ochutnáme - případně upravíme poměr ingrediencí a přidáme trochu více shoyu nebo zázvorové šťávy.

Video v kurzuSushi párty Zázvorová omáčka

Napařená kapusta

Kapustu napaříme.

Video v kurzuZeleninaTechnika napařování (teorie) Video v kurzuZelenina Napařený pórek

Kimpira na vodě

Uděláme si jednoduchou kimpiru z oválků mrkve a petržele pouze na vodě se špetkou soli.

Video v kurzuZeleninaKimpira na vodě

Kvašené ředkvičky

Video v kurzuZelenina Kvašení v nálevu Video v kurzuKvašená zeleninaKvašené ředkvičky

Kompletní kurz zdravého vaření

Zaslat dotaz nebo komentář

Odeslat dotaz nebo komentář jako host

0
Omezení rozříšření Povolené koncovky souborů: bmp, csv, doc, gif, ico, jpg, jpeg, odg, odp, ods, odt, pdf, png, ppt, rar, txt, xcf, xls, zip, docx, xlsx, rtf 0 / 3
Komentáře | Přidej vlastní
  • Žádné komentáře nenalezeny
Nahoru