Soté z černých fazolí se salátem - Zdravý receptLogo Kyselové a přáteléwww.kyselove.cz

Soté z černých fazolí se salátem

Soté z černých fazolí se salátem
Tento recept je volně šířitelný, budeme rádi, když potěší i Vaše přátele
.
.
poslat emailem
vložit na stránky
tisk

Konečně dozrává kukuřice do mléčné zralosti! Celý talíř úplně rozsvítila, v jídle příjemně zakřupkala a ta chuť...!

Hrachový lusk

SUROVINY

Jáhly s bílou rýží a amarantem: 1 šálek jáhel, 1/2 šálku amarantu, 1/2 šálku bílé rýže (dlouhé, kulaté, mléčné, basmati či jasmínové - dle chuti)

Fazolové soté: uvařené černé fazole, cca 1 klas kukuřice v mléčné zralosti, 2 mrkve, kousek brokolice, 2 malé cibule, 1 lžička - lžíce olivového či slunečnicového oleje, mořská sůl dle chuti, případně čerstvé byliny na ochucení (tymián/mateřídouška/bazalka aj.)

Lisovaný salát: 1 salátová okurka, 4 ředkvičky, trocha umeocta

Blašírovaný kadeřávek: kadeřávek

Kvašená zelenina: dle výběru

Dáme Vám vědět, až přidáme další recepty
captcha 
Hrnec

RECEPT

Jáhly s bílou rýží a amarantem

Obiloviny zkombinujeme v hrnci, pořádně propláchneme a vaříme nejlépe technikou hrnec v hrnci bez tlaku.

Online kurzObilovinyHrnec v hrnci (bez tlaku)

Fazolové soté

  1. Cibuli nasekáme na drobné kostičky, mrkev např. na široké sirky, brokolici na růžičky a z kukuřice opatrně obereme zrnko za zrnkem.
  2. Ze zeleniny uděláme soté na oleji, ochutíme solí, přidáme fazole, ještě společně prohřejeme a případně přidáme čerstvé bylinky na ochucení.

Online kurzZeleninaTechnika krájení cibule na kostky Online kurzZeleninaTechnika krájení na široké sirky Online kurzLuštěniny Soté s luštěninou

Lisovaný salát

Okurku a ředkvičky nakrájíme na libovolné tvary, např. na čtvrtky, promneme s umeoctem a zatížíme. Necháme odstát cca 30 minut.

Online kurzZelenina Lisovaný salát se solí Online kurzZelenina Lisovaný salát s pickles

Blašírovaný kadeřávek

Kadeřávek oblanšírujeme. Stačí několik sekund.

Online kurzZelenina Blanšírovaný salát

Kvašená zelenina

Online kurzZelenina Kvašení v nálevu Online kurzZelenina Kvašení ve vlastní šťávě

Kurzy zdravého vaření - OnLine

Zaslat dotaz nebo komentář

Odeslat dotaz nebo komentář jako host

0
Omezení rozříšření Povolené koncovky souborů: bmp, csv, doc, gif, ico, jpg, jpeg, odg, odp, ods, odt, pdf, png, ppt, rar, txt, xcf, xls, zip, docx, xlsx, rtf 0 / 3
Komentáře | Přidej vlastní
  • Žádné komentáře nenalezeny
Nahoru