Smažený kapr se salátem - Zdravý receptLogo Kyselové a přáteléwww.kyselove.cz

Smažený kapr se salátem

Smažený kapr se salátem
Tento recept je volně šířitelný, budeme rádi, když potěší i Vaše přátele
.
.
poslat emailem
vložit na stránky
tisk

Hlavní chod štědrovečerní večeře, ale také zkrátka slavnostní pecka, kterou můžeme podávat i vícekrát za rok. Dodá nám jistotu, že zdravý životní styl není dieta ani utrpení.

Hrachový lusk

SUROVINY

Pohankový salát: uvařená pohanka, kousek dýně, mrkev, šalotka nebo cibule či červená cibule, kousek celeru, petržel, sterilovaný hrášek a kukuřice, tofunéza/sójový jogurt nebo případně výjimečně svátečně BIO živočišný jogurt, kvašáky - kvašené okurky, případně křen na dochucení.

Smažený kapr: kousky (ideálně co nejvíc vykostěné) kapra, mořská sůl dle chuti, bílá špaldová mouka, voda, BIO kukuřičné lupínky (corn flakes) bez cukru, olej na fritování - BIO dezodorizovaný slunečnicový olej.

Případně pokud nejíte maso, můžete si připravit fritovaný seitan.

Hořčičné listy

BIO citrón

Dáme Vám vědět, až přidáme další recepty
captcha 
Hrnec

RECEPT

Pohankový salát

  1. Postupně blanšírujeme v silněji osolené vodě než obvykle dýni, celer, petržel, mrkev nakrájené na kostičky a dáváme je do společné mísy.
  2. Přidáme sterilovaný hrášek a kukuřici, uvařenou pohanku, najemno nasekanou cibuli a kvašáky.
  3. Vmícháme jogurt nebo tofunézu.

Online kurzZeleninaTechnika blanšírování (teorie) Online kurzZelenina Blanšírovaný salát

Smažený kapr

  1. Kousky kapra nasolíme. Děláme raději menší kousky, aby se dobře prosmažily.
  2. Rozehřejeme si olej na fritování.
  3. Smícháme bílou špaldovou mouku s vodou v misce.
  4. Do druhé misky si dáme podrcené kukuřičné lupínky.
  5. Kapří kousky namáčíme v mouce s vodou, poté je obalíme v lupínkách a smažíme asi 7 minut, nebo zkrátka tak, aby byl kapr prosmažený až do středu.

Online kurzZelenina Tempura Online kurzZelenina Tempura z celeru

Pokud nejíte ryby můžete si připravit fritovaný seitan:

Online kurzLuštěniny Seitanová tempura

Hořčičné listy

Menu můžeme podávat s nějakými pikantními listy, pokud ještě vydržely mrazíky - my máme listy hořčice.

BIO citrón

Kapra si můžeme pokapat citrónovou šťávou.

Kompletní kurz zdravého vaření

Zaslat dotaz nebo komentář

Odeslat dotaz nebo komentář jako host

0
Omezení rozříšření Povolené koncovky souborů: bmp, csv, doc, gif, ico, jpg, jpeg, odg, odp, ods, odt, pdf, png, ppt, rar, txt, xcf, xls, zip, docx, xlsx, rtf 0 / 3
1 Komentáře | Přidej vlastní
  • Marek Halaška

    Dobrota :)

Nahoru