Smažené nudle ve woku - Zdravý receptLogo Kyselové a přáteléwww.kyselove.cz

Smažené nudle ve woku

Smažené nudle ve woku
Tento recept je volně šířitelný, budeme rádi, když potěší i Vaše přátele
.
.
poslat emailem
vložit na stránky
tisk

Vynikající a rychlá pozdně jarní anebo letní večeře. Či proč ne oběd?

Hrachový lusk

SUROVINY

Smažené nudle: cca 400g rýžových nudlí, kousek červené papriky, 1 větší mrkev, 2 cibule, kousek jarního zelí, pár stonků cibulky, čerstvý koriandr, čerstvý libeček, čerstvá petrželka, mořská sůl, shoyu

V těchto nudlích se nám objevily ještě dvě věci, které jsme použili proto, že jsme je tu zrovna měli po ruce a to: mandlovou drť - zbytek po výrobě mandlového mléka a 3 hodiny se shoyu vařené řasy hijiki.

Vařené fazole: velké barevné fazole (fazol šarlatový), voda, mořská sůl

Saláty, květy, posypky: můžeme použít libovolný salát, jedlý květ či jiné posypky

Kvašená zelenina: tentokrát jsme kvašenou zeleninu nejedli, ale klidně si ji k tomu dejte :)

Dáme Vám vědět, až přidáme další recepty
captcha 
Hrnec

RECEPT

Smažené nudle

  1. Nudle připravíme podle návodu - nejprve namočíme do vlažné vody na cca 10 minut a poté vaříme ve vroucí vodě cca 5 minut a propláchneme studenou vodou.
  2. Uděláme soté z mrkve, cibule, papriky a zelí se solí.
  3. Vmícháme scezené propláchnuté nudle, dochutíme shoyu dle chuti a přidáme koření nasekané na jemno: libeček, petrželku, cibulku a koriandr.
  4. Pokud máte stejné zbytky k dispozici jako já, přidejte ještě hijiki a mandlovou drť, prohřejte a podávejte.

Online kurzZelenina Soté na oleji

Vařené fazole

Aby si fazole udržely svůj krásný tvar i po uvaření, je velmi dobré použít metodu hrnec v hrnci.

Online kurzLuštěniny Technika hrnec v hrnci Online kurzLuštěniny Fazole

Saláty, květy, posypky

My jsme tentokrát použili rukolu a květy pažitky.

Online kurzZelenina Syrová zelenina

Kvašená zelenina

Tentokrát jsme kvašenou zeleninu nejedli, ale klidně si ji k tomu dejte :)

Online kurzZelenina Kvašení v nálevu Online kurzZelenina Kvašení ve vlastní šťávě

Kurzy zdravého vaření - OnLine

Zaslat dotaz nebo komentář

Odeslat dotaz nebo komentář jako host

0
Omezení rozříšření Povolené koncovky souborů: bmp, csv, doc, gif, ico, jpg, jpeg, odg, odp, ods, odt, pdf, png, ppt, rar, txt, xcf, xls, zip, docx, xlsx, rtf 0 / 3
Komentáře | Přidej vlastní
  • Žádné komentáře nenalezeny
Nahoru