Seitanový řízek - Zdravý receptLogo Kyselové a přáteléwww.kyselove.cz

Seitanový řízek

Seitanový řízek
Tento recept je volně šířitelný, budeme rádi, když potěší i Vaše přátele
.
.
poslat emailem
vložit na stránky
tisk

Takový "normální" oběd. Na první pohled se snad ani nepozná, že je zdravý :)

Hrachový lusk

SUROVINY

Jáhlovo - květáková kaše: 1,5 šálku jáhel, 2 šálky květákových růžiček, sůl dle potřeby, kmín (případně můžeme ještě nakonec vmíchat na oleji osmahnutou cibulku), zelená posypka dle výběru - petrželka, pažitka či cibulka

Seitanový řízek: 1 hlava seitanu natural, cca 1/2 šálku pšeničné mouky (nemusí být celozrnná, ale spíše chlebová či bílá), cca 1/2 šálku rýžové strouhanky (nebo kukuřičné, ale pouze pokud jsme si jistí, že není GMO), würzl nebo jiná oblíbená směs koření, sůl dle potřeby, olej vhodný na fritování - BIO, lisovaný za studena - např. slunečnicový vhodný na pečení a smažení anebo dezodorizovaný či rýžový olej

Kvašená okurka: okurky, slaný nálev, mrkev, cibule, bobkový list, křen, kopr, nové koření

Dáme Vám vědět, až přidáme další recepty
captcha 
Hrnec

RECEPT

Jáhlovo - květáková kaše

Jáhly s květákem uvaříme technikou vrstvení v hrnci - tedy nejprve dáme do hrnce květákové růžičky, potom teprve propláchnuté jáhly a vaříme společně. Na začátku varu jemně ochutíme solí a přidáme mletý kmín.

Do hotových jáhel s květákem můžeme přidat na oleji osmahnutou cibulku, pokud chceme.

Na talíři posypeme petrželkou, pažitkou či cibulkou.

Seitanový řízek

  1. Seitan nakrájíme na plátky.
  2. Posypeme směsí koření a můžeme přidat trochu více soli, pokud je třeba. Seitan necháme takto marinovat několik minut.
  3. V menším hrnci si rozehřejeme vrstvu oleje na fritování, asi 3-5 cm.
  4. Mouku smícháme s vodou zhruba v poměru 1:1 a seitan namočíme ve vzniklém těstíčku.
  5. Do suché misky nasypeme rýžovou strouhanku a seitan v ní obalíme těsně před tím, než ho budeme vkládat do oleje.
  6. Seitan necháme v oleji ofritovat několik minut, až je strouhanka jemně zlatá a průběžně několikrát řízek obrátíme, aby se těstíčko propeklo. Seitan není syrový, takže fritování nemusí trvat moc dlouho.
  7. Hotový řízek necháme okapat na ubrousku nebo mřížce a podáváme k jáhelno-květákové kaši.

Kvašená okurka

Kvašené okurky podáváme k jídlu pro snadnější trávení i jako chuťové zpestření. Můžeme případně použít i jinou kvašenou zeleninu, kterou máme zrovna po ruce.

Kompletní kurz zdravého vaření

Zaslat dotaz nebo komentář

Odeslat dotaz nebo komentář jako host

0
Omezení rozříšření Povolené koncovky souborů: bmp, csv, doc, gif, ico, jpg, jpeg, odg, odp, ods, odt, pdf, png, ppt, rar, txt, xcf, xls, zip, docx, xlsx, rtf 0 / 3
Komentáře | Přidej vlastní
  • Žádné komentáře nenalezeny
Nahoru