Seitanový guláš s těstovinami - Zdravý receptLogo Kyselové a přáteléwww.kyselove.cz

Používáme cookies.

Pro lepší funkčnost našich stránek, analýzu návštěvnosti a personifikaci reklam používáme technologii cookies. Kliknutím na tlačítko rozumím souhlasíte s jejich používáním.

Rozumím

Seitanový guláš s těstovinami

Seitanový guláš s těstovinami
Tento recept je volně šířitelný, budeme rádi, když potěší i Vaše přátele
.
.
poslat emailem
vložit na stránky
tisk

Lehké hlavní jídlo, které ladí s nějakou luštěninovou polévkou.

Hrachový lusk

SUROVINY

Toto hlavní jídlo neobsahuje kombinaci obilovina - luštěnina. Neobsahuje tedy kompletní bílkoviny. Je třeba jej doplnit o nějakou luštěninu, asi nejlépe v podobě luštěninové polévky.

Pro 4 osoby.

Těstoviny s pórkem a ředkvičkami: 400-500g těstovin - pšeničné/kukuřičné/rýžové, mořská sůl, 4-5 l vody

Seitanový guláš s mrkví: 1 balení seitanu natural, 1-2 lžíce slunečnicového oleje lisovaného za studena, 2 mrkve, 2 cibule, mořská sůl dle chuti, 1-2 lžičky arrowrootu, voda, libovolné koření - např. paprika, špetička chilli, (shoyu), (česnek)

Kvašená zelenina: červené zelí, fenykl, cibule, mořská sůl

Dáme Vám vědět, až přidáme další recepty
Hrnec

RECEPT

Těstoviny s pórkem a ředkvičkami

Těstoviny uvaříme a smícháme s kapičkou oleje, nasekaným pórkem a plátky ředkviček. Podáváme jako přílohu.

Video v kurzuZeleninaTechnika krájení na oválky Video v kurzuZeleninaTechnika krájení na plátky Video v kurzuObilovinyZákladní příprava těstovin

Seitanový guláš s mrkví

  1. Na oleji restujeme cibuli na kolečka a mrkev na sirčičky spolu s natrhaným seitanem. Případně můžeme přidat i česnek.
  2. Zasypeme solí dle potřeby, případně můžeme přidat trochu papriky a jiného našeho oblíbeného koření.
  3. Podlijeme a povaříme 5 min.
  4. Zahustíme arrowrootem a dovaříme cca 10 minut.
  5. Můžeme dochutit shoyu, prohřejeme a podáváme.

Video v kurzuZeleninaTechnika krájení na kolečka a špalíky Video v kurzuZeleninaTechnika krájení na sirky Video v kurzuLuštěniny Seitanový guláš

Kvašená zelenina

K tomuto pokrmu můžeme podávat libovolnou kvašenou zeleninu, my jsme měli červené zelí.

Video v kurzuZelenina Kvašení ve vlastní šťávě

Kompletní kurz zdravého vaření

Zaslat dotaz nebo komentář

Odeslat dotaz nebo komentář jako host

0
Omezení rozříšření Povolené koncovky souborů: bmp, csv, doc, gif, ico, jpg, jpeg, odg, odp, ods, odt, pdf, png, ppt, rar, txt, xcf, xls, zip, docx, xlsx, rtf 0 / 3
2 Komentáře | Přidej vlastní
  • Návštěvník - Jaroslava Císařová

    Ahoj, Honzíku,

    posílám srdečný pozdrav ze západních do východních Čech, setkali jsme se u MD na kurzu Tibetské medicíny VK.
    Mirek Ešner mi připomněl svou pozvánkou na kurzy Třezalky Tvé aktivity, přeji, ať se rodině Kyse♥ daří.
    Zapsala jsem se k odběru novinek - v poslední době jsem se začala trochu zanedbávat, a myslím, že si to nezasloužím!!!! Díky za inspiraci volně dostupnými recepty - jsou moc hezky zpracované a jídla není těžké podle nich připravovat, časem dojde i na objednávku kurzů.
    Mějte se krásně, přeji nádherné jaro, věřím, že se zase někde někdy potkáme.

    Jarka Císařová

  • Honza Kysela

    Ahoj Jarko,
    děkujeme za krásný pozdrav. Ten kurz tibetské medicíny byl velmi poučný, hlavně znalost o práci s horkem, chladem, vlhkem, suchem, ... stále využíváme a chtěli bychom ji zapracovat postupně i do kurzů. Je dobře použitelná.

    Jestli začínáš, tak tady je seznam velmi jednoduchých, rychlých receptů:
    https://www.kyselove.cz/zdrave-recepty/sladka-cizrnova-omacka-s-jahly
    https://www.kyselove.cz/zdrave-recepty/testoviny-na-woku
    https://www.kyselove.cz/zdrave-recepty/cizrnova-pomazanka-s-mrkvi

    Pokud budeš mít otázky, klidně se ptej ve fóru, rádi odpovíme. Měj se skvěle!

Nahoru