Seitanový guláš s těstovinami - Zdravý receptLogo Kyselové a přáteléwww.kyselove.cz

Používáme cookies.

Pro lepší funkčnost našich stránek, analýzu návštěvnosti a personifikaci reklam používáme technologii cookies. Kliknutím na tlačítko rozumím souhlasíte s jejich používáním.

Rozumím

Seitanový guláš s těstovinami

Seitanový guláš s těstovinami
Tento recept je volně šířitelný, budeme rádi, když potěší i Vaše přátele
.
.
poslat emailem
vložit na stránky
tisk

Lehké hlavní jídlo, které ladí s nějakou luštěninovou polévkou.

Hrachový lusk

SUROVINY

Toto hlavní jídlo neobsahuje kombinaci obilovina - luštěnina. Neobsahuje tedy kompletní bílkoviny. Je třeba jej doplnit o nějakou luštěninu, asi nejlépe v podobě luštěninové polévky.

Pro 4 osoby.

Těstoviny s pórkem a ředkvičkami: 400-500g těstovin - pšeničné/kukuřičné/rýžové, mořská sůl, 4-5 l vody

Seitanový guláš s mrkví: 1 balení seitanu natural, 1-2 lžíce slunečnicového oleje lisovaného za studena, 2 mrkve, 2 cibule, mořská sůl dle chuti, 1-2 lžičky arrowrootu, voda, libovolné koření - např. paprika, špetička chilli, (shoyu), (česnek)

Kvašená zelenina: červené zelí, fenykl, cibule, mořská sůl

Dáme Vám vědět, až přidáme další recepty
captcha 
Hrnec

RECEPT

Těstoviny s pórkem a ředkvičkami

Těstoviny uvaříme a smícháme s kapičkou oleje, nasekaným pórkem a plátky ředkviček. Podáváme jako přílohu.

Online kurzZeleninaTechnika krájení na oválky Online kurzZeleninaTechnika krájení na plátky Online kurzObilovinyZákladní příprava těstovin

Seitanový guláš s mrkví

  1. Na oleji restujeme cibuli na kolečka a mrkev na sirčičky spolu s natrhaným seitanem. Případně můžeme přidat i česnek.
  2. Zasypeme solí dle potřeby, případně můžeme přidat trochu papriky a jiného našeho oblíbeného koření.
  3. Podlijeme a povaříme 5 min.
  4. Zahustíme arrowrootem a dovaříme cca 10 minut.
  5. Můžeme dochutit shoyu, prohřejeme a podáváme.

Online kurzZeleninaTechnika krájení na kolečka a špalíky Online kurzZeleninaTechnika krájení na sirky Online kurzLuštěniny Seitanový guláš

Kvašená zelenina

K tomuto pokrmu můžeme podávat libovolnou kvašenou zeleninu, my jsme měli červené zelí.

Online kurzZelenina Kvašení ve vlastní šťávě

Kompletní kurz zdravého vaření

Zaslat dotaz nebo komentář

Odeslat dotaz nebo komentář jako host

0
Omezení rozříšření Povolené koncovky souborů: bmp, csv, doc, gif, ico, jpg, jpeg, odg, odp, ods, odt, pdf, png, ppt, rar, txt, xcf, xls, zip, docx, xlsx, rtf 0 / 3
2 Komentáře | Přidej vlastní
  • Návštěvník - Jaroslava Císařová

    Ahoj, Honzíku,

    posílám srdečný pozdrav ze západních do východních Čech, setkali jsme se u MD na kurzu Tibetské medicíny VK.
    Mirek Ešner mi připomněl svou pozvánkou na kurzy Třezalky Tvé aktivity, přeji, ať se rodině Kyse♥ daří.
    Zapsala jsem se k odběru novinek - v poslední době jsem se začala trochu zanedbávat, a myslím, že si to nezasloužím!!!! Díky za inspiraci volně dostupnými recepty - jsou moc hezky zpracované a jídla není těžké podle nich připravovat, časem dojde i na objednávku kurzů.
    Mějte se krásně, přeji nádherné jaro, věřím, že se zase někde někdy potkáme.

    Jarka Císařová

  • Honza Kysela

    Ahoj Jarko,
    děkujeme za krásný pozdrav. Ten kurz tibetské medicíny byl velmi poučný, hlavně znalost o práci s horkem, chladem, vlhkem, suchem, ... stále využíváme a chtěli bychom ji zapracovat postupně i do kurzů. Je dobře použitelná.

    Jestli začínáš, tak tady je seznam velmi jednoduchých, rychlých receptů:
    https://www.kyselove.cz/zdrave-recepty/sladka-cizrnova-omacka-s-jahly
    https://www.kyselove.cz/zdrave-recepty/testoviny-na-woku
    https://www.kyselove.cz/zdrave-recepty/cizrnova-pomazanka-s-mrkvi

    Pokud budeš mít otázky, klidně se ptej ve fóru, rádi odpovíme. Měj se skvěle!

Nahoru