Rýžová kaše vrstvená s mrkví - Zdravý receptLogo Kyselové a přáteléwww.kyselove.cz

Rýžová kaše vrstvená s mrkví

Rýžová kaše vrstvená s mrkví
Tento recept je volně šířitelný, budeme rádi, když potěší i Vaše přátele
.
.
poslat emailem
vložit na stránky
tisk

Sladká snídaně, kde jsme na oslazení použili mrkev a kukuřici!

Hrachový lusk

SUROVINY

Rýžová kaše vrstvená s mrkví: 2-3 šálky na vločkovači rozemleté dlouhozrnné celozrnné rýže (případně rýžové vločky), cca 3 mrkev, sůl, voda dle potřeby

Restovaná kukuřice: 2-3 klasy kukuřice v mléčné zralosti, lžička olivového oleje, trocha soli

Napařený kadeřávek: kadeřávek

Kvašená zelenina dle výběru

Jedlý květ na ozdobu - lichořeřišnice, ibišek,...

Dáme Vám vědět, až přidáme další recepty
Hrnec

RECEPT

Rýžová kaše vrstvená s mrkví

Připravíme si kaši pomocí techniky vrstvení se zeleninou. V kurzu jsme dělali jáhly a květák, tentokrát použijeme mrkev a rozemletou rýži.

Video v kurzuZeleninaTechnika krájení na nepravidelné tvary Video v kurzuObiloviny Jáhly s květákem

Restovaná kukuřice

  1. Z klasů odlupujeme zrnko kukuřice za zrnkem. Jakmile si uděláme pár řad odshora až dolů, půjde to skoro samo. Zrnka jsou pak pěkná, celá, neporušená, ne jako kdybychom je odkrojili nožem.
  2. Kukuřici poté orestujeme na troše oleje se špetkou soli pár minut.

Video v kurzuZeleninaTechnika restování (teorie)

Napařený kadeřávek

Kadeřávek si vcelku napaříme.

Video v kurzuZelenina Napařený pórek

Kvašená zelenina dle výběru

K této snídani můžete podávat jakoukoli kvašenou zeleninu zrovna máte po ruce.

Video v kurzuZelenina Kvašení v nálevu Video v kurzuZelenina Kvašení ve vlastní šťávě

Jedlý květ na ozdobu

Jedlé květy dokáží jídlo krásně prozářit a navíc dodávají cenné vitaminy a flavonoidy.

Video v kurzuZelenina Jedlé květy

Zaslat dotaz nebo komentář

Odeslat dotaz nebo komentář jako host

0
Omezení rozříšření Povolené koncovky souborů: bmp, csv, doc, gif, ico, jpg, jpeg, odg, odp, ods, odt, pdf, png, ppt, rar, txt, xcf, xls, zip, docx, xlsx, rtf 0 / 3
Komentáře | Přidej vlastní
  • Žádné komentáře nenalezeny
Nahoru