Rýžová kaše s hatomugi a dýňovými semínky - Zdravý receptLogo Kyselové a přáteléwww.kyselove.cz

Používáme cookies.

Pro lepší funkčnost našich stránek, analýzu návštěvnosti a personifikaci reklam používáme technologii cookies. Kliknutím na tlačítko rozumím souhlasíte s jejich používáním.

Rozumím

Rýžová kaše s hatomugi a dýňovými semínky

Rýžová kaše s hatomugi a dýňovými semínky
Tento recept je volně šířitelný, budeme rádi, když potěší i Vaše přátele
.
.
poslat emailem
vložit na stránky
tisk

Jestli budete dělat důležité rozhodnutí, dejte si tuto snídani.

Hrachový lusk

SUROVINY

Uvádíme pro cca 5 až 6 osob.

  • 1,5 šálku celozrnné kulatozrnné rýže
  • 1/2 šálku hatomugi (slzovka)
  • 8 až 10 šálků vody
  • 2 špetky soli
  • kadeřávek
  • dýňová semínka

Více o ingrediencích se dozvíte v onlinekurzech:

Video v kurzuObiloviny Hatomugi Video v kurzuObiloviny Rýže

Dáme Vám vědět, až přidáme další recepty
Hrnec

RECEPT

Rýžová kaše s hatomugi

Rýži s hatomugi namočíme přes noc a ráno uvaříme v normálním nebo tlakovém hrnci.

Video v kurzuObilovinyPříprava kaše z celých zrn

Blanšírovaný kadeřávek

Nejprve oblanšírujeme dýňová semínka a poté kadeřávek a dáme je zvlášť do misek.

Video v kurzuZeleninaTechnika blanšírování (teorie) Video v kurzuZelenina Blanšírovaný salát

Podávání

Kaši sypeme dýňovými semínky, přidáme na talíř kadeřávek a kvašenou zeleninu.

ÚČINKY NA ZDRAVÍ

Energie: Zde se jedná o velmi vyváženou snídani, rýže je lehce stahující a hatomugi je jemně uvolňující obilovina. Kadeřávek patří mezi hutnější a tužší zeleniny a proto uvolňuje jen jemně, proto po této snídani budeme velmi klidní a vyrovnaní a připraví nás na klidnou duševní činnost.

Kyseliny a zásady: Zde bude hodně záležet na tom, jak budeme kousat. Pokud kaši pořádně prokoušeme, bude celý pokrm mírně zásadotvorný, pokud budeme spěchat, bude neutrální případně mírně kyselinotvorný.

Vitalita: Z této kaše dostaneme pořádnou dávku vitality. Vařené obilí je v tomto směru vrcholná potravina, stejně jako lehce blanšírovaný čerstvý kadeřávek.

Účinky na zdraví: Jedná se o velmi lehkou snídani. Neobsahuje mnoho tuků ani bílkovin, a proto se jedná o pokrm léčebný. Posiluje a harmonizuje funkce všech našich orgánu. Hatomugi je silně čistící obilovina: zjemňuje vnitřní orgány i naši kůži, uvolňuje všechny zatuhlé část tělai a usazeniny (především z živočišných potravin - tvrdých sýrů). Kadeřávek je zelenina plná železa, proto podporuje krvetvorbu a také funkci našeho mozku.

Kompletní kurz zdravého vaření

Zaslat dotaz nebo komentář

Odeslat dotaz nebo komentář jako host

0
Omezení rozříšření Povolené koncovky souborů: bmp, csv, doc, gif, ico, jpg, jpeg, odg, odp, ods, odt, pdf, png, ppt, rar, txt, xcf, xls, zip, docx, xlsx, rtf 0 / 3
Komentáře | Přidej vlastní
  • Žádné komentáře nenalezeny
Nahoru