Růžová snídaně - Zdravý receptLogo Kyselové a přáteléwww.kyselove.cz

Růžová snídaně

Růžová snídaně
Tento recept je volně šířitelný, budeme rádi, když potěší i Vaše přátele
.
.
poslat emailem
vložit na stránky
tisk

Další z řady klasických snídaní - obilí, zelenina, kvašená zelenina - ale se "sváteční" obilovinou - červenou rýží.

Hrachový lusk

SUROVINY

Uvedené množství stačí na cca 4-6 osob. Zaléží, jaký máte hlad!

Červená rýže: 1,5 šálku červené celozrnné rýže, 0,5 šálku bílé kulatozrnné (mléčné) rýže, mořská sůl, voda

Napařené zelí: bílé zimní zelí (na jaře jarní zelí), mořská sůl

Sezamová sůl: neloupaný hnědý sezam, mořská sůl

Kvašené ředkvičky: ředkvičky, mořská sůl, voda

Dáme Vám vědět, až přidáme další recepty
captcha 
Hrnec

RECEPT

Červená rýže

Obě rýže společně uvaříme a podáváme. Zvolit můžeme jakoukoli techniku přípravy, nejlepší je předem obilí namočit. Poměr vody je také individuální.

Online kurzObiloviny Kombinování obilovin Online kurzObiloviny Poměr vody Online kurzObilovinyTechnika máčení a následné vaření Online kurzObilovinyTechnika hrnec v hrnci (s tlakem)

Napařené zelí

  1. Zelí si jednoduše napaříme, případně oblanšírujeme.

Online kurzZeleninaTechnika napařování (teorie) Online kurzZelenina Napařený pórek Online kurzZeleninaTechnika blanšírování (teorie) Online kurzZelenina Blanšírovaný salát

Sezamová sůl

Jednoduchý kondiment, kterým můžeme jídlo dochutit. Na snídani je potřeba mít sezamovou sůl opravdu jen jemně slanou, případně můžeme nadrtit jen samotná opražená semínka.

Kvašené ředkvičky

Online kurzZelenina Kvašení v nálevu

Kurzy zdravého vaření - OnLine

Zaslat dotaz nebo komentář

Odeslat dotaz nebo komentář jako host

0
Omezení rozříšření Povolené koncovky souborů: bmp, csv, doc, gif, ico, jpg, jpeg, odg, odp, ods, odt, pdf, png, ppt, rar, txt, xcf, xls, zip, docx, xlsx, rtf 0 / 3
Komentáře | Přidej vlastní
  • Žádné komentáře nenalezeny
Nahoru