Rozpékané placičky mochi - Zdravý receptLogo Kyselové a přáteléwww.kyselove.cz

Používáme cookies.

Pro lepší funkčnost našich stránek, analýzu návštěvnosti a personifikaci reklam používáme technologii cookies. Kliknutím na tlačítko rozumím souhlasíte s jejich používáním.

Rozumím

Rozpékané placičky mochi

Rozpékané placičky mochi
Tento recept je volně šířitelný, budeme rádi, když potěší i Vaše přátele
.
.
poslat emailem
vložit na stránky
tisk

Nebojte se, i když tady popisujeme mochi - tedy vysloveno "moči" - nejedná se o urino terapii, ale o vynikající posilující placičky z celozrnné sladké rýže :)

Hrachový lusk

SUROVINY

  • 150 g placiček mochi (lze objednat u firmy Danfood, nebo Sunfood)
  • 1 až 2 lžíce sojové omáčky
  • 1 lžíce oleje
  • 1 lžíce rýžového vína mirin
Dáme Vám vědět, až přidáme další recepty
Hrnec

RECEPT

  1. Placičky rozpůlíme podélně a nakrájíme na trojúhelníky.
  2. Na oleji rozpékáme na pánvi z obou stran.
  3. Jakmile jsou placičky měkké a nafouklé, vložíme je do mísy s marinádou ze sójové omáčky a mirinu.
  4. Jíme nejlépe ihned - měkoučké, teplé.

ÚČINKY NA ZDRAVÍ

Energie: Placičky mochi se vyrábí z celozrnné sladké rýže. Jejich energie je vyvážená, nedá se o nich říci, že by nás příliš stahovaly ani uvolňovaly, proto se budeme dívat především na jejich způsob přípravy. Budeme je rozpékat na oleji a ochucovat sójovou omáčkou, čímž zvýšíme jejich jangovou energii. Na druhé straně použijeme jinový olej a mirin. Takto zvedneme pokrmu celkový náboj.

Vitalita: Placičky mochi jsou produkt z rýže, která zpracováním a skladováním již ztratila většinu své životní energie, proto se nejedná o pokrm, který by nám dodával vysokou radio-vitalitu. Pokud si ale připravíme placičky mochi čerstvé, tak, že doma sladkou rýži uvaříme utlučeme a výsledné placičky hned použijeme, budou mít radiovitalitu na vrcholové úrovni. Vzhledem k tomu, že tento pokrm je velmi posilující a nejíme ho ve velkém množství, nemusíme se zde ale primárně na radiovitalitu zaměřovat a nebude nám vadit, že použijeme hotové placičky koupené, které už takto nabité nejsou.

Kyseliny a zásady: Tento pokrm je mírně kyselinotvorný, což nám nevadí, protože ho jíme především před nebo po pohybové aktivitě, která acidobazickou rovnováhu vyváží.

Nutriční složení: Sladká rýže obsahuje především polysacharidy (79%) a bílkoviny (8%) a proto je vhodná jako výtečné doplnění plynulé energie.

Účinky na zdraví: Protože se jedná o sladkou rýži, je tento pokrm vhodný pro kojící, sportovce a všechny fyzicky pracující. Posiluje a dodává energii potřebnou pro výkon.

Kompletní kurz zdravého vaření

Zaslat dotaz nebo komentář

Odeslat dotaz nebo komentář jako host

0
Omezení rozříšření Povolené koncovky souborů: bmp, csv, doc, gif, ico, jpg, jpeg, odg, odp, ods, odt, pdf, png, ppt, rar, txt, xcf, xls, zip, docx, xlsx, rtf 0 / 3
Komentáře | Přidej vlastní
  • Žádné komentáře nenalezeny
Nahoru