Povýšený zbytek obilí - "rizotto" - Zdravý receptLogo Kyselové a přáteléwww.kyselove.cz

Používáme cookies.

Pro lepší funkčnost našich stránek, analýzu návštěvnosti a personifikaci reklam používáme technologii cookies. Kliknutím na tlačítko rozumím souhlasíte s jejich používáním.

Rozumím

Povýšený zbytek obilí - "rizotto"

Povýšený zbytek obilí - "rizotto"
Tento recept je volně šířitelný, budeme rádi, když potěší i Vaše přátele
.
.
poslat emailem
vložit na stránky
tisk

Jasně, my Češi říkáme rizotto vlastně úplně každé smažené rýži se zeleninou... ale tak... vy mi rozumíte...

Hrachový lusk

SUROVINY

"Rizotto": nějaká zbylá obilovina - např. celozrnná rýže nebo jáhly s bílou rýží nebo i kroupy (my jsme měli kroupy s jáhlami), zelenina dle výběru a sezóny - (výborné je přidat jedno sušené rajče), dýně, mrkev, petržel, pastinák, tuřín, paprika (když dáváme papriku, už nedáváme rajče), cibule, brokolice, pórek, jarní cibulka, atd. atd. - vybíráme cca 2-3 druhy, mořská sůl, případně bylinky - vybíráme 1-2 - rozmarýn, mateřídouška, bazalka, dobromysl, kvalitní olej lisovaný za studena - dle ročního období - v zimě sezamový, v létě slunečnicový či olivový (ve velkém parnu)

Natto kondiment: natto, shoyu, kvalitní hořčice bez cukru a lihového octa, jarní cibulka/pórek, (trocha nori na tenké proužky)

Kvašená zelenina: Baby kim chee - čínské zelí, pórek, kedlubna

Dáme Vám vědět, až přidáme další recepty
Hrnec

RECEPT

"Rizotto"

Vybranou zeleninu orestujeme na oleji se solí a vybranou bylinou, přidáme obilí a společně chvilku prohříváme.

Video v kurzuObiloviny Smažená rýže a žito se zeleninou

Natto kondiment

Všechny ingredience smícháme - uděláme zkrátka typický natto kondiment. Čím déle mícháme, tím je natto chutnější.

Video v kurzuLuštěniny Natto kondiment

Kvašená zelenina

Jídlo můžeme podávat s libovolnou kvašenou zeleninou, my měli zrovna Baby kim chee.

Video v kurzuZelenina Kvašení ve vlastní šťávě Video v kurzuKvašená zelenina Dětské kimchi

Kuchařka

ÚPRAVY A VARIACE

Pro odlehčenější jídlo přidáme ještě napařenou nebo blanšírovanou zelenou zeleninu - např. brokolici, kapustu či kadeřávek. My jsme tento pokrm připravovali jednou večer v zimě, když opravdu přituhlo, takže nám zelenina moc nechyběla.

Kompletní kurz zdravého vaření

Zaslat dotaz nebo komentář

Odeslat dotaz nebo komentář jako host

0
Omezení rozříšření Povolené koncovky souborů: bmp, csv, doc, gif, ico, jpg, jpeg, odg, odp, ods, odt, pdf, png, ppt, rar, txt, xcf, xls, zip, docx, xlsx, rtf 0 / 3
Komentáře | Přidej vlastní
  • Žádné komentáře nenalezeny
Nahoru