Kapří polévka - Zdravý receptLogo Kyselové a přáteléwww.kyselove.cz

Používáme cookies.

Pro lepší funkčnost našich stránek, analýzu návštěvnosti a personifikaci reklam používáme technologii cookies. Kliknutím na tlačítko rozumím souhlasíte s jejich používáním.

Rozumím

Kapří polévka

Kapří polévka
Tento recept je volně šířitelný, budeme rádi, když potěší i Vaše přátele
.
.
poslat emailem
vložit na stránky
tisk

Nácvik na štědrovečerní menu... pravá kapří polévka! Dodá odvahu, sílu, vitalitu.

Hrachový lusk

SUROVINY

1 litr vody, 2 mrkve, kousek celeru, 2 petržele, 2 cibule, 3 kuličky nového koření, 1 bobkový list, troška würzlu, mořská sůl dle potřeby, hlava a kosti z kapra (s trochou zbylého masa, které získáme tak, že se snažíme vykostit za syrova kapří filety), amarant nebo jikry, trocha slunečnicového oleje, něco zeleného na posypání.

Dáme Vám vědět, až přidáme další recepty
captcha 
Hrnec

RECEPT

  1. Uděláme si vývar z rybí hlavy a kostí s bobkovým listem a novým kořením, případně můžeme přidat i odkrojky zeleniny.
  2. Orestujeme nudličky celeru, petržele, mrkve a cibule spolu se solí a trochou würzlu. Podlijeme trochou vody a dusíme do měkka.
  3. Pokud budeme dávat do polévky jikry, dáme je vařit k zelenině. Pokud chceme místo jiker použít amarant, pak ho dáme vařit samostatně do jiného hrnce.
  4. Zcedíme rybí vývar a případně obereme maso, pokud ho chceme dát do polévky.
  5. Vývar nalijeme do zeleniny, přidáme obrané maso a amarant, pokud jsme ho použili. Necháme společně prolnout 1 minutu a podáváme se zelenou posypkou.

Online kurzZeleninaTechnika restování (teorie) Online kurzZelenina Zeleninový vývar

Kompletní kurz zdravého vaření

Zaslat dotaz nebo komentář

Odeslat dotaz nebo komentář jako host

0
Omezení rozříšření Povolené koncovky souborů: bmp, csv, doc, gif, ico, jpg, jpeg, odg, odp, ods, odt, pdf, png, ppt, rar, txt, xcf, xls, zip, docx, xlsx, rtf 0 / 3
Komentáře | Přidej vlastní
  • Žádné komentáře nenalezeny
Nahoru