Pohankové halušky - Zdravý receptLogo Kyselové a přáteléwww.kyselove.cz

Pohankové halušky

Pohankové halušky
Tento recept je volně šířitelný, budeme rádi, když potěší i Vaše přátele
.
.
poslat emailem
vložit na stránky
tisk

Tohle jídlo je moje naprostá láska. Nemám k tomu asi ani více co dodat.

Hrachový lusk

SUROVINY

Pohankové noky: čerstvě namletá pohanka, trocha soli, trocha vody.

Restovaná cibule s uzeným.... tofu!: cca 3-4 cibule, 1 kostka uzeného tofu, cca 4 lžíce slunečnicového oleje, může být i mrkev, würzl v prášku, kysané zelí, petrželka.

Marinovaný ředkvičkový salát: ředkvičky, umeocet.

Dáme Vám vědět, až přidáme další recepty
captcha 
Hrnec

RECEPT

Pohankové noky

  1. Dáme si vařit hrnec vody.
  2. Z namleté pohanky spolu se špetkou soli a vodou (doléváme postupně) vypracujeme vláčné, nelepivé těsto.
  3. Z těsta si vždy kousek vezmeme, rozválíme ho do tenké nudle (rukama) a poté ho rozkrájíme na malinké kousky.
  4. Když máme dost kousků, vhodíme je do horké vody a vaříme cca 10 minut.
  5. Takto opakujeme, dokud máme těsto. Noky vždy dáváme do mísy, kterou přikryjeme, aby zůstaly teplé.

Restovaná cibule s uzeným.... tofu!

  1. V hrnci na oleji restujeme kostičky cibule, případně i s mrkví několik minut spolu se solí.
  2. Když je zelenina měkká, přidáme uzené tofu a ještě několik minut restujeme, v polovině restování přidáme würzl.
  3. Nakonec přidáme kysané zelí a vypneme plamen.
  4. Vmícháme uvařené pohankové noky a přidáme cibulku.
  5. Pokud je výsledek moc suchý, přidáme trochu vody z vaření noků anebo lák ze zelí.

Online kurzZeleninaTechnika restování (teorie)

Marinovaný ředkvičkový salát

Ředkvičky nakrájíme a namarinujeme v umeoctu.

Online kurzZeleninaTechnika marinování (teorie)

Kompletní kurz zdravého vaření

Zaslat dotaz nebo komentář

Odeslat dotaz nebo komentář jako host

0
Omezení rozříšření Povolené koncovky souborů: bmp, csv, doc, gif, ico, jpg, jpeg, odg, odp, ods, odt, pdf, png, ppt, rar, txt, xcf, xls, zip, docx, xlsx, rtf 0 / 3
Komentáře | Přidej vlastní
  • Žádné komentáře nenalezeny
Nahoru