Pohanka s bílým tofu - Zdravý receptLogo Kyselové a přáteléwww.kyselove.cz

Pohanka s bílým tofu

Pohanka s bílým tofu
Tento recept je volně šířitelný, budeme rádi, když potěší i Vaše přátele
.
.
poslat emailem
vložit na stránky
tisk

Talíř pro zahřátí na podzim: silnou, více stahující pohanku doplníme jemnějším, více uvolňujícím tofu.

Hrachový lusk

SUROVINY

Pro 4 osoby.

Pohanka: 2 šálky pohanky, 3-4 šálky vody, 2 špetky soli

Zeleninové soté: 1-2 mrkve, 1-2 stroužky česneku, kousek brokolice, cca 6 listů čínského zelí, kvalitní za studena lisovaný olej - sezamový, mořská sůl

Marinované tofu: bílé tofu, shoyu, citronová šťáva nebo rýžový ocet

Kvašená zelenina: červené zelí, cibule, fenykl, kmín

Dáme Vám vědět, až přidáme další recepty
captcha 
Hrnec

RECEPT

Pohanka

Pohanku uvaříme. Pro velmi zahřívající pokrm ji můžeme předem na sucho opražit, ale pak je pohanka opravdu velmi stahující, v této podobě není vhodná pro všechny. Jestli jste spíš typ člověka, který bývá moc stažený, nebo i se sklony i agresi, uvařte si pohanku raději s větším množstvím vody. Naopak člověka, který létá až moc v oblacích dokáže pohanka příjemně uzemnit, pokud je lehce opražená, pak ještě více.

Online kurzObiloviny Pohanka Online kurzObiloviny Poměr vody Online kurzObilovinyTechnika vaření do studené vody Online kurzObilovinyTechnika vaření do horké vody Online kurzObilovinyTechnika pražení a následné vaření

Zeleninové soté

Uděláme soté na oleji z uvedené zeleniny - v pořadí do té, která se musí připravovat nejdéle až po tu, které stačí jen chvilka. Nasekaný česnek dáváme hned ze začátku.

Online kurzZeleninaTechnika krájení na půloválky Online kurzZeleninaTechnika krájení na sirky Online kurzZeleninaTechnika krájení na široké sirky Online kurzZeleninaTechnika krájení růžičekOnline kurzZeleninaDekorativní technika: Kytičky Online kurzZelenina Soté na oleji

Marinované tofu

Bílé tofu nakrájíme na libovolné kousky a uvaříme ho v shoyu, citronové šťávě nebo rýžovém octu a vodě do odpaření tekutiny.

Online kurzLuštěninyTofu plátky

Kvašená zelenina

Jangovou pohanku můžeme vyvážit jak bílím tofu, tak kysaným červeným zalím, které je více uvolňující než klasické bílé zelí.

Online kurzZelenina Kvašení ve vlastní šťávě Online kurzKvašená zeleninaKvašené červené zelí

Kuchařka

ÚPRAVY A VARIACE

Pokud býváte více stažení,
dejte si do pohanky trochu bílé rýže. Kulatozrnné mléčné anebo třeba i jasmínové či basmati.

Kompletní kurz zdravého vaření

Zaslat dotaz nebo komentář

Odeslat dotaz nebo komentář jako host

0
Omezení rozříšření Povolené koncovky souborů: bmp, csv, doc, gif, ico, jpg, jpeg, odg, odp, ods, odt, pdf, png, ppt, rar, txt, xcf, xls, zip, docx, xlsx, rtf 0 / 3
Komentáře | Přidej vlastní
  • Žádné komentáře nenalezeny
Nahoru