Talíř pro zahřátí na podzim: silnou, více stahující pohanku doplníme jemnějším, více uvolňujícím tofu.

SUROVINY
Pro 4 osoby.
Pohanka: 2 šálky pohanky, 3-4 šálky vody, 2 špetky soli
Zeleninové soté: 1-2 mrkve, 1-2 stroužky česneku, kousek brokolice, cca 6 listů čínského zelí, kvalitní za studena lisovaný olej - sezamový, mořská sůl
Marinované tofu: bílé tofu, shoyu, citronová šťáva nebo rýžový ocet
Kvašená zelenina: červené zelí, cibule, fenykl, kmín

RECEPT
Pohanka
Pohanku uvaříme. Pro velmi zahřívající pokrm ji můžeme předem na sucho opražit, ale pak je pohanka opravdu velmi stahující, v této podobě není vhodná pro všechny. Jestli jste spíš typ člověka, který bývá moc stažený, nebo i se sklony i agresi, uvařte si pohanku raději s větším množstvím vody. Naopak člověka, který létá až moc v oblacích dokáže pohanka příjemně uzemnit, pokud je lehce opražená, pak ještě více.
Online kurzObiloviny Pohanka
Online kurzObiloviny Poměr vody
Online kurzObilovinyTechnika vaření do studené vody
Online kurzObilovinyTechnika vaření do horké vody
Online kurzObilovinyTechnika pražení a následné vaření
Zeleninové soté
Uděláme soté na oleji z uvedené zeleniny - v pořadí do té, která se musí připravovat nejdéle až po tu, které stačí jen chvilka. Nasekaný česnek dáváme hned ze začátku.
Online kurzZeleninaTechnika krájení na půloválky
Online kurzZeleninaTechnika krájení na sirky
Online kurzZeleninaTechnika krájení na široké sirky
Online kurzZeleninaTechnika krájení růžiček
Online kurzZeleninaDekorativní technika: Kytičky
Online kurzZelenina Soté na oleji
Marinované tofu
Bílé tofu nakrájíme na libovolné kousky a uvaříme ho v shoyu, citronové šťávě nebo rýžovém octu a vodě do odpaření tekutiny.


Kvašená zelenina
Jangovou pohanku můžeme vyvážit jak bílím tofu, tak kysaným červeným zalím, které je více uvolňující než klasické bílé zelí.
Online kurzZelenina Kvašení ve vlastní šťávě
Online kurzKvašená zeleninaKvašené červené zelí

ÚPRAVY A VARIACE
Pokud býváte více stažení,
dejte si do pohanky trochu bílé rýže. Kulatozrnné mléčné anebo třeba i jasmínové či basmati.
Zaslat dotaz nebo komentář
Odeslat dotaz nebo komentář jako host