Lívance se zelím - Zdravý receptLogo Kyselové a přáteléwww.kyselove.cz

Používáme cookies.

Pro lepší funkčnost našich stránek, analýzu návštěvnosti a personifikaci reklam používáme technologii cookies. Kliknutím na tlačítko rozumím souhlasíte s jejich používáním.

Rozumím

Zobrazit kampaň na Startovači

Lívance se zelím

Lívance se zelím
Tento recept je volně šířitelný, budeme rádi, když potěší i Vaše přátele
.
.
poslat emailem
vložit na stránky
tisk

Lívance s kysaným zelím jsou tou pravou volbou pro ty, co nemusí lívance na sladko. Ze zkušenosti můžu potvrdit, že hlavně muži jsou jejich velkými milovníky.

Hrachový lusk

SUROVINY

Lívance:

  • kvásek pšeničný nebo žitný
  • celozrnná mouka pšeničná nebo špaldová
  • hladká kukuřičná mouka
  • špetka soli
  • olej na pečení a smažení (BIO, lisovaný za studena, dezodorizovaný slunečnicový anebo rýžový či kukuřičný)

Tahini "pomazánkové máslo":

  • 3 lžíce tahini - sezamového másla
  • voda dle potřeby

Kysané zelí:

  • zelí
  • cibule
  • kmín
  • mořská sůl
Dáme Vám vědět, až přidáme další recepty
captcha 
Hrnec

RECEPT

Lívance

  1. Večer, když jdeme spát, smícháme kvásek s pšeničnou či špaldovou a kukuřičnou moukou (kukuřičné dáme zhruba jednu čtvrtinu). Přidáme vodu, aby vzniklo kašovité těsto, zkrátka jako na lívance, a přikryjeme utěrkou.
  2. Ráno už je těsto vykvašené. Přidáme špetku soli, promícháme a můžeme smažit lívance.
  3. Na oleji smažíme lívance z každé strany do zlatova smíše na mírnějším plameni, aby se nám nepřepaloval olej. Mezi jednotlivými lívanci děláme ve smažení vždy malou pauzu, aby pánev malinko vychladla a nový olej, který na ni vlijeme pro další lívanec, nezačal kouřit, ale jen se zahřál a rozlil po pánvi.

Tahini "pomazánkové máslo"

Tahini ušleháme lžičkou společně s vodou do požadované konzistence. Výsledkem je jemnější pomazánka, která nelepí jako samotné tahini nebo jiná ořechová a semínková másla, voda je zjemní a učiní příjemnější na konzumaci.

Kysané zelí

Zeleninu nakrouháme, posolíme 1% soli, přidáme koření a necháme kvasit ve vlastní šťávě cca 1 týden. Můžeme použít i jinou kvašenou zeleninu, např. kvašené okurky nebo kimči aj.

K podávání

K podávání se skvěle hodí trocha rukoly či jiného čerstvého lupení anebo oblanšírované zelená zelenina.

Talíř na míru

Zaslat dotaz nebo komentář

Odeslat dotaz nebo komentář jako host

0
Omezení rozříšření Povolené koncovky souborů: bmp, csv, doc, gif, ico, jpg, jpeg, odg, odp, ods, odt, pdf, png, ppt, rar, txt, xcf, xls, zip, docx, xlsx, rtf 0 / 3
2 Komentáře | Přidej vlastní
  • Návštěvník - Anna Danihelová

    Poskytujete kurz aj na Slovensko a aká je cena. Ďakujem a želám veľa úspechov. Veľmi dobrý nápad hlavne pre mladé gazdinky.
    Danihelová

  • Honza Kysela

    Milá paní Danihelová, nevím přesně o jaký kurz máte zájem, ale online kurzy jsou možné zakoupit i ze Slovenska. Živé kurzy a akce plánujeme pořádat i na samotných hranicích se Slovenskem, Vyškovec, kde je slovenské publikum velmi vítané.

Nahoru