Ovesná kaše vařená celou noc - Zdravý receptLogo Kyselové a přáteléwww.kyselove.cz

Chcete s námi být v kontaktu?

Rádi vás upozorníme na naše akce a kurzy formou reklamních bannerů a videí. Kliknutím na tlačítko "Souhlasím" souhlasíte s tím, že budeme používat vaše cookies.

Souhlasím

Ovesná kaše vařená celou noc

Ovesná kaše vařená celou noc
Tento recept je volně šířitelný, budeme rádi, když potěší i Vaše přátele
.
.
poslat emailem
vložit na stránky
tisk

Ovesná kaše je vydatná sama o sobě. Když se k ní přidají ještě sladké jáhly, máme tady jídlo, které zasytí na celé dopoledne jako nic!

Hrachový lusk

SUROVINY

Ovesná kaše: 1,5 šálku ovsa, 0,5 šálku sladkých jahel (dobrovolné, jinak 2 šálky ovsa), poměr vody dle chuti

Přeliv ze Sojade: 4 lžíce Sojade, 4 lžíce vody

Pražená slunečnicová semínka: slunečnicová semínka dle chuti

Napařená brokolice: brokolice, množství dle chuti

Kvašený květák: anebo jiná kvašená zelenina

Syrová mrkvička: ze zahrádky je nejlepší

Dáme Vám vědět, až přidáme další recepty
captcha 
Hrnec

RECEPT

Ovesná kaše

Oves s jáhlami namočíme na několik hodin a poté vaříme přes noc anebo alespoň 3 hodiny technikou hrnec v hrnci. (Nejlepší je to na kamnech.)

Online kurzObilovinyHrnec v hrnci (bez tlaku)

Přeliv ze Sojade

Sojade smícháme s vodou a přelijeme jím kaši.

Pražená slunečnicová semínka

  1. Slunečnicová semínka propláchneme pořádně na sítku a nasucho jemně opražíme.
  2. Sesypeme na misku, aby vychladly a podáváme.

Online kurzSushi pártyZákladní technika pražení semínek

Napařená brokolice

Brokolici napaříme.

Online kurzZeleninaTechnika krájení růžiček Online kurzZelenina Napařený pórek

Kvašený květák

Kaši jsme servírovali z kvašeným květákem, ale můžete použít jakoukoli jinou kvašenou zeleninu.

Online kurzZelenina Kvašení v nálevu Online kurzZelenina Kvašení ve vlastní šťávě

Syrová mrkvička

Na pěstování mrkve zatím recept já nemám, tuhle vypěstovala Honzova mamka.

Hrnec

ÚČINKY NA ZDRAVÍ

Energie

Tato zdravá snídaně mám místo vždy, když se ráno potřebujeme zahřát. Přes noc se do ovsu akumulovalo teplo, které nás bude pozvolna dopoledne zahřívat.
Zelenina a jogurt dodá potřebnou svěžest a uvolnění a tím kaši dobře vyváží. Budeme po ní klidní a trpělivý a naše tělo bude mít prostor dát si všechno do pořádku.

Vitalita

Použili jsme celozrnný oves a krátce tepelně upravenou zeleninu a proto má tato snídaně velmi vysokou rádio vitalitu. Znamená to, že startuje samo ozdravné procesy našeho těla a zvyšuje naší vitalitu.

Léčebné účinky

Téměř všechny Suroviny jsou původem z našeho klimatického pásma proto připravuje naší imunitu na místní podmínky.
Oves je jednou z nejtučnějších obilovin a také obsahuje charakteristický šlem. Jeho častá konzumace může vést k tvorbě hlenu který se usazuje v plicích a tlustém střevě, proto bychom ho neměli konzumovat příliš často, nebo případně, že máme rýmu nebo kašel. V tomto receptu jsme použili kombinaci s jáhly, které nás hlenu naopak zbavují, vysušují a tím dobře vyrovnávají oves.
Na talíři najdeme i kvašený květák, který nám dodá potřebné množství enzymů, vitamínů i probiotických kultur. Proto je toto jídlo lehce stravitelné a přitom výživné a vydatné, tedy zdravé.

Zaslat dotaz nebo komentář

Odeslat dotaz nebo komentář jako host

0
Omezení rozříšření Povolené koncovky souborů: bmp, csv, doc, gif, ico, jpg, jpeg, odg, odp, ods, odt, pdf, png, ppt, rar, txt, xcf, xls, zip, docx, xlsx, rtf 0 / 3
Komentáře | Přidej vlastní
  • Žádné komentáře nenalezeny
Nahoru