Natto s rýží a daikonem - Zdravý receptLogo Kyselové a přáteléwww.kyselove.cz

Natto s rýží a daikonem

Natto s rýží a daikonem
Tento recept je volně šířitelný, budeme rádi, když potěší i Vaše přátele
.
.
poslat emailem
vložit na stránky
tisk

Vynikající a zároveň svižné hlavní jídlo k obědu či k večeři? Tady je!

Hrachový lusk

SUROVINY

Celozrnná rýže: 2 šálky celozrnné rýže, 3,5 šálku vody, 2 špetky soli

Daikonové nishime se shiitaké: kousek ředkve daikon, kousek řasy kombu, 2-4 houbičky shiitaké (předem namočené), cca 1-2 lžíce shiro misa (bílé miso), špetička soli, (tahini), (citronová kůra)

Natto kondiment: 1 krabička natta, trocha shoyu, trocha kvalitní hořčice, jarní cibulka či pažitka, (nastříhaná nori řasa)

"Pidiďousci": to je Lady název pro dřínové plody naložené v olivovém oleji s česnekem - ála české olivy

Lichořeřišnice: ze zahrádky :)

Ředkvičkový salátek: cca 8 ředkviček, troška jablečného koncentrátu, troška umeocta

Dáme Vám vědět, až přidáme další recepty
Hrnec

RECEPT

Celozrnná rýže

Celozrnnou rýži nejlépe předem na několik hodin namočíme a poté vaříme např. technikou v tlaku.

Online kurzObilovinyTechnika máčení a následné vaření Online kurzObilovinyTechnika hrnec v hrnci (s tlakem)

Daikonové nishime se shiitaké

  1. Na dno hrnce dáme nejen kombu, jak jsme zvyklí ze standartního nishime, ale také na plátky nebo kousky nakrájenou houbu shiitaké.
  2. Navrstvíme na nepravidelné větší kusy nakrájený daikon.
  3. Přidáme špetičku soli a trochu vody, můžeme táké přidat kůru z BIO citronu.
  4. Dusíme cca 10 minut, poté dochutíme shiro misem, případně i trochou celozrnného tahini, nejlépe domácího.

Online kurzZeleninaTechnika krájení na nepravidelné tvary Online kurzZelenina Klasické nishime

Natto kondiment

Natto nejprve našleháme se shoyu a hořčicí, poté vmícháme cibulku, případně i proužky nori.

Kondimenty > Natto kondiment

"Pidiďousci"

Lichořeřišnice

Ředkvičkový salátek

Ředkvičky nastrouháme najemno a přidáme koncentrát a umeocet a promícháme.

Online kurzZeleninaTechnika marinování (teorie)

Kurzy zdravého vaření - OnLine

Zaslat komentář

Odeslat komentář jako host

0
Omezení rozříšření Povolené koncovky souborů: bmp, csv, doc, gif, ico, jpg, jpeg, odg, odp, ods, odt, pdf, png, ppt, rar, txt, xcf, xls, zip, docx, xlsx, rtf 0 / 3
Komentáře | Přidej vlastní
  • Žádné komentáře nenalezeny
Nahoru