Meruňky s fazolemi adzuki - Zdravý receptLogo Kyselové a přáteléwww.kyselove.cz

Používáme cookies.

Pro lepší funkčnost našich stránek, analýzu návštěvnosti a personifikaci reklam používáme technologii cookies. Kliknutím na tlačítko rozumím souhlasíte s jejich používáním.

Rozumím

Meruňky s fazolemi adzuki

Meruňky s fazolemi adzuki
Tento recept je volně šířitelný, budeme rádi, když potěší i Vaše přátele
.
.
poslat emailem
vložit na stránky
tisk

Jako pohlazení od maminky.

Hrachový lusk

SUROVINY

  • dva šálky předem namočených fazolí adzuki
  • dva šálky předem namočených meruněk
  • pomerančová kůra
  • špetka soli
  • nejlépe domácí mandlová smetana k podávání
Dáme Vám vědět, až přidáme další recepty
captcha 
Hrnec

RECEPT

  1. Azuki s meruňkami na několik hodin namočíme a poté uvaříme spolu s pomerančovou kůrou v tlakovém hrnci 1 hodinu.
  2. Přidáme špetku soli, povaříme ještě 5 minut a přepasírujeme.
  3. Podáváme s mandlovou smetanou.

Videorecept naleznete zde:
Online kurzDezerty Adzuki amazake pohár

Hrnec

ÚČINKY NA ZDRAVÍ

Energie: Toto je ukázkový recept na vyvažování energií v dezertech. Meruňky jsou subtropické ovoce a i přes to, že jsou sušené, stojí na straně uvolnění, jinu. Fazole adzuki jsou jednou z nejvíce jang luštěnin. Jsou malinké a velmi hutné s nádechem hořkých tónů. Proto dobře vyvažují meruňky, a výsledkem je velmi harmonický dezert s převahou mírného uvolnění.

Vitalita: Sušené ovoce i luštěniny si zachovávají svoji životní energii velmi dlouho. Pokud je namočíme, ještě více vzroste. Po uvaření přejde jejich životní energie do vody a z ní během několika dní zcela vyprchá. Proto je nejlepší jíst tento dezert čerstvý.

Kyseliny a zásady: Fazole adzuki jsou výjimkou mezi luštěninami a chovají se mírně zásadotvorně. V tomto dezertu je ale kombinujeme s ovocem, což trochu komplikuje jejich hladké strávení, a výsledkem může být neutrální, nebo jemně kyselinotvorný dezert. To je ale velká výhra, protože obecně jsou dezerty většinou více kyselinotvorné.

Nutriční složení: Meruňky jsou bohaté na (jin) draslík, obsahují i spoustu mikro živin, stejně jako fazole adzuki, které disponují širokým spektrem minerálů a bílkovin. Dezert je velmi sytý a nutričně pestrý.

Zdravotní účinky: Jedná se o jeden z těch zdravějších dezertů. Jeho přednost je v tom, že není pečený a jeho konzistence je krémová. Proto nevysušuje (sliznice, kůži, orgány, ...) jako je tomu u sušenek. Díky vyvážené energii po tomto dezertu budeme klidní a naše mysl nebude létat v oblacích, jako je tomu u příliš uvolňujících dezertů.

Kompletní kurz zdravého vaření

Zaslat dotaz nebo komentář

Odeslat dotaz nebo komentář jako host

0
Omezení rozříšření Povolené koncovky souborů: bmp, csv, doc, gif, ico, jpg, jpeg, odg, odp, ods, odt, pdf, png, ppt, rar, txt, xcf, xls, zip, docx, xlsx, rtf 0 / 3
Komentáře | Přidej vlastní
  • Žádné komentáře nenalezeny
Nahoru