Kroupy se zeleninou - Zdravý receptLogo Kyselové a přáteléwww.kyselove.cz

Používáme cookies.

Pro lepší funkčnost našich stránek, analýzu návštěvnosti a personifikaci reklam používáme technologii cookies. Kliknutím na tlačítko rozumím souhlasíte s jejich používáním.

Rozumím

Kroupy se zeleninou

Kroupy se zeleninou
Tento recept je volně šířitelný, budeme rádi, když potěší i Vaše přátele
.
.
poslat emailem
vložit na stránky
tisk

Pěkná snídaňová variace ...

Hrachový lusk

SUROVINY

Suroviny uvádíme zhruba pro 4-6 osob.

1 šálek = 200 ml

Kroupy s bílou rýží: 1 šálek velkých ječných krup, 1 šálek bílé mléčné rýže, voda, mořská sůl

Soté: cca 1-2 mrkve, 2-3 listy kapusty, trocha naklíčeného munga, cca 1 lžička kvalitní oleje lisovaného za studena - sezamového nebo slunečnicového, mirin a umeocet na dochucení dle potřeby

Salátová lodička: list salátu, libovolný druh

Kdo to pluje v lodičce?: kvašená zelenina dle výběru, my měli kysané zelí

Dáme Vám vědět, až přidáme další recepty
Hrnec

RECEPT

Kroupy s bílou rýží

Uvaříme spolu kroupy s bílou mléčnou rýží v normálním hrnci. Lepší je předem to namočit. Vzniká lahodná obilovina velmi sytící a vyživující hlavně pro ty, kteří potřebují nabrat váhu, protože konzumují moc vlákniny.

Video v kurzuObiloviny Kombinování obilovin Video v kurzuObiloviny Poměr vody Video v kurzuObilovinyTechnika máčení a následné vaření Video v kurzuObilovinyTechnika hrnec v hrnci (s tlakem)

Soté

  1. Uděláme soté na oleji z mrkve na tlusté sirky, kapusty na nudličky a mungo klíčků.
  2. Nakonec dochutíme umeoctem a mirinem.

Video v kurzuZeleninaTechnika krájení na široké sirky Video v kurzuZeleninaTechnika krájení na pruhy Video v kurzuZelenina Soté na oleji

Salátová lodička

Libovolný druh salátu umyjeme list po listu. Na každý talíř naservírujeme jeden list, jednu lodičku. Do něj pak nastoupí pasažér - kvašená zelenina.

Video v kurzuZelenina Syrová zelenina

Kdo to pluje v lodičce?

Libovolná kvašená zelenina.

Video v kurzuZelenina Kvašení ve vlastní šťávě

Kompletní kurz zdravého vaření

Zaslat dotaz nebo komentář

Odeslat dotaz nebo komentář jako host

0
Omezení rozříšření Povolené koncovky souborů: bmp, csv, doc, gif, ico, jpg, jpeg, odg, odp, ods, odt, pdf, png, ppt, rar, txt, xcf, xls, zip, docx, xlsx, rtf 0 / 3
Komentáře | Přidej vlastní
  • Žádné komentáře nenalezeny
Nahoru