Krémové bílé fazole na citrónu - Zdravý receptLogo Kyselové a přáteléwww.kyselove.cz

Používáme cookies.

Pro lepší funkčnost našich stránek, analýzu návštěvnosti a personifikaci reklam používáme technologii cookies. Kliknutím na tlačítko rozumím souhlasíte s jejich používáním.

Rozumím

Krémové bílé fazole na citrónu

Krémové bílé fazole na citrónu
Tento recept je volně šířitelný, budeme rádi, když potěší i Vaše přátele
.
.
poslat emailem
vložit na stránky
tisk

Bílé fazole máme rádi celá rodina už dlouho, ale v této omáčce... to jsme se do nich úplně zbláznili! :)

Hrachový lusk

SUROVINY

Vyzkoušejte tuto lahodnou a hlavně skvěle jednoduchou omáčku. Máme ji rádi, protože je rychle hotová (čas varu fazolí nepočítáme) a také neobsahuje žádné rostlinné náhražky smetany, ale ani tofu, tempeh aj. pochutiny, a přesto je VYNIKAJÍCÍ!

  • 2 šálky velkých bílých fazolí (máslové fazole), předem namočíme
  • kousek řasy kombu
  • 3 větší cibule
  • 2-3 lžíce sezamového či jiného oleje
  • 4-6 stroužků česneku (dle velikosti)
  • 1 BIO citron
  • sůl dle chuti (já jsem použila asi 2 moka lžičky)
  • sušený rozmarýn (lze vynechat nebo vyměnit za jinou vám milou bylinku)
Dáme Vám vědět, až přidáme další recepty
Hrnec

RECEPT

  1. Fazole vaříme v nové vodě s řasou kombu do měkka. My vaříme v normálním hrnci asi 3-4 hodiny, ale lze použít i tlakový hrnec. Nakonec dovaříme fazole s trochou soli. Fazole odstavíme z plamene a necháme je odpočinout, než si nachystáme zbytek omáčky. Vodu z vaření určitě nesléváme, bude jí třeba do omáčky.
  2. Cibuli nasekáme na drobno, česnek také a společně je orestujeme na oleji se solí do měkka.
  3. Mezitím nastrouháme kůru z citronu (jen tu žlutou vrstvu) do mističky a pak, když už je citrón celý bílý, vezmeme nožík a zbylou kůru oloupeme. Zkrátka citrón zbavíme slupky jako třeba pomeranč či mandarinku než je jdeme jíst. Zbyde nám šišatá žlutá mandarinka :) Tu nakrájíme na menší kousky a hodíme do hrnce k teď již změklé cibuli a přihodíme také citronovou kůru.
  4. Přidáme fazole i s vodou, ve které se vařily a promícháme.
  5. Část fazolí s vodou teď z omáčky odebereme a přepasírujeme v pasírovači, případně nic neodebíráme a jen do hrnce párkrát mixneme tyčovým mixérem, aby se část fazolí rozmixovala a vznikla tak krémová omáčka, ve které ale plave i dost celých fazolí.
  6. Omáčku máme ideálně osolenou již tak, jak je třeba, ale pokud ne, můžeme ještě dochutit a pak již podáváme.

My jsme k omáčce uvařili rýžové těstoviny LUCKA, ale můžete použít i jinou přílohu.

A jelikož je okurková sezóna, nesmí chybět okurek čerstvý i kvašený :) Čerstvě vykvašené kvašáčky jsou totiž nejlepší...

Kurzy kvašené zeleniny

Zaslat dotaz nebo komentář

Odeslat dotaz nebo komentář jako host

0
Omezení rozříšření Povolené koncovky souborů: bmp, csv, doc, gif, ico, jpg, jpeg, odg, odp, ods, odt, pdf, png, ppt, rar, txt, xcf, xls, zip, docx, xlsx, rtf 0 / 3
Komentáře | Přidej vlastní
  • Žádné komentáře nenalezeny
Nahoru