Kernotto s pečenou dýní - Zdravý receptLogo Kyselové a přáteléwww.kyselove.cz

Používáme cookies.

Pro lepší funkčnost našich stránek, analýzu návštěvnosti a personifikaci reklam používáme technologii cookies. Kliknutím na tlačítko rozumím souhlasíte s jejich používáním.

Rozumím

Kernotto s pečenou dýní

Kernotto s pečenou dýní
Tento recept je volně šířitelný, budeme rádi, když potěší i Vaše přátele
.
.
poslat emailem
vložit na stránky
tisk

Po vydatné luštěninové polévce přichází na řadu hlavní chod, ve kterém luštěnina už není, přesto ale sytí a uspokojuje chutě na kdeco.

Hrachový lusk

SUROVINY

Špaldové kernotto s amarantem: 1,5 šálku špaldového kernotta, 0,5 šálku amarantu, cca 3 šálky vody, 3 špetky soli.

Pečená dýně: kus dýně (cca 1/2 menší), mořská sůl, slunečnicový olej vhodný i na pečení.

Arašídová omáčka: pár lžic arašídového másla (my měli čerstvě vyrobené na mlýnku na mák), trocha rýžového nebo ječného misa, špetka chilli, malinko jablečného octa.

Syrová mrkvička: na zahradě máme spoustu lahodné mrkve, která nemá ve své chuti obdoby, na talíř jsme ji přidali jen tak, skvěle nás osvěžila!

Listy lichořeřišnice: další poklad na zahradě - pikantní chuť listů a někdy se urodí i překrásný barevný kvítek!

Celoředkvičkový salát: cca 4 celý ředkvičky i s listy, trocha umeocta

Blanšírovaný kadeřávek: cca 8 listů kadeřávku

Kysané zelí: zimní zelí, cibule, kmín, jalovec, sůl (1%)

Dáme Vám vědět, až přidáme další recepty
captcha 
Hrnec

RECEPT

Špaldové kernotto s amarantem

  1. Kernotto a amarant nejlépe předem namočíme a poté vaříme v tlakovém hrnci cca 45 minut, v normálním cca 1-1,5 hodiny (v tomto případě dáme nejméně 4 šálky vody). Můžeme také použít techniku hrnec v hrnci.

Online kurzObilovinyTechnika máčení a následné vaření Online kurzObilovinyTechnika hrnec v hrnci (s tlakem) Online kurzObilovinyHrnec v hrnci (bez tlaku)

Pečená dýně

Dýni promneme se solí a olejem a pečeme do měkka na cca 165 stupňů.

Online kurzZelenina Pečená dýně

Arašídová omáčka

Všechny ingredience na omáčku smícháme a doředíme libovolně vodou z blanšírování kadeřávku, abychom dosáhli konzistence, jakou chceme.

Online kurzZelenina Blanšírovaný salát

Syrová mrkvička

Stačí pokrájet a servírovat.

Online kurzZelenina Syrová zelenina

Listy lichořeřišnice

Listy pouze opláchneme a servírujeme.

Online kurzZelenina Syrová zelenina

Celoředkvičkový salát

Ředkvičky celé nasekáme i s listy a marinujeme v troše umeocta pár minut nebo zkrátka do té doby, než je sníme.

Online kurzZeleninaMarinování - Okurkový salát s ředkvičkou

Blanšírovaný kadeřávek

Kadeřávek oblanšírujeme.

Online kurzZelenina Blanšírovaný salát

Kysané zelí

Podáváme s kysaným zelím anebo s jinou kvašenou zeleninou.

Online kurzZelenina Kvašení v nálevu Online kurzZelenina Kvašení ve vlastní šťávě

Kompletní kurz zdravého vaření

Zaslat dotaz nebo komentář

Odeslat dotaz nebo komentář jako host

0
Omezení rozříšření Povolené koncovky souborů: bmp, csv, doc, gif, ico, jpg, jpeg, odg, odp, ods, odt, pdf, png, ppt, rar, txt, xcf, xls, zip, docx, xlsx, rtf 0 / 3
Komentáře | Přidej vlastní
  • Žádné komentáře nenalezeny
Nahoru