Kaše s jablečnou polevou - Zdravý receptLogo Kyselové a přáteléwww.kyselove.cz

Kaše s jablečnou polevou

Kaše s jablečnou polevou
Tento recept je volně šířitelný, budeme rádi, když potěší i Vaše přátele
.
.
poslat emailem
vložit na stránky
tisk

Někdy je zkrátka potřeba dát si snídani na sladko. Zde je jedna z podzimních variant, na které jsme si nedávno pochutnali. Její výhodou je mimo jiné i svižná příprava.

Hrachový lusk

SUROVINY

Kaše: zbylá celozrnná rýže vařená s jáhlami, voda.

Jablečná/hrušková poleva: trocha slunečnicového oleje, jablka nebo hrušky dle chuti, skořice mletá, špetka mořské soli, (rýžový nebo pšeničný sirup - je-li vám třeba dosladit), (rozinky - pro více sladké chuti), arrowroot či kuzu na zahuštění.

Pražená semínka: kombinace slunečnice a dýňových semínek, případně lze použít např. vlašské nebo lískové ořechy či mandle pro bohatší chuť

Dáme Vám vědět, až přidáme další recepty
Hrnec

RECEPT

Kaše

Ze zbylého obilí připravíme jednoduchým rozvařením kaši.

Jablečná/hrušková poleva

  1. Na oleji orestujeme jablka nebo hrušky, po chvíli přidáme skořici a dále restujeme.
  2. Přidáme rozinky a sirup, pokud chceme a podlijeme vodou.
  3. Zahustíme arrowrootem nebo kuzu, ještě chvilku povaříme a poté vypneme a podáváme s kaší.

V postatě použijeme recept jako na Dušené hrušky, ale použijeme olej a nakonec podléváme a zahušťujeme.

Video v kurzuDezerty Dušené hrušky s jogurtem Video v kurzuDezerty Mošt s kurzu

Pražená semínka

Ke kaši podáváme lehce opražená semínka nebo ořechy.

Video v kurzuDezerty Pražení ořechů a semínek

Zaslat dotaz nebo komentář

Odeslat dotaz nebo komentář jako host

0
Omezení rozříšření Povolené koncovky souborů: bmp, csv, doc, gif, ico, jpg, jpeg, odg, odp, ods, odt, pdf, png, ppt, rar, txt, xcf, xls, zip, docx, xlsx, rtf 0 / 3
Komentáře | Přidej vlastní
  • Žádné komentáře nenalezeny
Nahoru