Kapustové SUSHI - Zdravý receptLogo Kyselové a přáteléwww.kyselove.cz

Kapustové SUSHI

Kapustové SUSHI
Tento recept je volně šířitelný, budeme rádi, když potěší i Vaše přátele
.
.
poslat emailem
vložit na stránky
tisk

Tohle byl pokus o to udělat něco nového. A povedlo se! Lada byla nadšená a já mám východisko pro ty, kdo neradi řasu nori.

Hrachový lusk

SUROVINY

Kapustové sushi: celé velké listy kapusty (nebo jarního zelí, případně by šlo i zelí zimní, ale barva nebude tak pěkná), jakákoli zbylá uvařená obilovina - např. celozrnná rýže - uvařená lehce do lepiva, aby sushi drželo, mrkev, libovolná kvašená zelenina, tofu nebo tempeh - marinované, uzené, či marinované po domácku, případně jde použít i tofu salám či nějaké luštěninové karbanátky

Namáčecí omáčka: sezamová pasta tahini (lepší domácí), citronová šťáva

Dáme Vám vědět, až přidáme další recepty
Hrnec

RECEPT

Tento pokrm můžeme podávat jako lehký oběd, ale klidně i jako snídani.

Kapustové sushi

  1. Napaříme nebo oblanšírujeme celé velké listy kapusty a trochu zkrojíme stonek (nožem ho podél kus odkrojíme, abychom ho ztenčili), pokud je třeba.
  2. Oblanšírujeme také dlouhé proužky mrkve, jako když připravujeme mrkev na sushi.
  3. List si dáme na sushi matku (případně pokud nemáme, snažíme se to zvládnout bez ní).
  4. Na kapustu naneseme rýži nebo jinou vybranou obilovinu v rovnoměrné vrstvě, ne po celém listu (postupujeme jako u sushi z nori).
  5. Vložíme náplň - např. oblanšírovaný kousek mrkve, kvašenou okurku a proužek ochuceného tofu, tempehu či tofu salámku nebo nějakého luštěninového karbanátku.
  6. Sushi zamotáme jako normální sushi z nori, a krájíme. Kdybychom potřebovali, aby to velmi dobře drželo, propícháme párátky či napichovátky. Narozdíl od nori se totiž kapusta nenalepí na konci sama na sebe.
  7. Cestou k hladové puse ještě smočíme v namáčecí omáčce.

Online kurzZelenina Blanšírovaný salát Online kurzSushi párty Blanšírovaná zelenina Online kurzZelenina Napařený pórek Online kurzSushi párty Futomaki sushi

Namáčecí omáčka

Tahini smícháme s citronovou šťávou a vodou (lépe teplou až horkou - např. z blanšírování či napařování).

Můžeme také použít jinou libovolnou namáčecí omáčku ze sushi párty, je jich tam hned 10 na výběr.

Online kurzSushi párty Tahini omáčka Online kurzSushi párty Dipy a omáčky

 

 

Kurzy zdravého vaření - OnLine

Zaslat komentář

Odeslat komentář jako host

0
Omezení rozříšření Povolené koncovky souborů: bmp, csv, doc, gif, ico, jpg, jpeg, odg, odp, ods, odt, pdf, png, ppt, rar, txt, xcf, xls, zip, docx, xlsx, rtf 0 / 3
Komentáře | Přidej vlastní
  • Žádné komentáře nenalezeny
Nahoru