Ječná polévka s cuketou - Zdravý receptLogo Kyselové a přáteléwww.kyselove.cz

Ječná polévka s cuketou

Ječná polévka s cuketou
Tento recept je volně šířitelný, budeme rádi, když potěší i Vaše přátele
.
.
poslat emailem
vložit na stránky
tisk

Polévka z ječmene je léčivá, hladivá. Zjemňuje a zvláčňuje naši kůži, ale i naše emoce.

Hrachový lusk

SUROVINY

1 šálek nahého ječmene, kousek řasy kombu, 2-4 houbičky shiitaké, cca 1 lžíce oleje – kvalitního, za studena lisovaného (sezamový, slunečnicový nebo olivový), 1-2 malé cukety, mořská sůl dle potřeby, špetka bazalky nebo případně malá špetička pepře na dochucení, zelená posypka dle aktuální sezóny

Dáme Vám vědět, až přidáme další recepty
Hrnec

RECEPT

  1. Ječmen uvaříme spolu s řasou kombu a houbičkami shiitaké technikou máčení a následné vaření.
  2. Těsně předtím, než se ječmen dovaří, orestujeme v jiném hrnci na oleji na malé kostičky nakrájené cukety, osolíme a dusíme na malém množství vody cca 5 minut.
  3. Mezitím se nám ječmen dovařil. Vyndáme z něj houby, ty nasekáme nadrobno a dáme k cuketě. Kombu vyndávat nemusíme, dáme ji i s ječmenem ho do pasírovače a propasírujeme – rovnou do hrnce k cuketě. Stačí ho pasírovat na hrubším nástavci pasírovače.
  4. Propasírovaný ječmen s cuketou pořádně promícháme a zhodnotíme konzistenci – pravděpodobně budete muset přilít vodu. Přilijte tolik, aby vám vyhovovala konzistence polévky.
  5. Teď už je polévka hotová a můžeme ji podávat posypanou nějakou zelenou natí – petrželkou, pažitkou či jarní cibulkou.

Online kurzPolévkyJečná polévka s cuketou Online kurzObilovinyTechnika máčení a následné vaření Online kurzZeleninaTechnika krájení na kostičky Online kurzZeleninaTechnika restování (teorie)

Kuchařka

ÚPRAVY A VARIACE

Do této polévky můžeme také zkusit dát kedlubnu - krájíme ji opravdu na droboučké kostičky. Tuto variantu můžeme zvolit v případě, že není sezóna cuket.

Ječmenná polévka se dá dělat na mnoho způsobů. Můžeme takto připravit i polévku s kořenovou zeleninou a ječmen přepasírovat nebo použít tento pokrm místo ranní kaše a nechat ječmen klidně celý. Výborné je dochutit takovou zeleninovou ječmennou kaši např. rýžovým nebo ječným misem. Miso vybíráme pouze to nejkvalitnější - živé, nepasterované.

Kurzy zdravého vaření - OnLine

Zaslat komentář

Odeslat komentář jako host

0
Omezení rozříšření Povolené koncovky souborů: bmp, csv, doc, gif, ico, jpg, jpeg, odg, odp, ods, odt, pdf, png, ppt, rar, txt, xcf, xls, zip, docx, xlsx, rtf 0 / 3
Komentáře | Přidej vlastní
  • Žádné komentáře nenalezeny
Nahoru