Polévka z celého hrachu - Zdravý receptLogo Kyselové a přáteléwww.kyselove.cz

Polévka z celého hrachu

Polévka z celého hrachu
Tento recept je volně šířitelný, budeme rádi, když potěší i Vaše přátele
.
.
poslat emailem
vložit na stránky
tisk

Kuličky celého hrachu jsou v polévce delikatesa. Je to varianta pro všechny, kdo si nepotrpí na krémové hrachové polévky z loupaného půleného hrachu a naopak si rádi vypijí vývar a pořádně se zakousnou. Celý hrách si také zachovává do poslední chvíle svou vitalitu - pro nás další plus!

Hrachový lusk

SUROVINY

1 šálek celého hrachu, kousek řasy kombu, zeleninový vývar nebo voda, 1 cibule (my jsme použili větší šalotku), 1 petržel, cca 2 mrkve (my jsme použili odrůdu žlutou), kmín, mořská sůl, würzl v prášku anebo jiná vámi oblíbená směs koření.

Dáme Vám vědět, až přidáme další recepty
captcha 
Hrnec

RECEPT

  1. Hrách uvaříme do měkka s řasou kombu a kmínem, nakonec solíme a dovaříme. (Samozřejmě ho předem namočíme nejlépe přes noc a vodu slijeme. Všechny podrobnosti o přípravě luštěnin pro snadné trávení najdete v kurzu Luštěniny.)
  2. Do hrachu, který už je měkký postupně přidáváme na kostičky nakrájenou cibuli, petržel a na posledních cca 5 minut i mrkev.
  3. Spolu s mrkví do polévky přidáme würzl nebo jiné naše oblíbené koření.
  4. Servírujeme se zelenou posypkou - my jsme tentokrát zvolili nať mrkve.

Online kurzLuštěniny Vařená v běžném hrnci Online kurzZeleninaTechnika krájení na čtvrtky

Kompletní kurz zdravého vaření

Zaslat dotaz nebo komentář

Odeslat dotaz nebo komentář jako host

0
Omezení rozříšření Povolené koncovky souborů: bmp, csv, doc, gif, ico, jpg, jpeg, odg, odp, ods, odt, pdf, png, ppt, rar, txt, xcf, xls, zip, docx, xlsx, rtf 0 / 3
Komentáře | Přidej vlastní
  • Žádné komentáře nenalezeny
Nahoru