Hrách se smaženou cibulkou, jáhlové řezy - Zdravý receptLogo Kyselové a přáteléwww.kyselove.cz

Hrách se smaženou cibulkou, jáhlové řezy

Hrách se smaženou cibulkou, jáhlové řezy
Tento recept je volně šířitelný, budeme rádi, když potěší i Vaše přátele
.
.
poslat emailem
vložit na stránky
tisk

Rychlovka ze zbytků, co jsme měli v kuchyni a s využitím sil divokých bylin.

Hrachový lusk

SUROVINY

Jáhlové řezy: zbylé jáhly ztuhlé, pokrájené na libovolné tvary

Hrachová kaše: cca 1-2 šálky krémového uvařeného zeleného hrachu, mořská sůl, (řasa kombu), pastinák, mrkev, mořská sůl

Restovaná cibulka: cca 4-5 cibulí, cca 2 lžíce oleje, mořská sůl dle chuti

Napařené nebo blanšírované zelí: 4 řezy jarního zelí, voda, mořská sůl

Kvašená řekdvička: ředkvičky, voda, mořská sůl

Divoký salát: listy salátu zeleného, listy salátu rudého, listy pampelišky, květy sedmikrásky, listy kadeřávku a kedlubny a staré odrůdy zelí, lžička hořčice

Dáme Vám vědět, až přidáme další recepty
Hrnec

RECEPT

Jáhlové řezy

Zbylé jáhly necháme stuhnout v hrnci a pak je krájíme na libovolné tvary. Můžeme je lehce napařit anebo ohřát v troubě, aby byly teplé, ale pokud je horko, není to potřeba.

Online kurzObilovinyZákladní příprava jahel

Hrachová kaše

  1. Zeleninu nakrájenou jako když ořezáváme tužku naskládáme do hrnce jako na nishime a osolíme.
  2. Povaříme, přidáme hrách, prohřejeme a případně dochutíme umeoctem.

Online kurzLuštěniny Vařená v běžném hrnci Online kurzLuštěniny Hrách

Restovaná cibulka

  1. Cibule nasekáme na drobno a orestujeme na oleji se solí do měkka, skleněna.

Online kurzZeleninaTechnika krájení cibule na kostky Online kurzZeleninaTechnika restování (teorie)

Napařené nebo blanšírované zelí

Zelí napaříme či oblanšírujeme.

Online kurzZeleninaTechnika krájení na měsičky Online kurzZelenina Napařený pórek Online kurzZelenina Blanšírovaný salát

Kvašená řekdvička

My jsme jídlo podávali s kvašenými ředkvičkami, vy můžete vzít i jinou kvašenou zeleninu, kterou budete mít po ruce.

Online kurzZelenina Kvašení v nálevu

Divoký salát

Všechny možné listy natrháme či posekáme a smícháme s malinkým množstvím kvalitní hořčice.

Zn. nemusí být ani tak chuťově dobrý, hlavně když je pořádně divoký.

Online kurzZelenina Divoká zelenina Online kurzZeleninaTrhání

Kurzy zdravého vaření - OnLine

Zaslat komentář

Odeslat komentář jako host

0
Omezení rozříšření Povolené koncovky souborů: bmp, csv, doc, gif, ico, jpg, jpeg, odg, odp, ods, odt, pdf, png, ppt, rar, txt, xcf, xls, zip, docx, xlsx, rtf 0 / 3
Komentáře | Přidej vlastní
  • Žádné komentáře nenalezeny
Nahoru