Hrách se smaženou cibulkou, jáhlové řezy - Zdravý receptLogo Kyselové a přáteléwww.kyselove.cz

Používáme cookies.

Pro lepší funkčnost našich stránek, analýzu návštěvnosti a personifikaci reklam používáme technologii cookies. Kliknutím na tlačítko rozumím souhlasíte s jejich používáním.

Rozumím

Hrách se smaženou cibulkou, jáhlové řezy

Hrách se smaženou cibulkou, jáhlové řezy
Tento recept je volně šířitelný, budeme rádi, když potěší i Vaše přátele
.
.
poslat emailem
vložit na stránky
tisk

Rychlovka ze zbytků, co jsme měli v kuchyni a s využitím sil divokých bylin.

Hrachový lusk

SUROVINY

Jáhlové řezy: zbylé jáhly ztuhlé, pokrájené na libovolné tvary

Hrachová kaše: cca 1-2 šálky krémového uvařeného zeleného hrachu, mořská sůl, (řasa kombu), pastinák, mrkev, mořská sůl

Restovaná cibulka: cca 4-5 cibulí, cca 2 lžíce oleje, mořská sůl dle chuti

Napařené nebo blanšírované zelí: 4 řezy jarního zelí, voda, mořská sůl

Kvašená řekdvička: ředkvičky, voda, mořská sůl

Divoký salát: listy salátu zeleného, listy salátu rudého, listy pampelišky, květy sedmikrásky, listy kadeřávku a kedlubny a staré odrůdy zelí, lžička hořčice

Dáme Vám vědět, až přidáme další recepty
Hrnec

RECEPT

Jáhlové řezy

Zbylé jáhly necháme stuhnout v hrnci a pak je krájíme na libovolné tvary. Můžeme je lehce napařit anebo ohřát v troubě, aby byly teplé, ale pokud je horko, není to potřeba.

Video v kurzuObiloviny Jáhly

Hrachová kaše

  1. Zeleninu nakrájenou jako když ořezáváme tužku naskládáme do hrnce jako na nishime a osolíme.
  2. Povaříme, přidáme hrách, prohřejeme a případně dochutíme umeoctem.

Video v kurzuLuštěniny Vařená v běžném hrnci Video v kurzuLuštěniny Hrách

Restovaná cibulka

  1. Cibule nasekáme na drobno a orestujeme na oleji se solí do měkka, skleněna.

Video v kurzuZeleninaTechnika krájení cibule na kostky Video v kurzuZeleninaTechnika restování (teorie)

Napařené nebo blanšírované zelí

Zelí napaříme či oblanšírujeme.

Video v kurzuZeleninaTechnika krájení na měsičky Video v kurzuZelenina Napařený pórek Video v kurzuZelenina Blanšírovaný salát

Kvašená řekdvička

My jsme jídlo podávali s kvašenými ředkvičkami, vy můžete vzít i jinou kvašenou zeleninu, kterou budete mít po ruce.

Video v kurzuZelenina Kvašení v nálevu

Divoký salát

Všechny možné listy natrháme či posekáme a smícháme s malinkým množstvím kvalitní hořčice.

Zn. nemusí být ani tak chuťově dobrý, hlavně když je pořádně divoký.

Video v kurzuZelenina Divoká zelenina Video v kurzuZeleninaTrhání

Kompletní kurz zdravého vaření

Zaslat dotaz nebo komentář

Odeslat dotaz nebo komentář jako host

0
Omezení rozříšření Povolené koncovky souborů: bmp, csv, doc, gif, ico, jpg, jpeg, odg, odp, ods, odt, pdf, png, ppt, rar, txt, xcf, xls, zip, docx, xlsx, rtf 0 / 3
Komentáře | Přidej vlastní
  • Žádné komentáře nenalezeny
Nahoru