Fazolkové soté s těstovinami a tempurou - Zdravý receptLogo Kyselové a přáteléwww.kyselove.cz

Fazolkové soté s těstovinami a tempurou

Fazolkové soté s těstovinami a tempurou
Tento recept je volně šířitelný, budeme rádi, když potěší i Vaše přátele
.
.
poslat emailem
vložit na stránky
tisk

Tak tohle byl náš nedělní oběd - lehký, letní a přitom výživný a slavnostní.

Hrachový lusk

SUROVINY

Rýžové těstoviny se zeleninovým soté: 300-400g rýžových těstovin, voda na vaření těstovin, půl lžičky slunečnicového oleje, pár hrstí zelených fazolek, cca 1/2 anebo malá červená paprika, mořská sůl dle chuti

Dressing na těstoviny: cca hrst lehce opražených slunečnicových semínek, vrchovatá lžička umepasty, teplá voda

Seitanová tempura: seitan natural, cca 5 lžic pohankové mouky, cca 5 lžic rýžové mouky, voda dle potřeby, kvalitní olej lisovaný za studena vhodný na fritování, shoyu, mirin, rýžový ocet

Zelená obloha: pikantní zelené lístky, které pomáhají trávit olej - např. rukola, hořčice, lichořeřišnice

Lisovaný okurkový salát: okurka (nejlepší ze zahrádky), špetka soli

Kvašená zelenina: jakýkoli druh

Dáme Vám vědět, až přidáme další recepty
Hrnec

RECEPT

Rýžové těstoviny se zeleninovým soté

  1. Těstoviny uvaříme tak, aby byly řádně provařené, poté scedíme a propláchneme, případně promícháme s pár kapkami oleje
  2. Uděláme soté na troše oleje se solí z fazolek a nudliček papriky.
  3. Nakonec přidáme těstoviny, prohřejeme a odstavíme.

Video v kurzuObilovinyZákladní příprava těstovin Video v kurzuZelenina Soté na oleji

Dressing na těstoviny

Do hotových těstovin se zeleninovým soté vmícháme dressing z umletých slunečnicových semínek smíchaných s vodou a umepastou.

Seitanová tempura

Uděláme standartní tempuru ze seitanu poté marinovanou v shoyu, mirinu a rýžovém octu.

Recept najdete také v Českém menu, kde je seitanová tempura součástí hrachové polévky.

Video v kurzuLuštěniny Seitanová tempura

Zelená obloha

Lístky nasbíráme, případně omyjeme a podáváme.

Video v kurzuZelenina Syrová zelenina

Lisovaný okurkový salát

Okurku pokrájíme na libovolné tvary - já jsem zvolila kytičky. Smícháme se špetkou soli, zatížíme a po pár minutách již můžeme podávat. Případně můžeme nechat odstát 30 minut až hodinu.

Video v kurzuZeleninaDekorativní technika: Kytičky Video v kurzuZelenina Lisovaný salát se solí Video v kurzuZelenina Lisovaný salát s pickles

Kvašená zelenina

My jsme k obědu tentokrát kvašenou zeleninu nepodávali, ale můžete si ji tam přidat.

Video v kurzuZelenina Kvašení v nálevu Video v kurzuZelenina Kvašení ve vlastní šťávě

Zaslat dotaz nebo komentář

Odeslat dotaz nebo komentář jako host

0
Omezení rozříšření Povolené koncovky souborů: bmp, csv, doc, gif, ico, jpg, jpeg, odg, odp, ods, odt, pdf, png, ppt, rar, txt, xcf, xls, zip, docx, xlsx, rtf 0 / 3
Komentáře | Přidej vlastní
  • Žádné komentáře nenalezeny
Nahoru