Fazole adzuki s rýží a tempurou - Zdravý receptLogo Kyselové a přáteléwww.kyselove.cz

Fazole adzuki s rýží a tempurou

Fazole adzuki s rýží a tempurou
Tento recept je volně šířitelný, budeme rádi, když potěší i Vaše přátele
.
.
poslat emailem
vložit na stránky
tisk

Klasika z amsterdamsko-japonské kuchyně a zároveň vyvážený talíř, který uspokojí i náročné chutě na smažené!

Hrachový lusk

SUROVINY

Sladká rýže s fazolemi azuki: 1,5 šálku sladké celozrnné rýže, 0,5 šálku fazolek azuki, 3-4 špetky soli, 3,5 šálku vody

Sezamová sůl: sezam, mořská sůl

Tempura z mrkev a cibule: 1 mrkev, 1 cibule, cca 1/2 šálku mouky, cca 1/2 šálku vody

Zázvorový sladký dip: cca 2 lžíce zázvorové šťávy, cca 2 lžíce shoyu, cca 2-4 lžíce vody, cca 1-2 lžičky sladu (ječný, rýžový či kukuřičný)

Okurkový salát s řasou wakame: 1 salátová okurka nebo cca 4 nakladačky, 1 lžíce wakame, špetka soli, cca 1 lžička umeocta

Blanšírovaný kadeřávek: kadeřávek, voda, špetka soli

Měsíček: můžeme doplnit květem měsíčku lékařského

Dáme Vám vědět, až přidáme další recepty
Hrnec

RECEPT

Sladká rýže s fazolemi azuki

  1. Rýži smícháme s azuki, propláchneme a namočíme na několik hodin anebo přes noc.
  2. Vaříme společně se 3-4 špetkami soli v tlakovém hrnci.

Online kurzObilovinyTechnika vaření s luštěninou

Sezamová sůl

  1. Na sítku omytý sezam lehce opražíme, smícháme s vysušenou namletou solí a podáváme jako kondiment na obiloviny.
  2. Nejčastěji používám poměr 20 lžic sezamu, 1 lžíce soli.

Online kurzČeské menuLněná sůl

Tempura z mrkev a cibule

  1. Mrkev nakrájíme na tenké sirčičky.
  2. Cibuli nakrájíme na tenké půlměsíčky.
  3. Obě zeleniny smícháme v jedné míse, přidáme mouku a vodu a promícháme (trocha hrudek nevadí).
  4. Smažíme v rozehřátém oleji a poté necháme okapat na ubrousku.

Online kurzZeleninaTechnika krájení na sirky Online kurzZeleninaTechnika krájení na měsičky Online kurzZelenina Tempura z celeru

Zázvorový sladký dip

Všechny ingredience pořádně promícháme a podáváme jako dip k tempuře.

Online kurzSushi párty Dipy a omáčky

Okurkový salát s řasou wakame

  1. Řasu wakame namočíme v troše vody.
  2. Okurku nakrájíme diagonálně na větší kusy, které promícháme se špetkou soli a zatížíme, jako lisovaný salát.
  3. Necháme odpočinou cca 1/2 hodiny, poté slijeme vodu z okurky, přidáme wakame a umeocet a podáváme.

Online kurzZeleninaTechnika krájení na oválky Online kurzZelenina Lisovaný salát se solí

Blanšírovaný kadeřávek

Kadeřávek oblanšírujeme. Dle chuti 30 sekund až cca 3 minuty.

Online kurzZelenina Blanšírovaný salát

Kurzy zdravého vaření - OnLine

Zaslat komentář

Odeslat komentář jako host

0
Omezení rozříšření Povolené koncovky souborů: bmp, csv, doc, gif, ico, jpg, jpeg, odg, odp, ods, odt, pdf, png, ppt, rar, txt, xcf, xls, zip, docx, xlsx, rtf 0 / 3
Komentáře | Přidej vlastní
  • Žádné komentáře nenalezeny
Nahoru