Dýňová polévka - Zdravý receptLogo Kyselové a přáteléwww.kyselove.cz

Dýňová polévka

Dýňová polévka
Tento recept je volně šířitelný, budeme rádi, když potěší i Vaše přátele
.
.
poslat emailem
vložit na stránky
tisk

Dýňová polévka značky LUXUS. Předpokladem k úspěchu je vynikající sladká dýně.

Hrachový lusk

SUROVINY

Zelená nebo stříbrná, případně oranžová dýně hokkaido, mořská sůl, voda.

Dáme Vám vědět, až přidáme další recepty
captcha 
Hrnec

RECEPT

Zelená a stříbrná dýně bývá většinou o poznání sladší než oranžová varianta, můžete to sami vyzkoušet.

  1. Pokud používáme zelenou či stříbrnou, kvůli barvě polévky je třeba je oloupat. (Slupku schováme na kondiment či do vývaru.)
  2. Na kostky nakrájenou dýni dáme do hrnce spolu s malým množstvím vody a solí na celou polévku a dusíme do měkka.
  3. Mezitím si v jiném hrnci ohřejeme zbytek vody na polévku.
  4. Změklou dýni buď jen rozšťoucháme šťouchadlem anebo přepasírujeme přes pasírovač či síto.
  5. Doředíme vřelou vodou na libovolnou konzistenci, případně ještě ohřejeme (pokud se dýně moc zchladila pasírováním) a podáváme ozdobenou zelenou posypkou. Pokud chceme, přidáme i krutony z kváskového chleba.

Kompletní kurz zdravého vaření

Zaslat dotaz nebo komentář

Odeslat dotaz nebo komentář jako host

0
Omezení rozříšření Povolené koncovky souborů: bmp, csv, doc, gif, ico, jpg, jpeg, odg, odp, ods, odt, pdf, png, ppt, rar, txt, xcf, xls, zip, docx, xlsx, rtf 0 / 3
Komentáře | Přidej vlastní
  • Žádné komentáře nenalezeny
Nahoru