Čočkové karbanátky s dýňovou omáčkou - Zdravý receptLogo Kyselové a přáteléwww.kyselove.cz

Používáme cookies.

Pro lepší funkčnost našich stránek, analýzu návštěvnosti a personifikaci reklam používáme technologii cookies. Kliknutím na tlačítko rozumím souhlasíte s jejich používáním.

Rozumím

Čočkové karbanátky s dýňovou omáčkou

Čočkové karbanátky s dýňovou omáčkou
Tento recept je volně šířitelný, budeme rádi, když potěší i Vaše přátele
.
.
poslat emailem
vložit na stránky
tisk

Když potřebujete posilnit a zahřát. Muži se z karbanátků určitě zaradují.

Hrachový lusk

SUROVINY

Uvedené množství surovin stačí na 4 osoby,

ale karbanátků uděláte více - zhruba celý plech, možná i více. Nepočítala jsem je, ale odhaduji tak 30 malých. Nevím, jak u vás, ale u nás to většinou nevadí a zbytky se velmi dobře využijí na svačiny, cesty a tak dále.

Čočkové karbanátky: 3 šálky - pražené ovesné vločky, 2 šálky - uvařená velká zelená čočka (klasická velkozrnná čočka), 1 veliká cibule (nebo 2 menší), sušená nebo čerstvá bazalka dle chuti, sůl, kvalitní olej lisovaný za studena vhodný na smažení a pečení, 2 malé mrkve (nebo 1 větší).

Celozrnná rýže: 2 šálky celozrnné rýže, mořská sůl, voda

Dýňová omáčka: kousek dýně hokkaidó, mořská sůl, voda, dle chuti kvalitní hořčice (bez cukru a lihového octa)

Kondiment z dýňové kůry: trocha kůry z dýně hokkaidó, malé množství kůry z BIO citronu, voda, špetka mořské soli

Salát: listy z vodnice, čínské zelí, pár zrnek soli, jablečný ocet

Kvašené ředkvičky: ředkvičky, voda, mořská sůl

Dáme Vám vědět, až přidáme další recepty
Hrnec

RECEPT

Čočkové karbanátky

  1. V míse smícháme uvařenou čočku, pražené ovesné vločky, na oleji orestovanou cibuli se solí, bazalku a nastrouhanou mrkev.
  2. Na olejem vytřený plech klademe malé karbanátečky.
  3. Pečeme cca 15 minut na 165 stupňů, v polovině času můžeme obrátit.

Video v kurzuZeleninaTechnika krájení cibule na kostky Video v kurzuZeleninaTechnika restování (teorie) Video v kurzuLuštěniny Hrachové karbanátky

Celozrnná rýže

Uvařenou celozrnnou rýži podáváme jako přílohu.

Video v kurzuObiloviny Poměr vody Video v kurzuObilovinyTechnika máčení a následné vaření Video v kurzuObilovinyTechnika hrnec v hrnci (s tlakem)

Dýňová omáčka

  1. Dýni oloupeme (kůru schováme na kondiment) a dáme vařit do vody s pár špetičkami soli.
  2. Vaříme do měkka, poté rozsťoucháme šťouchadlem a vmícháme trochu hořčice.

Tato omáčka je trochu podobná dýňonéze:

Video v kurzuSushi pártyOmáčka dýňonéza

Kondiment z dýňové kůry

  1. V troše vody povaříme nasekanou kůru z dýně, špetku soli a trochu nastrouhané kůry z citronu cca 10 minut.
  2. Necháme odpařit přebytečnou vodu a podáváme.

Salát

  1. Klasický masírovaný salát ochucený pár zrnky soli a jablečným octem.

Video v kurzuZeleninaTechnika masírování (teorie) Video v kurzuZelenina Masírovaný salát z kadeřávku

Kvašené ředkvičky

Kvašené ředkvičky ve slaném nálevu.

Video v kurzuZelenina Kvašení v nálevu Video v kurzuKvašená zeleninaKvašené ředkvičky

Kompletní kurz zdravého vaření

Zaslat dotaz nebo komentář

Odeslat dotaz nebo komentář jako host

0
Omezení rozříšření Povolené koncovky souborů: bmp, csv, doc, gif, ico, jpg, jpeg, odg, odp, ods, odt, pdf, png, ppt, rar, txt, xcf, xls, zip, docx, xlsx, rtf 0 / 3
Komentáře | Přidej vlastní
  • Žádné komentáře nenalezeny
Nahoru