Čočkové karbanátky s dýňovou omáčkou - Zdravý receptLogo Kyselové a přáteléwww.kyselove.cz

Čočkové karbanátky s dýňovou omáčkou

Čočkové karbanátky s dýňovou omáčkou
Tento recept je volně šířitelný, budeme rádi, když potěší i Vaše přátele
.
.
poslat emailem
vložit na stránky
tisk

Když potřebujete posilnit a zahřát. Muži se z karbanátků určitě zaradují.

Hrachový lusk

SUROVINY

Uvedené množství surovin stačí na 4 osoby,

ale karbanátků uděláte více - zhruba celý plech, možná i více. Nepočítala jsem je, ale odhaduji tak 30 malých. Nevím, jak u vás, ale u nás to většinou nevadí a zbytky se velmi dobře využijí na svačiny, cesty a tak dále.

Čočkové karbanátky: 3 šálky - pražené ovesné vločky, 2 šálky - uvařená velká zelená čočka (klasická velkozrnná čočka), 1 veliká cibule (nebo 2 menší), sušená nebo čerstvá bazalka dle chuti, sůl, kvalitní olej lisovaný za studena vhodný na smažení a pečení, 2 malé mrkve (nebo 1 větší).

Celozrnná rýže: 2 šálky celozrnné rýže, mořská sůl, voda

Dýňová omáčka: kousek dýně hokkaidó, mořská sůl, voda, dle chuti kvalitní hořčice (bez cukru a lihového octa)

Kondiment z dýňové kůry: trocha kůry z dýně hokkaidó, malé množství kůry z BIO citronu, voda, špetka mořské soli

Salát: listy z vodnice, čínské zelí, pár zrnek soli, jablečný ocet

Kvašené ředkvičky: ředkvičky, voda, mořská sůl

Dáme Vám vědět, až přidáme další recepty
Hrnec

RECEPT

Čočkové karbanátky

  1. V míse smícháme uvařenou čočku, pražené ovesné vločky, na oleji orestovanou cibuli se solí, bazalku a nastrouhanou mrkev.
  2. Na olejem vytřený plech klademe malé karbanátečky.
  3. Pečeme cca 15 minut na 165 stupňů, v polovině času můžeme obrátit.

Online kurzZeleninaTechnika krájení cibule na kostky Online kurzZeleninaTechnika restování (teorie) Online kurzLuštěniny Hrachové karbanátky

Celozrnná rýže

Uvařenou celozrnnou rýži podáváme jako přílohu.

Online kurzObiloviny Poměr vody Online kurzObilovinyTechnika máčení a následné vaření Online kurzObilovinyTechnika hrnec v hrnci (s tlakem)

Dýňová omáčka

  1. Dýni oloupeme (kůru schováme na kondiment) a dáme vařit do vody s pár špetičkami soli.
  2. Vaříme do měkka, poté rozsťoucháme šťouchadlem a vmícháme trochu hořčice.

Tato omáčka je trochu podobná dýňonéze:

Online kurzSushi pártyOmáčka dýňonéza

Kondiment z dýňové kůry

  1. V troše vody povaříme nasekanou kůru z dýně, špetku soli a trochu nastrouhané kůry z citronu cca 10 minut.
  2. Necháme odpařit přebytečnou vodu a podáváme.

Salát

  1. Klasický masírovaný salát ochucený pár zrnky soli a jablečným octem.

Online kurzZeleninaTechnika masírování (teorie) Online kurzZelenina Masírovaný salát z kadeřávku

Kvašené ředkvičky

Kvašené ředkvičky ve slaném nálevu.

Online kurzZelenina Kvašení v nálevu Online kurzKvašená zeleninaKvašené ředkvičky

Kurzy zdravého vaření - OnLine

Zaslat komentář

Odeslat komentář jako host

0
Omezení rozříšření Povolené koncovky souborů: bmp, csv, doc, gif, ico, jpg, jpeg, odg, odp, ods, odt, pdf, png, ppt, rar, txt, xcf, xls, zip, docx, xlsx, rtf 0 / 3
Komentáře | Přidej vlastní
  • Žádné komentáře nenalezeny
Nahoru