Čočka po provensálsku s bulgurem - Zdravý receptLogo Kyselové a přáteléwww.kyselove.cz

Používáme cookies.

Pro lepší funkčnost našich stránek, analýzu návštěvnosti a personifikaci reklam používáme technologii cookies. Kliknutím na tlačítko rozumím souhlasíte s jejich používáním.

Rozumím

Zobrazit kampaň na Startovači

Čočka po provensálsku s bulgurem

Čočka po provensálsku s bulgurem
Tento recept je volně šířitelný, budeme rádi, když potěší i Vaše přátele
.
.
poslat emailem
vložit na stránky
tisk

Jemný a uvolňující recept

Hrachový lusk

SUROVINY

Bulgur vařený spolu se sladkou bramborou a cibulí

  • 1 menší nebo polovina větší sladké brambory, na kostičky
  • 2 menší cibule, na kostičky
  • 1,5 šálku bulguru
  • 3 šálky vody
  • 3 špetky soli
  • (1 lžička kvalitního rostlinného oleje dle výběru)
  • petrželka nebo pažitka na posypání nebo vmíchání na závěr

Čočka po provencálsku s mrkví a cuketou

  • 1 šálek čočky (menší, např. beluga, Puy, tmavozelená nebo červená neloupaná)
  • 2 šálky vody
  • 1 mrkev
  • 1 menší cuketa
  • 1-2 stroužky česneku
  • 1-2 lžíce slunečnicového nebo olivového oleje
  • 1 lžíce mirinu
  • ½ lžičky sušeného tymiánu nebo trocha čerstvého
  • ½ lžičky sušeného rozmarýnu nebo trocha čerstvého
  • sůl a případně pepř dle chuti
  • nasekaná petrželka na ozdobu

Zeleninové sushi

  • listy čínského zelí (klasické nebo působivá fialová varieta)
  • kvašená zelenina, např. kimchi
  • (zálivka z tahini s hořčicí a vodou – nemusí být)

Kimchi

Dáme Vám vědět, až přidáme další recepty
captcha 
Hrnec

RECEPT

Bulgur vařený spolu se sladkou bramborou a cibulí

Bulgur připravíme technikou vrstvení se zeleninou. Sladkou bramboru a cibuli můžete jen nasypat na dno hrnce a dát na ně bulgur anebo předem orestujeme lehce na oleji pro vydatnější pokrm s výraznější chutí.

Online kurzObiloviny Bulgur Online kurzObilovinyTechnika vrstvení se zeleninou

Čočka po provencálsku s mrkví a cuketou

  1. Přivedeme k varu propranou, nejlépe předem namočenou čočku spolu s 2 šálky vody, tymiánem a rozmarýnem.
  2. Vaříme na mírném plameni do měkka 20 minut.
  3. Mezitím si připravíme zeleninu: mrkev i cuketu nakrájíme na kostičky a česnek nasekáme na jemno nebo nastrouháme.
  4. Na pánvi či v rendlíku lehce rozehřejeme olej, přidáme česnek, pár vteřin ho samotný osmahneme a po chvilce přidáme mrkev a cuketu.
  5. Nakonec zaprášíme solí, přidáme mirin, přiklopíme pokličkou a na mírném plameni 2 minuty vaříme.
  6. Hotovou čočku vmícháme do zeleniny a společně necháme ještě 2 minuty prohřát.
  7. Podáváme sypané petrželkou.

Online kurzLuštěniny Čočka Online kurzLuštěninyPříprava luštěnin Online kurzLuštěniny Vařená v běžném hrnci Online kurzZelenina Soté na oleji

Zeleninové sushi

  1. Listy čínského zelí napaříme nebo oblanšírujeme několik vteřin, aby byly poddajné.
  2. Pokud je to třeba, tvrdou spodní část stonku trochu poboucháme nebo stlačíme rukou, případně trochu ztenčíme seříznutím nožem, aby šel list dobře rolovat.
  3. Vezmeme dva listy, hezčí stranou je položíme na sushimatku dolů, položíme je tak, abychom z nich mohli vyválet dlouhé sushi, tedy dlouhou stranou k sobě. Jeden list stonkem doprava, druhý položíme na něj, ale stonek směřuje doleva.
  4. Na listy nakrademe náplň – kvašenou zeleninu.
  5. Nakonec zavineme jako sushi, pomocí sushimatky dotvarujeme, nakrájíme na kousky a servírujeme.

Online kurzZeleninaTechnika napařování (teorie) Online kurzZelenina Napařený pórek Online kurzZeleninaTechnika blanšírování (teorie) Online kurzZelenina Blanšírovaný salát Online kurzSushi párty Balení sushi

Kimchi

Doplníme tradiční kvašenou zeleninou kimchi.

Online kurzKvašená zelenina Kimchi

Talíř na míru

Zaslat dotaz nebo komentář

Odeslat dotaz nebo komentář jako host

0
Omezení rozříšření Povolené koncovky souborů: bmp, csv, doc, gif, ico, jpg, jpeg, odg, odp, ods, odt, pdf, png, ppt, rar, txt, xcf, xls, zip, docx, xlsx, rtf 0 / 3
Komentáře | Přidej vlastní
  • Žádné komentáře nenalezeny
Nahoru