Čočka na kyselo - Zdravý receptLogo Kyselové a přáteléwww.kyselove.cz

Čočka na kyselo

Čočka na kyselo
Tento recept je volně šířitelný, budeme rádi, když potěší i Vaše přátele
.
.
poslat emailem
vložit na stránky
tisk

Čočka, která vám bude chutnat. Lada se po ní olizovala až za ušima.

Hrachový lusk

SUROVINY

Jáhly s ovesnými vločkami: 2 šálky jáhel, 2 hrsti ovesných vloček (domácích), 4 šálky vody, 2 špetky soli

Čočka na kyselo: 2 šálky zelené čočky uvařené s wakame a yzopem, 2-4 cibule (žluté či červené), 1-2 lžíce slunečnicového či sezamového oleje, mořská sůl, 1 vrchovatá lžíce celozrnné pšeničné či špaldové mouky (anebo dvouzrnkové, jednozrnkové či z červené pšenice), kvašáky - kvašené okurky

Napařená mrkev: mrkev, mořská sůl, voda

Kvašáky - kvašené okurky: okurky, voda, mořská sůl, koření.

Dáme Vám vědět, až přidáme další recepty
Hrnec

RECEPT

Jáhly s ovesnými vločkami

Jáhly s vločkami uvaříme technikou vaření do studené vody.

Video v kurzuObilovinyTechnika vaření do studené vody

Čočka na kyselo

  1. Na oleji orestujeme cibuli do měkka a sklovata, přidáme mouku, společně restujeme, poté podlijeme vodou a vaříme 10 minut.
  2. Vmícháme čočku, přidáme lák z okurek a 1 jemně nasekanou okurku.
  3. Prohřejeme a podáváme.

Video v kurzuLuštěniny Čočka na kyselo

Napařená mrkev

Mrkev nakrájíme na trojúhelníčky a napaříme do požadované měkkosti.

Video v kurzuZelenina Napařený pórek

Kvašáky - kvašené okurky

Podáváme s kvašáky.

Video v kurzuZelenina Kvašení ve vlastní šťávě

Zaslat dotaz nebo komentář

Odeslat dotaz nebo komentář jako host

0
Omezení rozříšření Povolené koncovky souborů: bmp, csv, doc, gif, ico, jpg, jpeg, odg, odp, ods, odt, pdf, png, ppt, rar, txt, xcf, xls, zip, docx, xlsx, rtf 0 / 3
Komentáře | Přidej vlastní
  • Žádné komentáře nenalezeny
Nahoru