Česká zeleninová - Zdravý receptLogo Kyselové a přáteléwww.kyselove.cz

Česká zeleninová

Česká zeleninová
Tento recept je volně šířitelný, budeme rádi, když potěší i Vaše přátele
.
.
poslat emailem
vložit na stránky
tisk

Pražená, vývarová... a přitom jednoduchá, rychlá a zdravá. Taková je polévka česká zeleninová.

Hrachový lusk

SUROVINY

Suroviny uvádím pro 4-6 osob.

Kousek celeru, 1-2 mrkve (dle velikosti), 1-2 petržele (dle velikosti), 2 cibule, cca 1 litr vody, mořská sůl, listy kedlubny, dle chuti majoránka nebo jiná oblíbená bylina - např. libeček

Dáme Vám vědět, až přidáme další recepty
Hrnec

RECEPT

  1. Všechnu kořenovou zeleninu a také cibuli nakrájíme na droboučké kostičky. Listy kedlubny nasekáme na jemno.
  2. Celer, petržel a cibuli opražíme nasucho v hrnci, zalijeme studenou vodou a přivedeme k varu.
  3. Jakmile se vaří, přidáme sůl a mrkev a vaříme cca 10 minut.
  4. Nakonec přidáme nasekané listy kedlubny a případně i majoránku a vaříme ještě 2 minuty, poté podáváme.

Video v kurzuZeleninaTechnika krájení na kostičky Video v kurzuZeleninaTechnika krájení na kostky Video v kurzuZelenina Pražení

ÚČINKY NA ZDRAVÍ

Jednou z nejlepších forem jak rychle a dobře vstřebat minerály je ze zeleninových vývarů. Když vývar ovšem nemáme po ruce můžeme si připravit takovouto českou polévku, která nám minerály dodá také, proto je účinná proti překyselení. Během vaření odchází život zeleniny. Víte kam? Pokud hádáte, že do vody, tak máte pravdu. Z vody už ale vyprchá velmi rychle, proto je důležité ji jíst čerstvě připravenou. Tak podpoříme naši vitalitu a imunitu.

Zaslat dotaz nebo komentář

Odeslat dotaz nebo komentář jako host

0
Omezení rozříšření Povolené koncovky souborů: bmp, csv, doc, gif, ico, jpg, jpeg, odg, odp, ods, odt, pdf, png, ppt, rar, txt, xcf, xls, zip, docx, xlsx, rtf 0 / 3
Komentáře | Přidej vlastní
  • Žádné komentáře nenalezeny
Nahoru