Černé oko se sušeným tofu - Zdravý receptLogo Kyselové a přáteléwww.kyselove.cz

Černé oko se sušeným tofu

Černé oko se sušeným tofu
Tento recept je volně šířitelný, budeme rádi, když potěší i Vaše přátele
.
.
poslat emailem
vložit na stránky
tisk

Velmi výživný hlavní chod! Ideální pro sportovce nebo těžce pracující muže i ženy, ale třeba i pro těhotné a kojící maminky.

Hrachový lusk

SUROVINY

Množství surovin uvádíme pro zhruba 4-6 osob.

1 šálek = 200 ml

Jáhly s bílou rýží: 1,5 šálku jáhel, 0,5 šálku bílé mléčné rýže, voda, mořská sůl (špetka na šálek)

Soté omáčka z černého oka: 1-2 lžíce kvalitního oleje lisovaného za studena - sezamového nebo slunečnicového, cca 1 šálek fazole černé oko, kousek řasy kombu, kousek dýně hokkaidó, 1 cibule, pár špetek kurkumy, pár špetek muškátového květu, trocha zázvorového prášku, trocha libečku, jarní cibulka dle chuti, tofunéza dle chuti, mořská sůl dle chuti

Marinované sušené tofu: 4-6 kousků sušeného tofu, 1-2 lžíce oleje, 2 lžíce shoyu, 1 lžíce jablečného nebo rýžového octa, trocha vody

Salátová lodička: 4-6 listů jakéhokoli salátu

Kvašená zelenina: 4-6 lžic Baby kim chee - čínské zelí, kedlubna, pórek, nebo jiné kvašené zeleniny

Dáme Vám vědět, až přidáme další recepty
captcha 
Hrnec

RECEPT

Jáhly s bílou rýží

  1. Jáhly s rýží uvaříme technikou vaření do studené vody.

Online kurzObilovinyTechnika vaření do studené vody

Omáčka z černého oka

  1. Fazole černé oko uvaříme spolu s řasou kombu do máslova.
  2. Uděláme si luštěninovou soté omáčku: orestujeme na oleji dýni cibuli, poté přidáme předem uvařené fazole i s vodou z jejich vaření, osolíme a přidáme koření.
  3. Povaříme do měkka a nakonec po vypnutí dochutíme trochou tofunézy a nasekanou jarní cibulkou.

Online kurzZelenina Vodní soté Online kurzZelenina Soté na oleji Online kurzLuštěninyTechniky přípravy luštěnin Online kurzLuštěniny Soté s luštěninou

Marinované sušené tofu

  1. Sušené tofu namočíme do vody do změknutí.
  2. Vyždímáme přebytečnou vodu, nakrájíme na libovolné kousky, dáme do hrnce a zalijeme směsí oleje, shoyu, octa a vody.
  3. Zapneme plamen a necháme tofu marinovat. Průběžně kousky obracíme, aby se marináda dostala všude.
  4. Máme hotovo, když tofu vysálo všechnu chuť a přebytečná tekutina se vypařila.

Salátová lodička

Vybraný salát omyjeme a celý list naservírujeme na talíř.

Online kurzZelenina Syrová zelenina

Kvašená zelenina

Kvašenou zeleninu umístíme jako pasažéra salátové lodičky. My jsme měli Baby kim chee, ale můžete mít kteroukoli kvašenou zeleninu.

Online kurzZelenina Kvašení ve vlastní šťávě Online kurzKvašená zelenina Dětské kimchi

Kuchařka

ÚPRAVY A VARIACE

Marinované sušené tofu
Se objevilo na tomto talíři jako doplněk a pochutina. Není tam nijak nutné, jelikož luštěniny tam máme ve formě fazolí černého oka. Je zkrátka chutné a má silnou, pořádnou chuť. Připomnělo mi smažené maso - nějaký řízek nebo něco takového nebo smažený sýr. Hodí se, když máme na podobné potraviny chuť - dokáže jí spolehlivě a zdravě zahnat. Kdybychom na tomto talíři sušené tofu neměli, je možné, že by nás po jídle ještě honila mlsná. A o tom vaření koneckonců je: udělat si uspokojivé jídlo, po kterém můžeme jít s chutí dělat něco krásného. Ne shánět něco dalšího k jídlu...

Kurzy zdravého vaření - OnLine

Zaslat dotaz nebo komentář

Odeslat dotaz nebo komentář jako host

0
Omezení rozříšření Povolené koncovky souborů: bmp, csv, doc, gif, ico, jpg, jpeg, odg, odp, ods, odt, pdf, png, ppt, rar, txt, xcf, xls, zip, docx, xlsx, rtf 0 / 3
Komentáře | Přidej vlastní
  • Žádné komentáře nenalezeny
Nahoru