Černé oko se sušeným tofu - Zdravý receptLogo Kyselové a přáteléwww.kyselove.cz

Černé oko se sušeným tofu

Černé oko se sušeným tofu
Tento recept je volně šířitelný, budeme rádi, když potěší i Vaše přátele
.
.
poslat emailem
vložit na stránky
tisk

Velmi výživný hlavní chod! Ideální pro sportovce nebo těžce pracující muže i ženy, ale třeba i pro těhotné a kojící maminky.

Hrachový lusk

SUROVINY

Množství surovin uvádíme pro zhruba 4-6 osob.

1 šálek = 200 ml

Jáhly s bílou rýží: 1,5 šálku jáhel, 0,5 šálku bílé mléčné rýže, voda, mořská sůl (špetka na šálek)

Soté omáčka z černého oka: 1-2 lžíce kvalitního oleje lisovaného za studena - sezamového nebo slunečnicového, cca 1 šálek fazole černé oko, kousek řasy kombu, kousek dýně hokkaidó, 1 cibule, pár špetek kurkumy, pár špetek muškátového květu, trocha zázvorového prášku, trocha libečku, jarní cibulka dle chuti, tofunéza dle chuti, mořská sůl dle chuti

Marinované sušené tofu: 4-6 kousků sušeného tofu, 1-2 lžíce oleje, 2 lžíce shoyu, 1 lžíce jablečného nebo rýžového octa, trocha vody

Salátová lodička: 4-6 listů jakéhokoli salátu

Kvašená zelenina: 4-6 lžic Baby kim chee - čínské zelí, kedlubna, pórek, nebo jiné kvašené zeleniny

Dáme Vám vědět, až přidáme další recepty
Hrnec

RECEPT

Jáhly s bílou rýží

  1. Jáhly s rýží uvaříme technikou vaření do studené vody.

Video v kurzuObilovinyTechnika vaření do studené vody

Omáčka z černého oka

  1. Fazole černé oko uvaříme spolu s řasou kombu do máslova.
  2. Uděláme si luštěninovou soté omáčku: orestujeme na oleji dýni cibuli, poté přidáme předem uvařené fazole i s vodou z jejich vaření, osolíme a přidáme koření.
  3. Povaříme do měkka a nakonec po vypnutí dochutíme trochou tofunézy a nasekanou jarní cibulkou.

Video v kurzuZelenina Vodní soté Video v kurzuZelenina Soté na oleji Video v kurzuLuštěninyTechniky přípravy luštěnin Video v kurzuLuštěniny Soté s luštěninou

Marinované sušené tofu

  1. Sušené tofu namočíme do vody do změknutí.
  2. Vyždímáme přebytečnou vodu, nakrájíme na libovolné kousky, dáme do hrnce a zalijeme směsí oleje, shoyu, octa a vody.
  3. Zapneme plamen a necháme tofu marinovat. Průběžně kousky obracíme, aby se marináda dostala všude.
  4. Máme hotovo, když tofu vysálo všechnu chuť a přebytečná tekutina se vypařila.

Salátová lodička

Vybraný salát omyjeme a celý list naservírujeme na talíř.

Video v kurzuZelenina Syrová zelenina

Kvašená zelenina

Kvašenou zeleninu umístíme jako pasažéra salátové lodičky. My jsme měli Baby kim chee, ale můžete mít kteroukoli kvašenou zeleninu.

Video v kurzuZelenina Kvašení ve vlastní šťávě Video v kurzuKvašená zelenina Dětské kimchi

Kuchařka

ÚPRAVY A VARIACE

Marinované sušené tofu
Se objevilo na tomto talíři jako doplněk a pochutina. Není tam nijak nutné, jelikož luštěniny tam máme ve formě fazolí černého oka. Je zkrátka chutné a má silnou, pořádnou chuť. Připomnělo mi smažené maso - nějaký řízek nebo něco takového nebo smažený sýr. Hodí se, když máme na podobné potraviny chuť - dokáže jí spolehlivě a zdravě zahnat. Kdybychom na tomto talíři sušené tofu neměli, je možné, že by nás po jídle ještě honila mlsná. A o tom vaření koneckonců je: udělat si uspokojivé jídlo, po kterém můžeme jít s chutí dělat něco krásného. Ne shánět něco dalšího k jídlu...

Zaslat dotaz nebo komentář

Odeslat dotaz nebo komentář jako host

0
Omezení rozříšření Povolené koncovky souborů: bmp, csv, doc, gif, ico, jpg, jpeg, odg, odp, ods, odt, pdf, png, ppt, rar, txt, xcf, xls, zip, docx, xlsx, rtf 0 / 3
Komentáře | Přidej vlastní
  • Žádné komentáře nenalezeny
Nahoru