Černé fazole s dýní - Zdravý receptLogo Kyselové a přáteléwww.kyselove.cz

Černé fazole s dýní

Černé fazole s dýní
Tento recept je volně šířitelný, budeme rádi, když potěší i Vaše přátele
.
.
poslat emailem
vložit na stránky
tisk

"Talíř pro dřevorubce" anebo taky na posílení vitality, a to i sexuální: černé fazole posilují ledviny, které jsou centrem naší životní energie.

Hrachový lusk

SUROVINY

Pro 4 osoby.

Obilovinu si můžete vybrat jednu nebo připravit obojí, v tom případě dostanete celkem 8 porcí obilí, protože kroupy i jednozrnku uvádím jako recept pro 4 osoby. U nás doma vaříme obilovin většinou více a poté je různě používáme do dalších jídel.

Kroupy se sladkou rýží: 2 šálky krup, 3-4 lžíce sladké rýže (speciální odrůda s vyšším podílem bílkovin, 4 šálky vody

Jednozrnka se lněným olejem: 1šálek jednozrnky

Černé fazole s dýní: 1/2-1 šálek černých fazolí, kousek dýně hokkaidó, shoyu dle chuti, mořská sůl, jarní cibulka dle chuti, kousek řasy kombu

Mrkvový salát s křenem: 2-3 mrkve, 1 jablko, křen dle výdrže :)

Napařený kadeřávek: kadeřávek - cca 8 listů

Kvašená zelenina: Kim chee - 4 lžíce

Dáme Vám vědět, až přidáme další recepty
Hrnec

RECEPT

Kroupy se sladkou rýží

Kroupy se sladkou rýží připravíme technikou máčení a následné vaření v normálním hrnci.

Video v kurzuObilovinyTechnika máčení a následné vaření

Jednozrnka se lněným olejem

Jednozrnku vaříme technikou máčení a následné vaření a nejlépe se daří jako hrnec v hrnci bez tlaku.

Video v kurzuObilovinyPředvedení techniky hrnec v hrnci (bez tlaku)

Černé fazole s dýní

  1. Černé fazole uvaříme v normálním hrnci do měkka.
  2. V jiném hrnci si připravíme luštěninové nishime - z dýně a uvařených černých fazolí.
  3. Vaříme do měkka dle potřeby, nakonec dochutíme shoyu a nasekanou jarní cibulkou.

Video v kurzuLuštěniny Vařená v běžném hrnci Video v kurzuLuštěniny Nishime s luštěninou

Mrkvový salát s křenem

Nastrouháme mrkve na jemno, jablko na hrubo a smícháme. Nakonec dochutíme křenem nastrouhaným na velmi jemno, dle chuti.

Napařený kadeřávek

Kadeřávek důkladně omyjeme, ponecháme celý, nekrájíme, a napaříme cca od pár sekund po cca 2 minuty, záleží, jak chceme mít kadeřávek křupavý nebo měkký.

Video v kurzuZeleninaNekrájení Video v kurzuZelenina Napařený pórek

Kvašená zelenina

Podáváme s libovolnou kvašenou zeleninou. My jsme zrovna měli kim chee.

Video v kurzuKvašená zelenina Dětské kimchi Video v kurzuZelenina Kvašení v nálevu Video v kurzuZelenina Kvašení ve vlastní šťávě

Zaslat dotaz nebo komentář

Odeslat dotaz nebo komentář jako host

0
Omezení rozříšření Povolené koncovky souborů: bmp, csv, doc, gif, ico, jpg, jpeg, odg, odp, ods, odt, pdf, png, ppt, rar, txt, xcf, xls, zip, docx, xlsx, rtf 0 / 3
Komentáře | Přidej vlastní
  • Žádné komentáře nenalezeny
Nahoru