Boršč se zelňáky - Zdravý receptLogo Kyselové a přáteléwww.kyselove.cz

Boršč se zelňáky

Boršč se zelňáky
Tento recept je volně šířitelný, budeme rádi, když potěší i Vaše přátele
.
.
poslat emailem
vložit na stránky
tisk

Vydatná a zahřívající polévka se zelňáky, která může sloužit i jako lehká večeře.

Hrachový lusk

SUROVINY

Polévka: cca 5 menších červených řep, cca 1 litr vody, mořská sůl, 1-2 kousky bobkového listu, cca 4 kuličky nového koření, cca 1 lžíce sezamového, slunečnicového nebo olivového oleje lisovaného za studena, na ozdobu a dochucení: sójový jogurt Sojade anebo tofunéza, nasekaná zelená posypka - pórek, pažitka, petrželka, cibulka,...

Zelňáky: ovesné vločky namleté na jemno, cibule, slunečnicový olej vhodný na pečení a smažení lisovaný za studena, mořská sůl, domácí kysané zelí s mořskou solí, (čerstvě) drcený kmín.

Množství surovin na zelňáky volte dle toho, kolik jich zhruba chcete připravit. Vydrží i několik dní.

Dáme Vám vědět, až přidáme další recepty
Hrnec

RECEPT

Boršč

  1. Uděláme si kimpiru z červené řepy, osolíme již na celou polévku.
  2. Po cca 15 minutách ji podlijeme vřelou vodou, ve které jsme několik minut vyvařili bobkový list s novým kořením, případně můžeme vyvařit i slupky z bio zeleniny.
  3. Vaříme ještě zhruba 10 minut, poté naservírujeme a dozdobíme Sojade či tofunézou a zelenou posypkou.

Online kurzZeleninaTechnika krájení na sirky Online kurzSushi párty Kimpira Online kurzZeleninaKimpira na vodě

Zelňáky

  1. Na oleji orestujeme cibulku se solí a kmínem, nakonec přidáme pokrájené kysané zelí a vypneme.
  2. Smícháme s ovesnými vločkami na hutné těsto.
  3. Na oleje vytřený plech klademe malé placičky - zelňáky.
  4. Pečeme na cca 165 stupňů asi 15 minut.

Online kurzZeleninaTechnika restování (teorie)

Hrnec

ÚČINKY NA ZDRAVÍ

Červená řepa, tofunéza, koření, zelenina i olej jsou uvolňující potraviny, proto je vhodné k této polévce servírovat chléb, nebo obilné placky, které jí dodají potřebné uzemnění a polévku vyváží. Díky tomu je velmi vydatná, sytá, zahřívající a hodí před zimním výšlapem do hor, pro návštěvy, nebo kdykoliv potřebujeme pořádně posilnit.

Kurzy zdravého vaření - OnLine

Zaslat komentář

Odeslat komentář jako host

0
Omezení rozříšření Povolené koncovky souborů: bmp, csv, doc, gif, ico, jpg, jpeg, odg, odp, ods, odt, pdf, png, ppt, rar, txt, xcf, xls, zip, docx, xlsx, rtf 0 / 3
Komentáře | Přidej vlastní
  • Žádné komentáře nenalezeny
Nahoru