Reissův kváskový chléb - Online kurz - Kyselové a přáteléLogo Kyselové a přáteléwww.kyselove.cz

Používáme cookies.

Pro lepší funkčnost našich stránek, analýzu návštěvnosti a personifikaci reklam používáme technologii cookies. Kliknutím na tlačítko rozumím souhlasíte s jejich používáním.

Rozumím
Online kurz

Reissův kváskový chléb

Úroveň: Kategorie:
Obsah kurzu
Celým kurzem o přípravě kváskového chleba vás provede Ota Reiss formou videolekcí.
Přehledy
Součástí kurzu je přehled s přesnými váhami všech ingrediencí, postupem pečení i doplňkových informací ve formátu PDF.
380 Kč

O autorech kurzu

Manželé Reissovi jsou specialisty v oboru výživy. Zaměřují se především na domácí výrobu fermentovaných produktů a to především kváskového chleba, rostlinných sýrů a jogurtů. Pořádají akce, školení pro veřejnost a individuální kurzy. Díky osobnímu přístupu hledají cestu, jak nastavit vhodný jídelníček pro kohokoli.  Více o Reissových...

Péct budeme nízkoteplotně!

Pokud se chléb upeče na běžných 190°C, poškodí se mnohé látky jako například bílkoviny nebo vitamíny. Pokud budeme takovýto chléb konzumovat, budeme si z něj také stavět naše orgány, které budou stejně nekvalitní jako chléb a může se stát, že budeme náchylnější k běžným zranění jako vymknutí, natržení šlacha svalů, bolestem zad a kloubů, zácpě atd. Ať už vezmete jakoukoliv potravinu (zeleninu, maso, …) a upečete jí na vysokou teplotu, značně tím znehodnotíte její kvalitu a snížíte stravitelnost.
Reissův kváskový chléb se peče nízkoteplotní metodou do 150 °C v parní lázni a výsledný chléb je elastický, bez přepálených kůrek a je vhodný nejen pro zdraví, ale i pro rekreační nebo dokonce vrcholový sport.

Péct budeme na míru!

Každé zrno má své vlastnosti, které můžeme využít pro svůj prospěch, a já vám v tomto kurzu prozradím, jak připravit chléb nejen pro různé činnosti a sporty, ale i věk nebo pohlaví .

Péct budeme velmi úsporně!

Až se vše během 30 minutového kurzu naučíte, připravíte svůj oblíbený chleba za 10 minut vaší práce. Se společností Sana jsem vyvinul multifunkční pekárnu, která vám ušetří při přípravě nejen mnoho času, ale i energie. Spotřeba el. energie je asi 2 Kč na velký bochník! V kurzu nezapomeneme ani na pečení v běžné troubě.

Naučíte se stovky variant kváskový chlebů

Existuje minimálně deset druhů zrn, které můžete pro kváskový chléb použít. Dokonce nemusíte péci jen z „lepivé“ mouky, ale i z různých vloček, vařených obilovin nebo dokonce z luštěnin. Také si vysvětlíme, kdy je vhodné použít různá olejnatá semínka, ořechy nebo dokonce byliny.

 

1. LEKCE: Reissův kváskový chléb první generace

V této lekci si projdeme celý proces pečení kváskového chleba. Dozvíte se co je to metoda nízkoteplotního pečení Jak se vybírají pekařskáobilná zrna, jaknastavit hrubost mouky, jak zadělat těsto v multifunkční pekárně i v běžné troubě nebo jak péci nízkoteplotně i v parní lázni. Také si řekneme něco o správném napařování chleba i jeho uchovávání.

Online kurzREISSŮV KVÁSKOVÝ CHLÉBNízkoteplotní pečení

 

Online kurzREISSŮV KVÁSKOVÝ CHLÉBEnergie chleba

 

Online kurzREISSŮV KVÁSKOVÝ CHLÉBVýběr zrna

 

Online kurzREISSŮV KVÁSKOVÝ CHLÉBMouka

 

Online kurzREISSŮV KVÁSKOVÝ CHLÉBZaděláváme těsto

 

Online kurzREISSŮV KVÁSKOVÝ CHLÉBJdeme péct
Online kurzREISSŮV KVÁSKOVÝ CHLÉBDokrmíme kvásek

 

Online kurzREISSŮV KVÁSKOVÝ CHLÉBPo upečení

2. LEKCE: Zavedení kvásku

Zásadní a důležitou součástí kváskového chleba je kvalitní kvásek, který se v této lekci naučíme založit a také si řekneme něco o tom, jaký je rozdíl mezi droždím, minerálními kypřidly a přirozeným kváskem.

Online kurzREISSŮV KVÁSKOVÝ CHLÉBCo je to kvásek

 

Online kurzREISSŮV KVÁSKOVÝ CHLÉBZavedení nebo rozmnožení?

 

Online kurzREISSŮV KVÁSKOVÝ CHLÉBKvásek vs droždí

 

Online kurzREISSŮV KVÁSKOVÝ CHLÉBZavedení kvásku

 

Online kurzREISSŮV KVÁSKOVÝ CHLÉBKrok 1.

 

Online kurzREISSŮV KVÁSKOVÝ CHLÉBKrok 2.
Online kurzREISSŮV KVÁSKOVÝ CHLÉBKrok 3.

 

Online kurzREISSŮV KVÁSKOVÝ CHLÉBKrok 4.

 

Online kurzREISSŮV KVÁSKOVÝ CHLÉBMáme hotovo
380 Kč
Nahoru