Reissův kváskový chléb - Online kurz - Kyselové a přáteléLogo Kyselové a přáteléwww.kyselove.cz

Používáme cookies.

Pro lepší funkčnost našich stránek, analýzu návštěvnosti a personifikaci reklam používáme technologii cookies. Kliknutím na tlačítko rozumím souhlasíte s jejich používáním.

Rozumím
Online kurz

Reissův kváskový chléb

Úroveň: Kategorie:
Obsah kurzu
Celým kurzem o přípravě kváskového chleba vás provede Ota Reiss formou videolekcí.
Přehledy
Součástí kurzu je přehled s přesnými váhami všech ingrediencí, postupem pečení i doplňkových informací ve formátu PDF.
1000 Kč

O autorech kurzu

Ota a Petra Reissovi ladili přípravu kváskového chleba přes 20 let. Dbají na to, aby chléb byl především zdravý, chutný a zároveň velmi rychle připravený. Proto vyvinuli výtečnou metodu nízkoteplotního pečení při které nevznikají toxické látky v kůrce chleba, chléb nevysušuje pokožku a zároveň je velmi pružný (není mazlavý) a chuťově výtečný. Když se to během pár dní naučíte, celou přípravu zvládnete v domácí pekárničce za 10 minut.

Naučíte se stovky variant kváskový chlebů

Existuje minimálně deset druhů zrn, které můžete pro kváskový chléb použít. Dokonce nemusíte péci jen z „lepivé“ mouky, ale i z různých vloček, vařených obilovin nebo dokonce z luštěnin. Také si vysvětlíme, kdy je vhodné použít různá olejnatá semínka, ořechy nebo dokonce byliny.

Naučíte se péct v domácí pekárně i troubě

V kurzu se dozvíte, jak připravit chléb velmi rychle. V domácí pekárně vám to zabere 10 minut vaší práce. V kurzu však probereme i přípravu v běžné troubě.

1. LEKCE: Reissův kváskový chléb

V této lekci si projdeme celý proces pečení kváskového chleba. Dozvíte se jak se vybírají pekařská obilná zrna, jak nastavit hrubost mouky, jak zadělat těsto v multifunkční pekárně i v běžné troubě nebo jak péci nízkoteplotně i v parní lázni. Také si řekneme něco o správném napařování chleba i jeho uchovávání.

Online kurzREISSŮV KVÁSKOVÝ CHLÉBSprávné pečení

 

Online kurzREISSŮV KVÁSKOVÝ CHLÉBEnergie chleba

 

Online kurzREISSŮV KVÁSKOVÝ CHLÉBVýběr zrna

 

Online kurzREISSŮV KVÁSKOVÝ CHLÉBMouka

 

Online kurzREISSŮV KVÁSKOVÝ CHLÉBZaděláváme těsto

 

Online kurzREISSŮV KVÁSKOVÝ CHLÉBJdeme péct
Online kurzREISSŮV KVÁSKOVÝ CHLÉBDokrmíme kvásek

 

Online kurzREISSŮV KVÁSKOVÝ CHLÉBPo upečení

2. LEKCE: Zavedení kvásku

Zásadní a důležitou součástí kváskového chleba je kvalitní kvásek, který se v této lekci naučíme založit a také si řekneme něco o tom, jaký je rozdíl mezi droždím, minerálními kypřidly a přirozeným kváskem.

Online kurzREISSŮV KVÁSKOVÝ CHLÉBCo je to kvásek

 

Online kurzREISSŮV KVÁSKOVÝ CHLÉBZavedení nebo rozmnožení?

 

Online kurzREISSŮV KVÁSKOVÝ CHLÉBKvásek vs droždí

 

Online kurzREISSŮV KVÁSKOVÝ CHLÉBZavedení kvásku

 

Online kurzREISSŮV KVÁSKOVÝ CHLÉBKrok 1.

 

Online kurzREISSŮV KVÁSKOVÝ CHLÉBKrok 2.
Online kurzREISSŮV KVÁSKOVÝ CHLÉBKrok 3.

 

Online kurzREISSŮV KVÁSKOVÝ CHLÉBKrok 4.

 

Online kurzREISSŮV KVÁSKOVÝ CHLÉBMáme hotovo
1000 Kč
Nahoru