Ota a Petra ReissoviLogo Kyselové a přáteléwww.kyselove.cz

Používáme cookies.

Pro lepší funkčnost našich stránek, analýzu návštěvnosti a personifikaci reklam používáme technologii cookies. Kliknutím na tlačítko rozumím souhlasíte s jejich používáním.

Rozumím

Petra a Ota Reissovi

Ota Reiss se poměrně dlouhou část života věnuje zdravé životosprávě a sportu, ale také vylepšováním tradičního vaření. Díky jeho téměř 40 leté praxi vytvořil nové cesty ve zdravé výživě, výhradně na vědeckém základě. V žádném případě neuznává neprokazatelné metody výživy a léčby, které mu, jak říká, nikdy nepomohly. Naopak tvrdí, že mu i v těch nejkrizovějších situacích pomohla jen srozumitelná věda.

Ota je autorem několika knih a publikací, jakož i různých praktických přístrojů pro zdravou kuchyni jako je multifunkční pekárnička s nízkoteplotním (pomalým) vařením, jogurtovačem nebo programy na výrobu rostlinných sýrů tempeh, natto apod. Známé jsou i jeho jednoduché vakuovací nádobky a dokonce i programovatelný keramický kontaktní gril.

V časopise Věda technika SCIENCE publikoval články na téma pitného režimu a kyselinotvornosti potravin. Zabývá se také definicí stahujících a uvolňujících potravin. Na základě těchto nových technik přinesl i nové recepty pro sportovce, kteří si mohou vařit jinak pro rychlost, sílu nebo vytrvalost (3 různé jídelníčky pro 3 různé činnosti).

Petra Reissová se věnuje stejnému stylu výživy a životosprávy přes 20 let a doplňuje svého manžela pestřejšími, chutnějšími a estetičtějšími technikami vaření. Denně připravuje vyvážené jídlo dětem na celý den tak, aby se mohly kvalitně stravovat i mimo domov. Toto bylo nutné především kvůli dceři Janě, která se již dvakrát probojovala v atletice na MS a to vždy do 10. místa. V kolekci úspěchů jí nechybí ani české rekordy nebo několikanásobný plzeňský sportovec roku nebo úspěšné studium na lékařské fakultě. A jak sama tvrdí, bez vlastních, pečlivě připravovaných potravin, by takových výsledků pravděpodobně nedosáhla.

Společně Reissovi pořádají různé akce pro veřejnost a individuální kurzy, které jsou dostupné pro všechny, protože ukazují, jak se dá díky „životosprávě na míru“ mnoho ušetřit. Díky osobnímu přístupu hledají cestu, jak nastavit vhodný jídelníček pro kohokoli.

Jelikož Ota a Petra sami v životě zvítězili nad mnoha zdravotními obtížemi (např. vážnými depresemi, srdečními potížemi, chronickými záněty kloubů a zubů, trávicími problémy, lupénkou nebo různými ekzémy), získali velké zkušenosti a jsou ochotni je předávat ostatním.

Můžete se na ně obrátit nebo navštívit jejich kurzy, pokud máte rádi jistotu a preciznost, a to především při přípravě tradičního kváskového chleba, rostlinných sýrů tempeh a natto nebo v orientální diagnostice a sportu.

Ota a Petra Reissovi, Tato e-mailová adresa je chráněna před spamboty. Pro její zobrazení musíte mít povolen Javascript.608 361 678

Nahoru