Kurzy kvašené zeleniny v Hradci Králové : Kurz kvašené zeleniny Hradec K. (12.7.2022)Logo Kyselové a přáteléwww.kyselove.cz
Živá akce

Kurz kvašené zeleniny Hradec K. (12.7.2022)

Úroveň: Kategorie:

Co se na tomto kurzu naučíte a ochutnáte?

Na kurzu se dozvíte jak mléčně kvasit stovky druhů zeleniny ve vlastní šťávě, v barevných nálevech, se solí i bez soli, v misu, s moukou, se sójovou omáčkou, s ovocem a v ovocné šťávě, s různými druhy koření, bleskově, střednědobě i dlouhodobě, v zeláku i ve sklenicích...

Jen zelí lze naložit stovkami způsobů

Osvědčené je zelí s kmínem, ale na Slovensku je oblíbená kombinace s bobkovým listem a novým kořením. S mrkví není zelí tak kyselé, lze však nakládat i s česnekem, křenem, jablky a jiným ovocem a tradičně se nakládalo i s brusinkami. Můžeme zkoušet různé množství soli, pokud ji přidáme, získáme více kyselé a silné zelí, které je výtečné do polévky - kyselice. Naučíte se kvasit i zcela bez soli. Můžeme také kvasit při různých teplotách a tím dostaneme jiné chutě i pevnost zeleniny. Mnoho těchto postupů v kurzu probereme.

Kimči znamená kvašená zelenina

Kimči není jen jeden recept na kvašenou zeleninu. V Korei se tradičně nakládá v mnoha podobách a to jak s čínským zelím, tak i bez něj - jen třeba s ředkvemi nebo úplně jinou zeleninou. My si kimči připravíme jak v základní jednoduché podobě, tak i trochu složitější způsob s omáčkou, připravenou z mouky a koření. Tento postup nám trochu zakulatí chutě a výsledné kimči je spíše sladší a není tak kyselé.

Nálevy barevné, jemné i úderné

Vysvětlíme si různé způsoby kvašení v nálevu. Základní je slaný, ale také můžete nakládat do nálevu s ume octem, shoyu, misem, kořením a hrát si budeme i s barvami, připravíme si nálev žlutý, modrý, červený, oranžový, fialový, .... Nebudou chybět ani tradiční kvašáky a bulharské čalamády.

Kvašení bleskové

 

Vykvašeno můžeme mít za 3 min, 3 hodiny, 3 dny, 3 měsíce i 3 roky. Představíme si i řadu receptur na kvašení bleskové, které je připraveno v řádech minut. Budeme používat různé probiotické startéry, které lze zakoupit ve zdravých výživách: umebošky, ume ocet, shoyu, miso a další.

Kvašení s misem, ovocem a další druhy

Podíváme se i na méně známe, ale zcela výtečné druhy kvašení jako je nakládání do miso pasty, kvašení s ovocem a také kvašení ovoce. Vykvasíme si dokonce i napodobeninu umebošek a ume octa z dřínů. Naložíme si plněné papriky zelím a věřte nebo ne, zalévají se vymačkanou šťávou ze zelí, takže je to druh kvašení "ve vlastním nálevu". Podíváme se i na kvašení česneku se solí, kdy si takto vykvašený česnek uchová silnou česnekovou chuť a během pár vteřin ho lze použít do každého receptu bez dlouhého loupání a strouhání česneku, zkrátka ideální zkratka kdykoli chceme urychlit přípravu jídel. Vykvasíme si i méně známé topinambury od Markéty Mikušíkové. Na závěr ještě jednou česnek v sojové omáčce, kde získáme dva druhy produktů a to výtečný kvašený, méně pálivý česnek a také česnekovou sójovku.

Co vše je součástí kurzu?

  • Kurzovné (přednášky a praktické lekce o kvašené zelenině, které budou velmi dobře prezentovány formou video prezentace, kde dobře uvidíte všechny podrobnosti).
  • Ochutnávky různých druhů kvašené zeleniny (obvykle 9 až 12 druhů). Většinou to jsou kvašáky, několik druhů zelí, kimči s moukou i bez mouky, bulharská čalamáda, barevný nálev, ředkvíčky v ume octu, cibulky v šoju, kedlubny s červenou řepou, kvašená zelenina bez soli a bleskový salát. 
  • Přístup na měsíc k online video kurzu Kvašená zelenina - Obsah online kurzu.

Ceny a registrace

Cena v předprodeji je 380 Kč / na místě 500 Kč.

Registraci můžete provést na této stránce úplně nahoře, případně telefonicky na tel. 499 599 524, nebo emailem Tato e-mailová adresa je chráněna před spamboty. Pro její zobrazení musíte mít povolen Javascript..

 
Knihy
 

Kniha
Kvašená zelenina na 1008 způsobů

 
Kniha, která maže hranice ve způsobech naložení kvašené zeleniny.
340 Kč
Nahoru