KroupyLogo Kyselové a přáteléwww.kyselove.cz

Chcete s námi být v kontaktu?

Rádi vás upozorníme na naše akce a kurzy formou reklamních bannerů a videí. Kliknutím na tlačítko "Souhlasím" souhlasíte s tím, že budeme používat vaše cookies.

Souhlasím

Kroupy

Toto video je volně šířitelné, budeme rádi, když potěší i Vaše přátele
.
.
poslat emailem
vložit na stránky

Kroupy

Kroupy jsou lehce obroušené zrno obilovin.

Z čeho se vyrábí: Nejznámější jsou kroupy ječné, ale existují také špaldové.

Druhy:

Ječné kroupy – Tradiční pro ČR.

Špaldové kroupy (kernotto): Lépe je vaříme spolu s rýží, samotné jsou těžší na trávení.

Použití: Stejně jako celozrnné obiloviny – jako příloha, do salátů, atd.

Nahoru