Ředkvičky kvašené s umeboshi
Nás oblíbený recept, který jsme se naučili z knihy Aveline Kushi: Aveline Kushi´s Complete Guide to Macrobiotic Cooking.
Za jak dlouho
30 minut – 4 dny
Tuto variaci na kvašenou zeleninu můžete podávat jako lehký salát již po cca 30 minutách lisování anebo nechat kvasit až 4 dny při pokojové teplotě. Chuť, fermentace i množství enzymů a vitaminů se dále vyvíjí a nám výsledek chutnal nejlépe právě po 4 dnech. Déle u nás ředkvičky ale nevydržely...
Porce
6-8
Energie
Oproti daikonovým páskům v umeoctu je to jiný kalibr, který v sobě skrývá velký jang v podobě většího množství soli i velký jin, kterým disponují švestičky umeboshi i ředkvičky. Ve výsledku je to velmi dobrý pokrm při překyselení, protože působí silně zásadotvorně.
Ingredience
- 2 šálky nakrájených ředkviček na plátky
- 4 umeboshi
Postup
- Ředkvičky nakrájíme na tenké plátky.
- Pořádně promícháme s umeboshi. Můžeme tam také nechat pecky.
- Takto už můžeme ihned podávat jako salát nebo je vložíme do uzavíratelné sklenice, stlačíme, aby tekutina vystoupila nad ředkvičky, a necháme kvasit 1 až 4 dny při pokojové teplotě.
Variace
Na tento recept můžeme použít i umepastu – místo 4 umeboshi použijeme 4 lžičky umepasty.
Další recepty z kurzu
5. Lekce: Bleskové a krátkodobé kvašení
Online kurzKvašená zelenina Než začneme
Online kurzKvašená zelenina Co potřebujeme?
Online kurzKvašená zelenina Daikonové pásky v umeoctu
Online kurzKvašená zelenina Ředkvičky kvašené s umeboshi
Online kurzKvašená zelenina Kvašené hořčičné listy
Online kurzKvašená zelenina Bobovo pickles
Online kurzKvašená zelenina Kvašené listy daikonů nebo tuřínů
Online kurzKvašená zelenina Vodnice s kombu
6. Lekce: Kvašení ve vlastní šťávě
Online kurzKvašená zelenina Dětské kimchi
Online kurzKvašená zelenina Dětské kimchi
Online kurzKvašená zelenina Než začneme
Online kurzKvašená zelenina Co potřebujeme?
Online kurzKvašená zelenina Kameninové hrnce
Online kurzKvašená zelenina Sklenice s víčkem
Online kurzKvašená zelenina Kruhadlo a škopek
Online kurzKvašená zelenina Zelí s mrkví
Online kurzKvašená zelenina Zelí s mrkví
Online kurzKvašená zelenina Zelí s jalovcem
Online kurzKvašená zelenina Tradiční kysané zelí
Online kurzKvašená zelenina Kvašené tuříny
Online kurzKvašená zeleninaKvašené červené zelí
7. Lekce: Kvašení v nálevu
Online kurzKvašená zelenina Co je kvašení v nálevu
Online kurzKvašená zelenina Co potřebujeme
Online kurzKvašená zelenina Příprava nálevů
Online kurzKvašená zelenina Základní slaný nálev
Online kurzKvašená zelenina Ume nálev
Online kurzKvašená zelenina Shoyu nebo tamari nálev
Online kurzKvašená zelenina Kvašáky – kvašené okurky
Online kurzKvašená zeleninaKvašené ředkvičky
Online kurzKvašená zelenina Barevná mozaika ve slaném nálevu
Online kurzKvašená zelenina Zamilované kedlubny
Online kurzKvašená zelenina Barevná mozaika v ume nálevu
Online kurzKvašená zelenina Daikon s mrkví v ume nálevu
Online kurzKvašená zelenina Měsíčky cibule v shoyu nálevu
8. Lekce: Kvašení bez soli
Online kurzKvašená zelenina Co je to kvašení bez soli?
Online kurzKvašená zelenina Co potřebujeme?
Online kurzKvašená zelenina Sladký nálev
Online kurzKvašená zelenina Barevná mozaika bez soli (v nálevu)
Online kurzKvašená zelenina Čínské zelí s cibulí (ve vlastní šťávě)
9. Lekce: Kvašení v otrubách
Online kurzKvašená zelenina Co potřebujeme
Online kurzKvašená zelenina Nádoba
Online kurzKvašená zelenina Základní suroviny
Online kurzKvašená zelenina Doplňkové suroviny a ochucovadla
Online kurzKvašená zelenina Zelenina
Online kurzKvašená zelenina Příprava nuka doko
Online kurzKvašená zelenina Příprava otrub
Online kurzKvašená zelenina Ochucování otrub
Online kurzKvašená zelenina Po 1 dni kvašení
Zaslat dotaz nebo komentář
Odeslat dotaz nebo komentář jako host