Ředkvičky kvašené s umeboshiLogo Kyselové a přáteléwww.kyselove.cz

online kurz
Kvašená zelenina

Ředkvičky kvašené s umeboshi

Nás oblíbený recept, který jsme se naučili z knihy Aveline Kushi: Aveline Kushi´s Complete Guide to Macrobiotic Cooking.

Za jak dlouho

30 minut – 4 dny

Tuto variaci na kvašenou zeleninu můžete podávat jako lehký salát již po cca 30 minutách lisování anebo nechat kvasit až 4 dny při pokojové teplotě. Chuť, fermentace i množství enzymů a vitaminů se dále vyvíjí a nám výsledek chutnal nejlépe právě po 4 dnech. Déle u nás ředkvičky ale nevydržely...

Porce

6-8

Energie

Oproti daikonovým páskům v umeoctu je to jiný kalibr, který v sobě skrývá velký jang v podobě většího množství soli i velký jin, kterým disponují švestičky umeboshi i ředkvičky. Ve výsledku je to velmi dobrý pokrm při překyselení, protože působí silně zásadotvorně.

Ingredience

  • 2 šálky nakrájených ředkviček na plátky
  • 4 umeboshi

Postup

  1. Ředkvičky nakrájíme na tenké plátky.
  2. Pořádně promícháme s umeboshi. Můžeme tam také nechat pecky.
  3. Takto už můžeme ihned podávat jako salát nebo je vložíme do uzavíratelné sklenice, stlačíme, aby tekutina vystoupila nad ředkvičky, a necháme kvasit 1 až 4 dny při pokojové teplotě.

Variace

Na tento recept můžeme použít i umepastu – místo 4 umeboshi použijeme 4 lžičky umepasty.

Další recepty z kurzu

5. Lekce: Bleskové a krátkodobé kvašení

Online kurzKvašená zelenina Než začneme Online kurzKvašená zelenina Co potřebujeme? Online kurzKvašená zelenina Daikonové pásky v umeoctu Online kurzKvašená zelenina Ředkvičky kvašené s umeboshi Online kurzKvašená zelenina Kvašené hořčičné listy Online kurzKvašená zelenina Bobovo pickles Online kurzKvašená zelenina Kvašené listy daikonů nebo tuřínů Online kurzKvašená zelenina Vodnice s kombu

6. Lekce: Kvašení ve vlastní šťávě

Online kurzKvašená zelenina Dětské kimchi Online kurzKvašená zelenina Dětské kimchi Online kurzKvašená zelenina Než začneme Online kurzKvašená zelenina Co potřebujeme? Online kurzKvašená zelenina Kameninové hrnce Online kurzKvašená zelenina Sklenice s víčkem Online kurzKvašená zelenina Kruhadlo a škopek Online kurzKvašená zelenina Zelí s mrkví Online kurzKvašená zelenina Zelí s mrkví Online kurzKvašená zelenina Zelí s jalovcem Online kurzKvašená zelenina Tradiční kysané zelí Online kurzKvašená zelenina Kvašené tuříny Online kurzKvašená zeleninaKvašené červené zelí

7. Lekce: Kvašení v nálevu

Online kurzKvašená zelenina Co je kvašení v nálevu Online kurzKvašená zelenina Co potřebujeme Online kurzKvašená zelenina Příprava nálevů Online kurzKvašená zelenina Základní slaný nálev Online kurzKvašená zelenina Ume nálev Online kurzKvašená zelenina Shoyu nebo tamari nálev Online kurzKvašená zelenina Kvašáky – kvašené okurky Online kurzKvašená zeleninaKvašené ředkvičky Online kurzKvašená zelenina Barevná mozaika ve slaném nálevu Online kurzKvašená zelenina Zamilované kedlubny Online kurzKvašená zelenina Barevná mozaika v ume nálevu Online kurzKvašená zelenina Daikon s mrkví v ume nálevu Online kurzKvašená zelenina Měsíčky cibule v shoyu nálevu

8. Lekce: Kvašení bez soli

Online kurzKvašená zelenina Co je to kvašení bez soli? Online kurzKvašená zelenina Co potřebujeme? Online kurzKvašená zelenina Sladký nálev Online kurzKvašená zelenina Barevná mozaika bez soli (v nálevu) Online kurzKvašená zelenina Čínské zelí s cibulí (ve vlastní šťávě)

9. Lekce: Kvašení v otrubách

Online kurzKvašená zelenina Co potřebujeme Online kurzKvašená zelenina Nádoba Online kurzKvašená zelenina Základní suroviny Online kurzKvašená zelenina Doplňkové suroviny a ochucovadla Online kurzKvašená zelenina Zelenina Online kurzKvašená zelenina Příprava nuka doko Online kurzKvašená zelenina Příprava otrub Online kurzKvašená zelenina Ochucování otrub Online kurzKvašená zelenina Po 1 dni kvašení

Zaslat dotaz nebo komentář

Odeslat dotaz nebo komentář jako host

0
Omezení rozříšření Povolené koncovky souborů: bmp, csv, doc, gif, ico, jpg, jpeg, odg, odp, ods, odt, pdf, png, ppt, rar, txt, xcf, xls, zip, docx, xlsx, rtf 0 / 3
Komentáře | Přidej vlastní
  • Žádné komentáře nenalezeny
Nahoru