3 Lekce: Nůž, prkénko a krájeníLogo Kyselové a přáteléwww.kyselove.cz

online kurz
Zelenina

Zde je odkaz na osvědčený nůž, vyrobený z dvouplátové oceli:
https://www.makrobiotika.cz/Nuz-kulaty-na-zeleninu-BEST-d420.htm

Kdybyste věděli o nějakém českém, nebo evropském výrobci takovýchto kvalitních nožů, určitě nám dejte vědět, zatím jsme žádný z lokální produkce nesehnali. Většina z nich má jeden společný problém, není dobře vyvážena.

Zaslat dotaz nebo komentář

Odeslat dotaz nebo komentář jako host

0
Omezení rozříšření Povolené koncovky souborů: bmp, csv, doc, gif, ico, jpg, jpeg, odg, odp, ods, odt, pdf, png, ppt, rar, txt, xcf, xls, zip, docx, xlsx, rtf 0 / 3
2 Komentáře | Přidej vlastní
  • Michal_Urban

    Dobrý den, je nutné dávat nakrájenou zeleninu vždy do zvláštní misky i v případě, kdy z ní pak bude polévka? Chápu to o vašeho příkladu cibule-meloun, ale zpravidla zelenina míří do stejného hrnce... Díky

  • Kateřina

    Je to opravdu lepší. Za prvé se lépe se zeleninou manipuluje a navíc zelenina má různé časy varu, proto je to praktické a téměř nutné. Ani do polévky většinou nedáváte všechnu zeleninu naráz. Celer tam třeba dáte na začátku, pórek zase úplně na konci... atd. Pokud vařím doma, na kurzech, atd. dělám to tak vždycky. Nedělám to jen, když je nouze o misky někde v polních podmínkách a i tam to většinou nějak vymyslím - třeba dávám do talířů, kde se pak servíruje, protože např. nechávat zeleninu na prkénku, to je super nepraktická věc
    a smíchat např. zmíněný pórek a celer v jedné míse to je zase na nic. Nádobí to nepřidělá (pokud nejde o červenou řepu :) ), protože to ani nemusíte umývat, jen tak opláchnout stačí.

Nahoru